6 kreatív módszer, amellyel a producerek elrejtették egy híresség terhességét

HIRDETÉS

Milyen ruhát, vizuális effektet vagy tárgyat használnál, hogy elrejtsd egy terhes nő pocakját egy filmben? Furcsának tűnhet, de a filmkészítők számára komoly dolog, ha az egyik főszereplőjük a forgatás előtt vagy közben teherbe esik. A klasszikus trükktől kezdve a bő ruhák használatán át az alak megváltoztatásáig a vágásban. A hollywoodi lángelméknek sikerül eltüntetniük a pocakot, akárcsak David Copperfieldnek.

1. Gal Gadot a Wonder Womanben

1686685051_1849472010098699.jpg

Amikor a producerek úgy döntöttek, hogy újraforgatnak néhány jelenetet a filmhez, Gal Gadot-nak 5 hónapos terhes pocakja volt, amit lehetetlen lett volna elrejteni a testhez álló szuperhősnő jelmezében. Ezért a ruhatár levágta a jelmez elejét, hogy zöld anyaggal helyettesítse. Így a vágásnál meg tudták változtatni a színésznő alakját.

2. Julia Roberts az Ocean’s Twelve – Eggyel nő a tét című filmben

HIRDETÉS

9793323_491593201010225.jpg

Mi mással lehetne jobban elrejteni egy terhességet, mint azzal, hogy hamisnak tüntetik fel? Bár a film első jeleneteiben közelről és bő ruhában látjuk a színésznőt, később azt látjuk, ahogy Tess, a karaktere, terhesnek tetteti magát, hogy ellopjon egy Fabergé-tojást. Ez azért van, mert ahelyett, hogy a forgatás során végig próbálták volna elrejteni Julia terhességét, úgy döntöttek, hogy úgy építik be a cselekménybe, hogy hamis pocaknak állítják be.

3. Marcia Cross a Született feleségek című sorozatban.

348903978_220101048246855.jpg

HIRDETÉS

Mivel a sorozat harmadik évadának cselekménye már jól körülhatárolt volt, lehetetlen volt beépíteni Marcia terhességét. Ezért ahhoz folyamodtak, hogy nagy pulóverekbe öltöztették, mellkasától felfelé forgatták, és olyan tárgyakat helyeztek el előtte, amelyek stratégiailag eltakarták a hasát, például egy mézeskalácsházat.

Érdekes módon a következő évadban, miután már megszülte az ikreit, a karaktere új cselekménye miatt műpocakkal kellett játszania.

4. Reese Witherspoon a Hiúság vásárában

949864620_732225042010114.jpg

William Makepeace regényének filmadaptációjához a rendezőnek terjedelmes 19. századi jelmezekre kellett támaszkodnia, hogy Reese 5 hónapos terhességét elrejtse. Ráadásul néhány jelenetben stratégiailag úgy rendezték el a bútorokat, hogy a pocakot ne lehessen a képernyőn látni.

HIRDETÉS

“Volt néhány jelenet, ahol egy kicsit kilátszott a hasam, de találtunk megoldást” – mondta a színésznő.

5. Sarah Jessica Parker a Szex és New Yorkban

1411651622_1662608201012969.png

Embed from Getty Images

Míg Carrie Bradshaw, Sarah karaktere készen állt a bulizásra és a szingliségre, addig a színésznő első gyermeke születését várta. Mivel az anyaság nem illett a karakteréhez, úgy döntöttek, hogy átalakítják a ruhatárát. A korábbi évadokban Carrie szűk ruhákat hordott, de a Szex és New York ötödik évadában a laza ruhákat és a nagy táskákat vette elő.

HIRDETÉS

6. Helena Bonham Carter a Sweeney Todd, a Fleet Street démoni borbélya című filmben.

685912663_632120101395104.jpg

Tim Burton jól ismert musicaljén dolgozni elég nagy kihívás volt a színésznő számára. Mintha a nehéz táncjelenetek nem lettek volna elegek, Bonham partnere, Johnny Depp nem tudott keringőzni. Így Helena kicsit nehezen viselte ezt a szerepet: “Reggeli rosszullétem és szédülésem volt, mert az első trimeszterben voltam. Pokoli volt” – tette hozzá.

Hogy elrejtse a pocakját, Burton siettette a produkciót, és Helena jeleneteit rögtön a forgatási menetrend elejére illesztette. A sötét ruhatárral és a változó megvilágítással hatékonyan el tudták rejteni a pocakot. A színésznő azonban azt állítja, hogy jelenetről jelenetre láthatjuk a súlyának változását, mivel a forgatás kezdetén még nem volt terhes, és a filmet nem időrendben forgatták.

Szerinted milyen érzés terhesség alatt dolgozni? A vicc kedvéért képzeld el, hogy babát vársz, és a születésig titokban kell tartanod a dolgot. Milyen technikát alkalmaznál, hogy elrejtsd?

via

Forrás:
HIRDETÉS