12 internetes felvétel, amelyen mindenki csodálkozott már, pedig egy ordas nagy hazugság

HIRDETÉS

Mind láttuk már ezeket a képeket, legtöbbjükön pedig valószínűleg mi magunk is ámuldoztunk egy nagyot anélkül, hogy egy percig is megkérdőjeleztük volna azok valódiságát. Pedig nem ártott volna, hiszen mint tudjuk, az interneten semmi sem az, aminek látszik, így többek között az alábbi fotók sem, melyekről utólag egytől-egyig kiderült, hogy valójában csak jól megszerkesztett Photoshoppos átverések, semmi több…

1..  Cápatámadás

7223303872223306.jpg

Ez a kép nagyjából egy idős az internettel (kis túlzással persze). Ez volt talán az első olyan Photoshoppal megszerkesztett fotó, ami világ körüli útra indult az interneten és szinte mindenkit megtévesztett. Annak idején még a legnagyobb weboldalak is az “év National Geographic” fotója címmel hozta le, pedig valójában nem több, mint egy jól megszerkesztett átverés.

2..  MGM oroszlán

c938082e0b223306.jpg

HIRDETÉS

Az alábbi fotó szintén futótűzként terjedt el az interneten, valószínűleg közületek is sokan találkoztak már vele. A kamu-sztori szerint a Metro-Goldwyn-Mayer népszerű oroszlános logójának felvétele közben készült, pedig valójában nem más, mint egy orvosi vizsgálatra lekötözött oroszlán, akinek épp az életét próbálják megmenteni az orvosok. Csakhogy tiszta legyen a kép: az alsó képen az MGM oroszlános logójának (valódi) felvétele közben készült werk-fotót láthatjátok.

3..  Természetfilm-forgatás

d1286f2d7d223307.jpg

Az alábbi kép úgy került fel az internetre, mint egy ,,félresikerült National Geographic forgatás”, pedig valójában szó sincs ilyesmiről. Pusztán a stáb tagjai voltak vicces kedvükben (az elöl lévő srác még nevet is a képen), a félelmetes medve pedig csak utólag került rá, Photoshoppal.

4..  Kastély-sziget, Írország

ac971915d8223308.jpg

Az alábbi fotó az írországi Kastély-sziget néven vált ismerté, és tulajdonképpen az emberek 99%-a elhitte, hogy egy valóságban is létező helyről beszélünk, olyan tökéletes Photoshop-munkát végzett rajta valaki. A furcsa formájú sziget egyébként a valóságban is létezik, de nincs rajta kastély, és még véletlenül sem Írországban, hanem a thaiföldi Phuket-sziget partjainál található.

5..  Kék-hold

HIRDETÉS

9e85df1923223311.jpg

2010 környékén nem volt olyan nyár, hogy ne került volna elő az interneten a ritka és káprázatos japán “kék-hold” névre keresztelt dinnye. Az emberek szó szerint meg voltak őrülve érte, pedig itt is egyszerű Photoshoppos munkáról beszélünk, ilyen dinnye a valóságban nem létezik.

6..  Biciklis-Einstein

56a6235e5c223311.jpg

Az alábbi fotó 2011 januárjában került fel az internetre, és állítólagosan Albert Einsteint ábrázolja, amint 1962-ben a Nevada-sivatagban végzett atomkísérlet közben kerékpározik. A történet több sebből is vérzik, Albert Einstein ugyanis ekkor már 7 éve halott volt, de ha ez valamiért nem lenne elég bizonyíték, elhoztuk mellé az eredeti képet, amiről a szegény megboldogult Einsteint lephotoshoppolták.

7..  A skót tündér-folyó

3ab24ea69b223312.png

HIRDETÉS

Öröm az ürömben, hogy ez a hely valóban létezik, ám véletlenül sem Skóciában, hanem Új-Zélandon található, a fák pedig nem lilák, mint a neten keringő kamu fotón, hanem olyanok, mint bárhol máshol a világon.

8..  Babalábnyom

2da6067491223313.jpg

Bár terhesség alatt a gyermek bizony nagy mozgolódásra képes odabent a pocakban, ilyen mértékű erőt nem képes kifejteni. Ha mégis képes lenne, az anya hasfala akkor is túl vastag ahhoz, hogy ilyen tisztán és kivehetően látszódjon a gyermek lábnyoma, egyszóval itt is csak egy ügyesen kivitelezett Photoshoppos megtévesztésről van szó.

9..  Kellemetlen helyzet

54fb6ff8a2223314.jpg

A történet szerint George Bush amerikai elnök egy általános iskolában tett látogatása során készült ez a roppant kínos fotó, melyen is a sokat tanult elnök fordítva tartja a könyvet. Maga a fotó valóban létezik, ám ahogy Ti is láthatjátok, az elnök úr rendeltetésszerűen tartja a kezében a könyvet.

10..  2001. szeptember 11.

HIRDETÉS

fd4e33bc7d223314.jpg

Néhány héttel a 2001. szeptember 11-i támadások után jelent meg az interneten ez az akkor roppant felkavarónak tűnő fotó, melyen egy turista alighanem utolsó pillanatait láthatjuk, háttérben a World Trade Center egyik toronyházába csapódó repülőgéppel. A fotóról azóta kiderült, hogy kamu, a fotó még jóval a terrorcselekmény előtt készült, a repülőgép pedig egy kis utómunka árán került rá a képre. Felettébb ízléstelen tréfa volt ez, bárki is csinálta.

11..  Cápák a bevásárlóközpontban

856ef7ae71223315.jpg

…ezzel a címmel került fel az internetre az alábbi fotó, melyen egy elárasztott mozgólépcső alján úszkáló cápákat láthatunk. A kép valójában nem egy bevásárlóközpontban, hanem a Torontói vasútállomáson készült, mely csúnyán elázott egy heves esőzést követően. Cápákról persze szó sem volt, azokat csak Photoshoppal helyezte rá valaki a képre.

12..  Végezetül pedig: a pottyantó pom-pom lány

db94daee15223315.jpg

Noha valószínűleg már mindannyian nevettünk egy jót ezen a roppant kínos pom-pom lányos fotón, valójában ez is csak kamu. A földön álló lányok pusztán a feldobott lány szerencsétlenkedése miatt vágtak ilyen ijedt fejet, és nem azért, mert a csaj összecsinálta magát a levegőben…

Forrás:
HIRDETÉS