13 dolog, amelyet a gazdag emberek ritkán vásárolnak, miközben a szegények adósságba fulladnak, hogy megszerezzék őket

HIRDETÉS

Minden tőled telhetőt megteszel, hogy visszafizesd az adósságaidat és elkezdjél pénzt spórolni, de mi van, ha nem lesz belőle semmi? Talán itt az ideje, hogy újra megfontold a kiadásokkal kapcsolatos hozzáállásodat! Mellesleg, mindenki, aki valódi sikert ért el az üzleti projektben és a beruházásokban, és több milliárd dollárt keresett, nagyon pragmatikusan kezeli vásárlásait!

Azt gondolhatod, hogy a gazdag emberek szeretnek pénzt költeni. De mint kiderült, semmi sem lehet távolabb az igazságtól! Elemeztük, hogy mit mondanak a kiadványok szerte a világon a milliárdosokról, és felfedeztünk többféle típusú vásárlást, amelyeket – velem és veled ellentétben – a gazdagok és sikeresek inkább kerülnek!

Impulzus vásárlások

607413098_1721101135675505.jpg

Itt van valami, ami mindannyiunkkal megtörténik: látunk egy csinos, de haszontalan dolgot kedvezménnyel, amit megvásárolunk, aztán hazaérünk, és sajnáljuk döntésünket. Túl gyakran költünk pénzt impulzusvásárlásokra, ez különböztet meg minket a gazdagoktól, akiknek egy extra farmer vásárlása kevés vonzerőt jelent. Ahogyan Warren Buffett milliárdos egyszer mondta: „Ha olyan dolgokat vásárolsz, amelyekre nincs szükséged, akkor hamarosan el kell adnod azokat a dolgokat, amelyekre szükséged van.” A felesleges kiadások elkerülésének hatékony módja az, ha bevásárló listát készítesz, mielőtt boltba mész.

Drága ingatlan

1093228373_1204211011362745.jpg

A luxusházak magas árakon történő vásárlása kétes befektetés. Ezért van az, hogy a gazdag emberek szívesebben vásárolnak ígéretes ingatlan, amíg még olcsó, hogy később nyereséget szerezzenek, mikor az ára az egekbe emelkedik.

Kiterjesztett garancia

HIRDETÉS

262948391_1414941602110122.jpg

A szerény jövedelemmel rendelkezők általában elfogadják a meghosszabbított jótállási ajánlatot, amikor új berendezéseket vásárolnak. Aggódnak a készülék elromlásának lehetősége miatt, és ezért úgy döntnek, hogy túlfizetnek, hogy biztonságban legyenek. Valójában erre aligha van szükség; az USA News Money szerint a gyártói szavatosság több mint elegendő.

Ruházat és lábbeli a legkiválóbb márkákból

1580991443_212110123745096.jpg

A gazdagok megengedhetik maguknak a luxus és drága ruhákat a legújabb és legdivatosabb tervezői kollekciókból. Ha azonban életük nem jár gyakori társadalmi eseményekkel, akkor inkább tartózkodnak az ilyen vásárlásoktól. Emlékszel, hogy Steve Jobs miként öltözött? Hasonlóképpen, Bill Gates órája 10 dollárba kerül; és az orosz milliárdos Roman Abramovics tökéletesen rendben van, ha nyilvánosan turkálós pólókban jelenik meg. Még a brit trónörökös felesége is gyakran jár el a sport tömegpiac ruháiban!

A népszerű készülékek legújabb verziói

336786017_1211013062857117.jpg

Egy gazdag ember nem fog rohanni, hogy megvásárolja a trendi okostelefon vagy óra legújabb modelljét, még akkor sem, ha eszköze már nem divatos, elhasználódott vagy elavult. A milliomosok eltérő érvelést alkalmaznak a vásárlások során: megkérdezik maguktól, hogy megéri-e a kiadás ebben a pillanatban. Ami az elektronikus eszközöket illeti, túl hamar elavulttá válnak, és értékük túl gyorsan csökken!

HIRDETÉS

Hitelek, díjak és késedelmi kamatok

1897231674_1899211014666012.jpg

A gazdag emberek nem vesznek fel kölcsönöket, és soha nem veszítenek pénzt bírságokra, büntetésekre és jutalékokra egy egyszerű ok miatt: mindig mindent kifizetnek időben, elkerülve a késedelmeket. Ahogy a milliárdos befektető, Mark Cuban mondta: “Ha hitelkártyát használsz, akkor nem akarsz gazdag lenni.”

Sok divatos játék vásárlása a gyerekeidnek

1576925410_1057221101438818.jpg

Az átlagos jövedelemmel rendelkezők gyakran kényeztetik gyerekeiket, apró szeszélyük szerint vásárolnak cuccokat, trendi új játékokkal töltik meg szobáikat. Most, ha a milliomosok ugyanúgy viselkednének, gyermekeik szó szerint bele fulladnának a játékokba és a kütyükbe! A jómódú emberek azonban inkább az ésszerű költségeket részesítik előnyben, és nem vesznek új babát vagy játékkészletet csak azért, mert a tévében reklámozzák.

Egészségtelen étel

HIRDETÉS

1114524604_992110159167902.jpg

A milliomosok napi menüje és a szerény jövedelemmel rendelkezők étrendje között a legfontosabb különbség nem a termékek költsége. A gazdag emberek szó szerint megszállottjai az egészséges táplálkozásnak. Lehet, hogy ugyanazokat a gabonaféléket és zöldségeket fogyasztják, mint mi, egyszerű halandók, de nem fogsz rajtakapni egy milliárdost, aki kebabot, hamburgert, hasábburgonyát vagy majonézben gazdag salátát habzsolna a szupermarket „fogyasztásra kész” élelmiszerek sorából.

Reprezentációs költségek

122586440_1900621101528978.jpg

Alapvetően ez magában foglalja azokat a költségeket, amelyektől gazdagnak és sikeresnek tűnsz. Vagy még egyszerűbben fogalmazva – por dobása más emberek szemébe. Luxus bankettekről, üzleti osztályú járatokról és új autókról beszélünk. Azok az emberek, akik szeretnének gazdagabbnak tűnni, mint amilyenek valójában, hatalmas összegeket költenek erre a célra. Ezzel szemben a valóban sikeres emberek gyakran nagyon szerény életet élnek. Például Ingvar Kamprad, az IKEA alapítója, mindig turistaosztályon repült és egy régi Volvo-t vezetett. Ami az angol királynőt, II. Erzsébetet illeti – spórol a villamos energiával a Buckingham-palotában.

Plusz oktatás gyermekeik számára

1128683973_807885932110153.jpg

Az átlagos jövedelemmel rendelkezők gyakran különféle otthoni oktatókat alkalmaznak gyermekeik számára. Néhányan abban a reményben teszik ezt, hogy feltárják a gyermek rejtett tehetségeit, amely a jegyéül szolgál majd a boldog, virágzó életnek. Mások azt gondolják, hogy az oktatók segítik a gyermeket a jobb iskolai osztályzatok elérésében. Ami a gazdag embereket illeti – személyes tapasztalataikból tudják, hogy a túlzott oktatásnak kevés köze van a pénzügyi siker eléréséhez. Tehát több szabad időt tesznek lehetővé a kicsijüknek, hogy élvezzék a gyermekkorukat.

Médiumok, misztikusok és jövendőmondók

HIRDETÉS

950116737_827211016370541.jpg

A kutatások szerint a jósnők ügyfélkörét nagyrészt alacsony analitikai készséggel rendelkező emberek alkotják. Ugyanakkor a logikus gondolkodás valószínűleg a legfontosabb minőség a gazdagság és a siker elérése szempontjából. Ráadásul a magas teljesítményűek inkább magukban hisznek – egyszerűen nincs szükségük más túlvilági segítségre!

Személyes fejlődés coaching

763926899_1211016135867974.jpg

A gátlástalan életvezetési- és üzleti coach-ok fő célpontjai az alacsony keresetűek, akiknek karrierje és magánélete vacak. Sok szó hangzott el az ilyen tréningek haszontalanságáról, különösen Tony Robbins kapcsán. Szemináriumai milliókat keresnek neki a magas jegyáraknak és annak a ténynek köszönhetően, hogy még mindig nincs hiány, azokból, akik társadalmi képességeiket fel akarják dobni. Mielőtt különféle motivációs kurzusokra költenéd a pénzedet, vess egy pillantást a híres milliárdosok életrajzaira: nem valószínű, hogy egyetlen történetet is találsz arról, hogy egy ember a túlzottan népszerűsített életmód-guruk meghallgatása által gazdagodott meg.

Divatos belsőépítészet

921704672_2048066021101741.jpg

Új bútorok és belsőépítészeti dekorációk jelennek meg az üzletekben havonta. Ennek eredményeként a középosztálybeli emberek sok pénzt költenek, próbálják követni a ház dekorációjának legújabb trendjeit. Sajnos az ilyen tervezési megoldások mindössze néhány év alatt elavulnak. Hirtelen senki sem használ már virágos tapétát, és a világos geometriai minták a divat. Ideje mindent újradekorálni! De mielőtt ezt megtennéd, tanulmányozz át néhány képet a gazdag emberek otthonának belső tereiről. Ha sikeres emberekhez otthonait nézed, gyakran nem tudod kitalálni, hány éves a tulajdonos. Festett falak, meszelt mennyezet és fa vagy csempézett padló: a gazdagok ragaszkodnak az örök életű, bevált lehetőségekhez!

A költekezési szokások megváltoztatása nem könnyű feladat: felül kell vizsgálnod az életmódodat és módosítani kell a világképedet! Gondolod, hogy megbirkózol a kihívással? Vannak olyan kiadások, amelyektől úgy érzed, hogy könnyedén meg tudsz szabadulni? És melyeknek nem fogsz soha búcsút mondani (még a fényesebb jövő érdekében sem)?

Forrás:
HIRDETÉS