14 különböző szakmában dolgozó személy megosztotta azokat a tényeket, amikről túlságosan kevés ember tud

HIRDETÉS

A Reddit egyik felhasználója, szerette volna, ha a különböző szakmákban dolgozó emberek olyan dolgokat írnak le a munkájukkal kapcsolatban, amiről az emberek vagy nem tudnak, vagy rosszul tudják. Feltett egy kérdést ezen a platformon, ahol jó sok válasz érkezett. Fodrászok, pszichológusok tetoválók, úszómesterek és egyéb munkaterületen dolgozó szakemberek fogták magukat és felvilágosították a népet arról, hogyan is mennek náluk a dolgok. Mai cikkünkben ezeket hoztuk el nektek és elmondjuk, hogy mit nem szabad tenni fuldoklásnál, miért nem lehet olyan egyszerűen átfesteni a fekete hajat szőkére és a többi.

1, Segítség kérés fuldoklásnál.

A fuldokló személy nem igazán tud segítséget kérni, vagy kiabálni, miközben próbál levegőért kapkodni, mert ilyenkor automatikusan az van a fejébe, hogy fent kell tartani magát a víz felszínén. Ilyenkor jobb, ha megpróbál nyugodtan maradni és jelezni, hogy segítségre szorul.

1084445889_805762306066588.jpg

2, Pszichológus.

HIRDETÉS

Sokan azt hiszik, hogy a pszichológusok fel tudják ismerni, ha valaki hazudik, ám ez nem igaz, mert statisztikai adatok alapján csak 50%-ban látták meg a hazugság jeleit. Egy kutatás keretein belül néhány önkéntesnek az volt a feladata, hogy megállapítsa egy adott személyről, hogy hazudnak-e vagy sem. Semmilyen eszköz nem állt a segítségükre, és az eredmények alapján 54% tudta csak, hogy az illető hazudik.

3, Tetoválás megérintése.

A friss tetoválás voltaképpen egy nyílt seb, amihez nem szabad piszkos kézzel hozzányúlni, mivel a baktériumok és fertőző kórokozók bejuthatnak a szervezetbe. Voltaképpen még akkor sem célszerű megérinteni a friss tetoválást, ha tiszta a kezünk, ugyanis így sokkal gyorsabban gyógyul.

4, Hajfestés.

Sokan abban a hitben vannak, hogy egyetlen festés elegendő ahhoz, hogy valakinek teljesen másik színű legyen a haja. Nos ez nem igaz. Minél sötétebb valaki haja, annál több eljárásra van szükség ahhoz, kivilágosítsák. Meg kell növeszteni a hajat, hogy minél kevesebb részét károsítsák és, ha minden szabályt betartanak akkor megőrizhető a szép és egészséges haj. Ha feketéből platina szőkét szeretnél csináltatni, akkor legalább 10 alkalommal kell festeni a hajad.

534357593_447564230606286.jpg

HIRDETÉS

5, Hajóbaleset.

Sajnos nincs megbízható statisztika adat a tengeri hajó balesetekkel kapcsolatban, ám a tapasztalt tengerészek azt mondják, hogy több haláleset is a mentőcsónakokhoz köthető, amit leginkább a nem megfelelő biztonsági intézkedésekhez lehet kötni. A csónakokat rosszul rögzítik így, amikor leengedik őket a vízbe, akkor nagy magasságból utasokkal együtt a vízbe esnek.

6, Kávézó.

Egy kávézóban a legdrágább termék a papírpohár. Ezekre a termékekre sokkal több pénzt költenek, mint magára a kávébabra vagy a tejre. A fehér hideg ital ára nagyjából megegyezik a kávééval.

7, Nyomtatópatron.

A nyomtatópatronban való festék csak olvadt műanyag. Ez valóban így van, ugyanis a festék összetétele komplex polimerekből, festékekből és mágneses anyagokból tevődik össze. Ezért eme anyag veszélyes az egészségre nézve, különösen ha belélegzik.

HIRDETÉS

8, Lift.

Ha a lift felvonókábele elszakad, akkor nem zuhan le a mélybe, mert van több olyan eszköze is, ami megakadályozza ezt. Ezekből a szerkezetekből körülbelül 3-5 darab van, melynek sebességkorlátozó képessége van, így ha előfordulna ilyen probléma, akkor a lift lassabban fog menni, vagy teljesen meg fog állni.

1402330482_220284423060784.jpg

9, Onkológia.

A emberi test számtalan mennyiségű sejtet hoz létre napi szinten, némelyikük pedig veszélyes a szervezetre nézve. Ezeket többnyire az immunrendszer legyőzi, ám ha ezt nem tenné, akkor rákos daganatok képződhetnének a testen belül. Az immunrendszerünk minden egyes nap azon dolgozik, hogy beazonosítsa és megsemmisítse a potenciális veszélyforrásokat.

10, Gyermekpszichológus.

HIRDETÉS

A szülők szükségtelenül is kiprovokálják gyermekeikben a szorongás érzését, melynek kezelésére gyermekpszichológushoz viszik őket. Ezeket a problémákat nem kell egyből orvos által kezelni, néha elegendő, ha a szülő leül a gyermekével és meghallgatja őt, valamint beszélget vele.

11, Repülőgép.

Minden repülőgépnek vannak hibái ezt pedig az egykori légiirányítók és légiutaskísérők is alátámasztották. A kérdés az, hogy mennyire komolyak ezek a problémák, ha egy rutinellenőrzés során olyan problémát találnak, amely veszélyeztetheti a repülést, az a gép sehol sem fog repülni.

840277613_1823060712318915.jpg

12, Neurológus.

A neurodegeneratív betegségek sokkal előbb kezdik el befolyásolni a szervezetet, még mielőtt az első tüneteket felfedeznék. De komolyan, senki sem ébred fel úgy, hogy már Alzheimer-kóros. A betegség első jelei sokkal előbb megjelennek már, ám sokan a változókor tüneteként fogják fel.

Forrás:
HIRDETÉS