15 okos és filléres mód a helyteremtéshez az otthonodban

HIRDETÉS

A kis lakások és otthonok nehezen kezelhetők. Ha folyamatosan belebotlasz a rossz helyen lévő játékokba vagy cipőkbe, beleütközöl egy olyan asztalba, amely túl nagy a konyhádba, vagy azzal a dologgal küzdesz, hogy „hová tedd a serpenyőket?”, itt vagyunk, hogy segítsünk.

15 egyszerű, de nagyszerű ötletet gyűjtöttünk össze, hogy hogyan lehet a ház, amiben élsz, a személyes paradicsomod. A legjobb dolog, hogy ezek közül néhányat nem is kell megvenned. Csak légy kreatív és csináld meg magad azt, amelyik tetszik! Ne hagyd ki a bónuszt a végén!

1. Csinálj rendet a polcaidon.

1646220717_1122100602182410.jpg

Ha olyan sok tisztítószer van a szekrényedben, hogy kiesnek, amikor kinyitod, és lehetetlen megtalálni, amire szükséged van, van egy szép kiút. Csak akassz néhány dobozt az ajtókra az extra cuccoknak. Nincs szükség további szekrényekre. Tökéletes!

2. A jobb kinézet érdekében rejtsd el a zsinórokat.

Ez a fali TV-tartó nem csak elrejti a zsinórokat, de tárolóként is szolgálhat a DVD lemezek, a távirányítók és más kis dolgok számára. Ily módon az otthonod takaros lesz, ami automatikusan tágasság érzetét kelti.

3. Keresd meg az éjjeliszekrények alternatíváit.

638820603_591236322100712.jpg

HIRDETÉS

Az éjjeliszekrények a szobádban sok szükséges helyet vehetnek el, így jó ötlet egy olyan fejrész, amiben mindent megtalálsz, amire szükséged van. Ezen kívül, a tárgyak biztonságban lesznek benne a portól.

4. Akaszd fel a serpenyőidet, hogy helyet és időt spórolj.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

My awesome husband hung this up for me tonight! #makingahouseahome #husbandskills #björklund #spacesavingsolutions

Sara Bjorklund (@sweetnessitself) által megosztott bejegyzés,

Hol tartod a serpenyőidet? Fogadunk, hogy valahol a sütőben vagy a szekrények mélyén vannak elrejtve. Ha kitaláltuk, akkor valószínűleg sok időt töltesz, hogy előkeresd azt, amelyikre szükséged van. Ráadásul sok helyet foglalnak el, amit jobban is ki lehetne használni.

A legegyszerűbb és legzseniálisabb ötlet az, hogy a falra akasztjuk őket. Így könnyen elérheted azt, amelyikre szükséged van, és a szekrény felszabadul más dolgok számára.

5. Válassz többfunkciós bútorokat.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

This space saving table takes the Murphy style decor to whole new level. You can save lot of space in your kitchen by having this Murphy table installed on wall. When unfolded, you have plenty of space for eating and walking, also the access to lot of storage. Fold it to have lot of storage and open it to show off the amazing table. Dimesnions Wall Hung Height- 4ft length- 4ft height from ground- customised number of shelves- customised 20% off now. Follow link in bio to buy #murphybed #murphy #murphytables #murphybrown #spacesaving #spacesavingfurniture #spacesavingfurnituresingapore #spacesavingfurniture #spacesavingsolutions #minimalistfurniture #furnitureofinstagram #instagraminfluencer #instagram #homedecor #homedecorindia #delhihomedecor #mumbaihomedecor #shopify #shopifystores #shopifyindia #etsy #etsymadeinindia #sale #holidays #christmas #homefurniture

HomeToHeaven (@hometoheaven) által megosztott bejegyzés,

Ha nincs hely állandó asztalhoz a konyhában, kombinálhatod valamivel. Például egy szekrénnyel, ahol az edényeidet tarthatod.

6. Tartsd rendben a játékokat.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Organized toys, Happy Children’s #organize #organizing #organizetoys #organizechildrenrooms #homedecor #lifestyle #organizemylife #homeorganizing #homegoods

Keren Shapira Babo, Organizer (@kerensborganizer) által megosztott bejegyzés,

Egyébként nem csak a gyerekek játékairól van szó. Ha varrással, rajzolással, kötéssel vagy bármely más kézművességgel foglalkozol, a rendnek kell a középső nevednek lennie. Ha nincs rendszerezve, ezek a kis elemek valódi rendetlenséget hoznak létre. Tehát vegyél kicsi, nagy, vagy akár aprócska tárolókat, rendezz el mindent, és élvezd a rendezett teret.

7. Rendezd el a zöldségeket.

428834374_1221007338028443.jpg

HIRDETÉS

Mindig nehéz helyet találni egyes termékeknek. A burgonya, a sárgarépa és más dolgok túl sok helyet foglalnak el, ha zsákokban tárolják őket. Próbáld ki az iratrendező dobozokat! Válassz olyanokat, amelyek elegendő levegőt biztosítanak ahhoz, hogy a zöldségeket frissen tartsák, és a kivitelük biztosítja, hogy nem foglalnak több helyet, mint amennyit szeretnél.

8. Találd meg a tökéletes alakú polcodat

A polcok minden formában és méretben megtalálhatók, és nem olyan nehéz olyat választani, ami megfelel az ízlésednek. Ezek a polclétrák elegendő tároló helyet hoznak létre, ugyanakkor nem tűnnek terjedelmesnek.

9. Használj nem hagyományos ágyat.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

An ingenious design providing sleep, study and storage solutions. (search: G43306) #RoomtoGrow #RTG #Spacesavingsolutions #gami #lostmezzanine #bedroominspo

Room To Grow (@roomtogrowbeds) által megosztott bejegyzés,

Az emeletes ágyak szuperek, de ha nincs szükséged rád, itt van egy másik bámulatos ötlet. Berendezhetsz egy egész szobát … az ágy alatt! Egy íróasztal, könyves- és játék polcok, és még egy kis tároló szekrény. A gyerekek elégedettek lesznek az új, szervezett hellyel!

10. Dobd el a vasalódeszkát …

588864013_1128713082210087.jpg

Ha nem találsz neki helyet, ne vedd meg. Ez nem jelenti azt, hogy ne vasalj többé – találhatsz más módot a probléma kezelésére. Például egy vasalószőnyeg jó ötlet. Bárhol tarthatod összehajtogatva, és amikor szükséged van rá, csak kihajtod.

… vagy rejtsd el valahol.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

It’s a rainy morning here in Hudson, WI and I would have loved to stay all snuggled in bed but my little grandson was here and heneeded to be feed and taken to the Y. When it’s pouring buckets of rain, it’s also a good day to get some cleaning done. I thought I’d share my ironing and drying rack setup. Growing up, we had a built in ironing board and I have had one ever since. I love having the easy storage and the sturdy feel when ironing. Another item of attraction our visitors have liked is the retractable trying rack. Do you iron? . . . . . #highfashionhome #housebeautiful #organizing #ironingboard #builtinironingboard #voglerhome #retractabledryingrack

Debbie Durham Fleetwood-Vogler (@debbie_vogler) által megosztott bejegyzés,

Ha nem tudsz vasalódeszka nélkül élni, itt van egy másik ötlet. Legyen beépített deszka, amely könnyen elrejthető azon a helyen, ahova tartozik, és szinte semennyi helyet nem foglal el.

11. Alakítsd a kádat egy másik tárolóhellyé.

HIRDETÉS

2075218977_85221008916315.jpg

Ha kis fürdőszobád van, egy másik nagyszerű ötlet az, hogy emeld meg egy kicsit a kádat, és rejtsd el az összes szükséges dolgot alatta. Csináld meg magad a saját stílusodban, és készíts annyi fiókot, amennyit csak akarsz.

12. Használd ki az otthonod minden sarkát.

1954664418_1123337082210090.jpg

Az aszimmetrikus szobák gyakran okoznak pánikot, pedig nem kellene! Ezek a sarkok tökéletesek a polcoknak. Ne hagyd őket üresen – használjon ki minden centimétert, amit elérsz.

13. Szárítsd a ruháidat az ablaknál.

111386006_822100931942266.jpg

Ez a szerkezet egy ruhaszárító és egy redőny kombinációja. Ha nincs szükséged a ruhaszárítóra, csak hajtsd fel, hogy blokkolja a szobába beáramló fényt. Sajnos ez még csak egy ötlet, de ki mondja, hogy nem csinálhatod meg, és teheted valósággá?

HIRDETÉS

14. Vegyél egy egyedi dohányzóasztal

Még azok a darabok is, amelyeket általában nem tartunk jó tároló megoldásnak, segítenek a terünk megszervezésében. Sokféle változata van: a rejtett fiókokkal ellátott asztaloktól a kis székekkel kombináltig. Csak válassz olyat, ami tetszik!

15. Használj lyukakkal ellátott táblákat az otthonodban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The weekend is here! الْحَمْدُ لِلَّـهِ And I’m absolutely fine with just staying home and play with these! In fact that’s how I’d love my weekend to be. One of many things I wish to do is to invite some sisters over and play with these colours, my stamps, stickers etc. with me as we Quran journal together, and discuss & reflect on the ayaat that we are journaling. . Unfortunately I don’t have any close friends who’s into this sort of stuff (i.e. art + Quran). So ah wellI guess it’ll be just meand hubbs will be forced to take a look at everything I created and give the thumbs up haha(tbh he is the artistic one between us ) . . . But really, would anyone like to come over at all?. . . #weekend #craftcorner #craftroom #workspace #craftroomorganization #pegboardlover #pegboard #artsupplies #knowledgeseeker #faakihahsworkspace #myhappyplace #alhamdulillah #quranjournaling #quranjournal

@ faakihah által megosztott bejegyzés,

Ezek a dolgok tökéletesek a kis lakások számára! A konyhától a hálószobáig bárhol felakaszthatod őket, és elrendezheted az összes kis dolgodat, ahogy csak szeretnéd.

Bónusz: Játssz Tetrist a bútorokkal.

193224604_1143422101072699.jpg

Az “As if from nowhere… (Mintha a semmiből)” Orla Reynolds tervezési projektje. A szekrényben elrejtett székek és asztalok világosságot adhatnak a belső térnek. Nem számít, hogy mivé tudod őket átalakítani – otthoni iroda, étkező vagy egyéb hasznos elemek – sok helyet takaríthatsz meg.

Milyen ötleteket használsz ahhoz, hogy több helyet hozz létre otthon? A fent felsorolt ötletek közül melyeket szeretnéd alkalmazni az életedben? Oszd meg a tippjeinket, és vitassuk meg őket kommentben!

 

Forrás:
HIRDETÉS