18 bizonyítottan működő trükk, mely segít szabályozni a testünket

HIRDETÉS

Az emberi test a természet egyik legfejlettebb, végtelenül összetett és precíz mechanizmusa. Az agyunk például képes növelni vagy épp csökkenteni testünk hőmérsékletét, ezzel belekényszerítve minket, hogy elpiruljunk, ha zavarban vagyunk, vagy épp „pillangókat érezzünk a gyomrunkban”, ha szerelmesek vagyunk – mindezt tudatos beavatkozás nélkül. Vannak azonban olyan trükkök és praktikák, melyekkel mi magunk, tudatosan is kikényszeríthetjük, hogy a testünk úgy viselkedjen, ahogy azt szeretnénk.

1054902609_1121963071400106.jpg

 Ahhoz, hogy könnyebbé tegyük a húzódzkodást, képzeljük el, hogy a könyökeinket húzzuk vissza és nem a testünket emeljük fel. Ez a kis „trükk” megtéveszti a testünket, ami így automatikusan olyan izomcsoportokat hoz működésbe, melyek megkönnyítik számunkra ezt a gyakorlatot.

 Ha éjszaka felkelsz, például azért, hogy WC-re menj, az egyik szemedet mindig tartsd csukva. Így a sötét szobába visszatérve a szemed sokkal hamarabb hozzászokik a sötétséghez és könnyebben tájékozódhatsz.

 Ha az egyik orrlyukunk be van dugulva, feküdjünk az oldalunkra: ha a jobb orrlyukunk van, akkor a bal oldalunkra és fordítva. Ezután csavarjuk addig a fejünket, míg meg nem találjuk azt a pozíciót, amely segít a dugulás enyhítésében.

1616781670_1163140010288587.jpg

HIRDETÉS

Ha van egy kis tokánk, és nem szeretnénk, ha látszódna fényképkészítés közben, akkor egyszerűen nyomjuk a nyelvünket a szájpadlásunkhoz a kép készülte közben – ezzel láthatatlanná téve a megereszkedett bőrt.

A pánikroham megállításához tegyünk egy palack hideg vizet az orrunk és az orcánk közé, majd 30 másodpercig tartsuk vissza a lélegzetünket.

Ha rosszul érzed magad és félsz, hogy hányni fogsz, ne feledd, hogy mielőtt ez megtörténne a szád mindig tele lesz nyállal – a test ugyanis ezzel védi a szájnyálkahártyát a gyomorsav okozta károsodásoktól.

555586443_314266140011314.jpg

HIRDETÉS

Hosszú útra készülsz, és szeretnéd a lehető legjobban kiüríteni a húgyhólyagodat, hogy minél később kelljen majd pisilned? Egyszerűen nyomkodd meg az ujjaddal a köldöködet: ettől automatikusan pisilni kell majd menned.

Ha gyorsan szeretnél elaludni lefekvés előbb, a legjobb, amit tehetsz, hogy egy jó forró fürdőt veszel előtte. Az ágyba feküdve ugyanis a testhőmérséklet csökkenni kezd (mivel zuhanyozás közben emelkedett), ezt pedig az agy automatikusan az alvás jeleként értelmezi.

Ha egy zajos helyről (például szórakozóhelyről) jössz ki, és a gyors hangszint-különbség miatt nem hallod a csendes hangokat, akkor tedd a tenyered a füledre úgy, hogy az ujjaid hátrafelé nézzenek és a tenyered jól betakarja a füled, majd néhányszor finoman „cuppantsd ki” a füled – ettől a hallásod helyreáll.

1616720867_974431400115585.jpg

Ha egy nagyon apró tárgyat nézel és nem látod elég tisztán, a legjobb amit tehetsz, hogy a képen látható módon egy aprócska kört formálsz a mutató és hüvelykujjad segítségével, majd ezen keresztül kezded el nézni az adott objektumot. Ettől minden apró részlet láthatóvá válik.

HIRDETÉS

Ahhoz, hogy vonalzó nélkül is egyenes vonalat rajzolhassunk, egyszerűen tegyünk egy pontot a kívánt szakasz elejére és végére, majd kezdjük el húzni közöttük a ceruzát és hagyjuk, hogy az agyunk irányítsa a kezünket. Végeredményként egy tökéletesen egyenes vonalat fogunk kapni.

A csuklás megállítása érdekében két csuklás közben lélegezzünk be minél több levegőt és tartsuk bent a következő csuklásig, majd az orron keresztül szépen lassan fújjuk ki a levegőt.

1140934093_503568991400125.jpg

Ha az egyik lábujjunk begörcsöl, akkor fogjuk meg és húzzuk magunk felé, amennyire csak tudjuk. Ettől a görcs elmúlik.

HIRDETÉS

Ha megvágjuk magunkat egy papírral vagy más hasonló apró, de rendkívül fájdalmas sérülést szenvedünk, akkor üljünk le és fókuszáljunk a fájdalomra. Az agy ettől elviselhetetlennek tartja majd a fájdalmat és automatikusan csökkenti a vele járó fájdalmakat.

Ha nagyon kell WC-znünk, de nincs rá lehetőségünk, akkor képzeljük el, hogy az egyik testrészünket valami éles tárgy átszúrja, és 10 másodpercig fókuszáljunk erre illetve a vele járó lehetséges fájdalmakra. Ez egy időre segít enyhíteni a WC-zés iránti ingerünket.

1044752205_1509685140012269.jpg

Ha hajlamos vagy a hangulatváltozásra vagy a depresszióra, akkor mindig tarts magadnál egyet a következő termékek közül: fekete csoki, áfonya, zöld tea, és tulajdonképpen bármi, ami B5-vitamint tartalmaz, mondjuk egy banán – ettől ugyanis megkönnyebbülünk.

 Ha korán és gyorsan akarsz felébredni, igyál sok vizet lefekvéskor.

 Ha nagyon fáradt vagy és az egész tested fáj, feküdj le a padlóra és nyújtózkodj, tekerd a tested körülbelül 5-10 percig. Ezután sokkal élénkebb leszel és a fájdalmak is enyhülnek.

Forrás:
HIRDETÉS