5 egyszerű tipp a királyi család személyi orvosától, ami segít egészségesnek és fiatalnak maradni

HIRDETÉS

II. Erzsébet brit királyné 92 éves, de évente több ezer üzleti találkozót is meglátogathat, és komoly kormányzati döntések meghozatalában is részt vesz. Jól érzi magát, nemcsak azért, mert az egészségi állapota nagyszerű, hanem azért is, mert profi orvosi segítséget kap. Szerencsénkre, Őfelsége orvosainak egyike, Mosaraf Ali, megosztotta titkait a nyilvánossággal.

Megtaláltuk II. Erzsébet személyes élelmezési szakértője könyvének, a Dr. Ali’s Nutrition Bible (Dr. Ali Táplálkozási Bibliája)-nak a legfontosabb elképzeléseit. Ezek azok az egészséges életmód alapelvek, amelyeket a királyi család minden tagja követ.

Ha megfelelő életmódot folytatsz, a betegségek 80% -a nem igényel orvosi figyelmet.

2067854585_1188047272110064.jpg

A legfontosabb dolog, amit Dr. Ali megpróbál elmagyarázni a könyvében, az, hogy ha egészséges vagy, a szervezeted képes kezelni a legtöbb problémát. Megfázás, vágás, enyhe gyulladások, sérülések és még törések is – egy egészséges testnek nincs szüksége sok orvosi ellátásra, hogy kezelje ezeket a problémákat.

Feladatunk, hogy testünket egészséges tartsuk, hogy képes legyen a belső és külső támadások leküzdésére.

Hogyan lehet megtudni, hogy mennyire vagy egészséges

HIRDETÉS

851940627_188211007859408.jpg

Íme, néhány dolog, amire Dr. Ali javaslata szerint figyelmet kell fordítani annak kiderítésére, hogy formában vagy-e vagy sem:

– Pszichológiai és fizikai kitartás: Az egészséges emberek felfrissülve ébrednek, napjaikat aktívan töltik, és csak esténként fáradnak el.
– Egyenes hát: Ez azt jelenti, hogy az izmok, az idegek és a csontok a testben rendben vannak.
– Egészséges alvás: Az egészséges emberek gyorsan elalszanak, és jól alszanak.
– Makulátlan általános megjelenés: Ez azt jelenti, hogy a vérkeringés rendben van.
– Jó étvágy: Az egészséges emberek nem éreznek semmilyen undort az étel iránt, és nem akarnak túl sokat enni. Rendszeresen és örömmel esznek.

A ráncok, karikák a szem alatt és egyéb problémák nem mindig az egészségügyi problémákat jelzik. Mindannyiunknak különböző génjei és fiziológiai tulajdonságai vannak, amelyek meghatározzák az öregedés sebességét. Ez látható, ha megnézed a hercegnőket, Meghan-t és Katalint: az a tény, hogy Katalin kicsit idősebbnek tűnik, nem jelenti azt, hogy kevésbé egészséges.

Tipp: Figyelj oda az egészségügyi problémák első jeleire. Ha gyorsabban fáradsz, rosszabbul alszol, vagy többet/kevesebbet eszel a szokásosnál, szakemberre van szükséged.

Használhatod a nyelvet az egészségügyi problémák észlelésére.

HIRDETÉS

1922050201_573221100773495.jpg

A nyelv nagyszerűen mutatja, hogy mi történik a testen belül. Használhatod a problémák észlelésére.

– Ha a csúcsa piros, akkor utalhat szívproblémákra vagy arra, hogy túl sok gyors szénhidrátot, például csokoládét és más édességeket eszel.
– A szürke lepedék székrekedést jelez, és azt jelenti, hogy a bél nem működik megfelelően.
– Sötét piros foltok a vérszegénység (anaemia) jele.
– A sárga lepedék májjal kapcsolatos problémákat jelezhet.
– A nyelv mély vonalai lehetnek a fekély vagy a gyomorhurut (gastritis) tünete.
– A ráncos nyelv átlátszó nyálréteggel azt jelenti, hogy vízhiányod van.

Tipp: Időnként nézd meg a nyelvedet, amikor a tükörbe nézel. Ha a színe megváltozott, vagy lepedéket, vagy ráncot látsz rajta, fordulj szakemberhez.

Táplálkozási tanácsok a brit királynő számára

946024495_2021100851674929.jpg

HIRDETÉS

A táplálkozás az egészségünk szempontjából az egyik legfontosabb dolog. Azok számára, akik hosszú életet akarnak élni, Dr. Ali az alábbi tippeket adja:

– Ha van rá mód, fogyassz gazdaságban termesztett élelmiszereket.
– A konzervek helyett egyél friss gyümölcsöt és zöldséget.
– Egyél elég fehérjét. A vegetáriánusok a húsfehérjét tofuval, túróval, mandula tejjel és más élelmiszerekkel helyettesítsék.
– A gyümölcsleveket cseréld sárgarépa, alma, gyömbér és zellerlevekre.
– Igyál 6-8 pohár vizet minden nap.
– Egyél kevesebb vörös húst és helyettesítsd csirke- vagy pulykahússal.
– Ne fogyassz sült ételeket, sajtokat, gombát és citrusféléket (kivéve narancsot és mandarint). Egyél olyan kevés sót, amennyit csak tudsz.
– Hetente egyszer csak gyümölcsöt, zöldséglevest és vizet fogyassz.

Tipp: Nézd meg, mit eszel. Nem mindenki engedheti meg magának, hogy gazdaságban termesztett élelmiszereket vásároljon, de mindenki csökkentheti a füstölt ételeket, sült ételeket és nassolnivalókat.

Megfelelő étel reggelire, ebédre és vacsorára

1109550944_463045211008835.jpg

Nemcsak az étel mennyisége és minősége számít, de az idő is egy tényező. Dr. Ali az alábbi tippeket adja:

HIRDETÉS

– Reggel egyél könnyű, de fehérjében gazdag ételeket, mint a tojás, a mandula és a túró. Hozzáadhatsz még gyümölcsöt, gabonaféléket és joghurtot is.
– Az ebédnek kell lennie a nap folyamán a legkalóriadúsabb ételnek. A legjobb kombináció a zöldségek + fehérje + szénhidrátok, például a pulyka, a saláta és a burgonya. Ehetsz desszertet is, ami nem túl édes.
– A vacsorád könnyű legyen; és jó ha 19: 00-20:00 között befejezed azt. Kerüld a fűszeres, nehéz és édes ételeket – hosszabb időt vesz igénybe az emésztés, így az alvás minősége csökkenhet.

Tipp: Készítsd el a menüdet egy héttel előre, és vigyél magaddal egészséges ételeket a munkába. A „nehéz” ételeket a nap első felében kell megenni.

A helyes testtartás az egészség és szépség alapja.

1334971737_769321100879820.jpg

Dr. Ali egy egyszerű gyakorlatot javasol, amely segíthet, hogy egyenesen tartsd a hátad:

– Állj fel vagy ülj le.
– Tartsd egyenesen a fejedet – képzeld el, hogy valaki felfelé húzza.
– Helyezd vissza a válladat úgy, hogy kényelmes legyen.
– Emeld fel az álladat, amíg úgy érzed, hogy a nyak és a váll izmai már nem feszülnek.

Tipp: Használd ezt a technikát, amikor a hát, a nyak vagy a váll izmaiban feszülést érzel. Rendszeresen ismételd meg a helyes testtartás fenntartásáért.

Mint kiderült, a királyi család egészséges életmód alapelvei nem annyira összetettek, és mindenki számára előnyösek. Van olyan tipped, amit az embereknek követniük kellene, hogy jól érezzék magukat?

Forrás:
HIRDETÉS