5 perces gyakorlatok, amelyektől nyárra úgy leolvad rólad a hasi zsírod, mint a hó

HIRDETÉS

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de mintha most lett volna karácsony és újév, viszont a rideg valóság az, hogy rohamosan közeledik a nyár! Bizony, másfél hónap múlva már simán előkerülnek a fürdőruhák, és egyre kevesebb textília fog minket takarni a mindennapokban. Ilyenkor mindenki feleszmél, hogy már rég el kellett volna kezdeni a téli diétás-sportos terveket megvalósítani, de sohasem késő elkezdeni! Ezekkel a rövid, de intenzív edzésformákkal néhány hét alatt is látható változást érhetsz el, azonban ne feledd: a helyes étkezés is nagyon fontos, hogy elérd a kívánt alakot, sőt: a legtöbben azt vallják, hogy a diéta csupán 30%-ban áll sportból, 70 százalékát a megfelelő étrend teszi ki!

Nézzük ezeket a gyors, úszógumi-olvasztó gyakorlatokat! Aztán csak óvatosan az elején 🙂

Lebegő rúgás

Hogyan kell csinálni?

Feküdj le a padlóra vagy szőnyegre. A kezeidet szorítsd ökölbe, majd tedd a feneked alá. Zárd össze a bokáidat, majd egy kicsit emeld el őket a talajtól. Ezt követően kezd el mozgatni a lábaidat fel és le, mintha a vízben tempóznál.

A gyakorlat előnyei:

kalóriát égetsz vele,felér egy nap kardió edzéssel,javítja az állóképességet,jótékonyan hat az úszógumira.

5 percig csináld a gyakorlatot úgy, hogy 15 másodpercig váltogatod a lábaidat, majd tartasz egy kis szünetet.

1209897287_945383831708054.jpg

HIRDETÉS

Hasprés páros térdhúzással

Hogyan kell csinálni?

Feküdj le a padlóra a képen látható módon. Tedd a kezed a padlóra tenyérrel lefelé vagy a tarkód alá. Ezek után húzd a mellkasod felé a térdeidet úgy, hogy a talpaid egy kicsit az ég felé nézzenek. (Lásd kép.) Ezt a gyakorlatot ismételd meg 15-ször.

A gyakorlat előnyei:

erősíti a hasizmokat,javítja a testtartást,a lábizmokra is jótékony hatással van.5 percen keresztül csináld a gyakorlatot úgy, hogy 15 másodpercig dolgozol, majd egy kis pihenőt tartasz és így tovább.

1416526103_1271170806912272.jpg

Kitörés előre rúgással

Hogyan kell csinálni?

HIRDETÉS

Vedd fel a kitörés pózt. Figyelj arra, hogy mindkét lábad 90 fokos szöget alkosson. Amikor fel akarsz állni a hátsó lábaddal rúgj előre, majd tedd vissza a kiinduló helyzetbe (lásd kép). Ezt ugyanígy a másik lábaddal is tedd meg.

A gyakorlat előnyei:

megdolgozza a szívet,javítja a koordinációs képességet,erősíti a lábizmokat,Rugalmasabbá teszi az izomzatot.

5-7 percen keresztül csináld a gyakorlatot úgy, ahogy a fent említett gyakorlatoknál leírtuk. 15 másodperc munka, majd pihenés.

1945729891_1170807104123560.jpg

Hegymászó gyakorlat

Hogyan kell csinálni?

Vedd fel a plank pozíciót. Figyelj arra, hogy a kar és a hát egyenes legyen. Húzd fel a bal térdedet, mintha valóban másznál, majd tedd vissza a kiinduló helyzetbe. Ez után a jobb térdedet is húzd fel. Ha ráéreztél, akkor kicsit gyorsíts a tempón.

A gyakorlat előnyei:

HIRDETÉS

konkrétan minden testrészed átmozgatja,javítja az állóképességet,kalóriát égetsz vele,erősíti a kar izmait.

5 percen keresztül végezd ezt a gyakorlatot, 15 másodperc mozgással és egy kis pihenővel.

27924898_198442017080884.jpg

Biciklis hasprés

Hogyan kell csinálni?

Feküdj le a padlóra és tedd a kezeidet a fejed alá. Emeld fel mindkét lábad és hajlítsd be a térdeidet. Nyújtsd ki a jobb lábad, majd húzd vissza a kiinduló helyzetbe. Ezután a bal térded nyújtsd ki és húzd vissza. Ezt követően gyorsíts a tempón, mintha valóban bicikliznél. Figyelj arra, hogy ha a jobb térded húzod fel akkor a bal könyököddel érintsd meg, ha pedig a balt, akkor a jobb könyökkel.

A gyakorlat előnyei:

erősíti a csípő izmait,jótékonyan hat a felső hasizomra,erősíti a combizmokat.

HIRDETÉS

Ugyanannyi ideig csináld, mint az összes többi gyakorlatot.

205290142_422170810805074.jpg

Támaszugrás

Hogyan kell csinálni?

Tedd a kezed egy padra vagy székre. Mindkét lábad legyen a pad/szék jobb oldalán. Figyelj, hogy a gyakorlat közben a hátad egyenes legyen. Hajlítsd be a térdeidet és páros lábbal ugorj át a másik oldalra, majd gyorsan ugorj vissza. Fontos, hogy ne tarts szünetet az ugrások között.

A gyakorlat előnyei:

erősíti a lábakat és az alsó test izmait,kalóriát égetsz vele.

Ugyanannyi ideig végezd, mint a fent említett gyakorlatokat.

250883903_517081165344236.jpg

Forrás:
HIRDETÉS