6 ártalmatlan szokás, mely miatt kiéghetsz a munkahelyeden

HIRDETÉS

Tetszik vagy sem munkára van szükség ahhoz, hogy az élethez szükséges feltételeket meg tudjuk teremteni magunknak és családunknak. Viszont nem szabad túlzásba vinni a munkát sem, és elegendő időt kell szánni a pihenésre különben apátia jelentkezik, ami az érdeklődés és a törődés hiányát jelképezi. Ahhoz, hogy ezt elkerüljük bizonyos változásokat kell eszközölni az életben és a munka területén is. Sokan nem tudják, hogy vannak olyan szokások, melyeket sokan ártalmatlannak gondolnak, pedig nem kellene, mert azokkal inkább előbb, mint utóbb kiégnek. Mai cikkünkben hat ilyen szokást hoztunk el, amit azonnal meg kell változtatni.

1, A kollégáid a barátaid is.

Úgy gondolod, hogy a munkatársaid a világ legjobb emberei, akikkel bármikor el tudsz menni szórakozni? Nos, igaz, hogy a barátokkal és a munkatársakkal való szórakozás között van némi különbség, ám, ha a munkatársaid a barátaid és meló után is velük töltesz időt, akkor sajnos hamarosan rájuk fogsz unni. Az ilyen monoton élet előbb-utóbb konfliktushoz, sőt akár unszimpátiához is vezethetnek.

Mit kell ellene tenni? Szerezz új barátokat és ismerőseket. Persze ez nem azt jelenti, hogy munka után meg kell szüntetni a kollégákkal folytatott kommunikációt. Szimplán csak annyit, hogy kibővíted a társaságot.

1049195049_1702449551908099.jpg

HIRDETÉS

2, Házastárssal való munka.

Ha a pároddal dolgozol és még együtt is mentek munkába, sőt hétvégén is együtt vagytok akkor az élet na meg a kapcsolat is egy-kettőre unalmassá válik. Sőt, a közös beszélgetések témái egyre többször csapnak majd át munkával kapcsolatos kérdésekbe.

Mit lehet ellene tenni? A megoldás, ha az egyik fél másik helyre megy dolgozni, vagy az adott cégen belül másik osztályra kéri át magát. Azzal is lehet javítani, ha többször jártok el a barátaitokkal szórakozni, vagy több időt töltötök a saját családjaitokkal. Elmehettek esetleg külön-külön nyaralni.

2109348529_1680281908099225.jpg

3, Munkaidőben a munkán kívül minden mással foglalkozni.

HIRDETÉS

Előfordul, hogy akad néhány szabad perced, amikor a kollégákkal beszélgethetsz vagy teázhatsz egyet, ami egyébként fel tudja tölteni az embert ahhoz, hogy kihúzza munka végéig. Ha azonban egész nap a körmöd fested vagy görgeted a Facebookot az nagyon rossz, mert azon kapod magad, hogy sitty-sutty elment úgy egy óra, hogy nem csináltál semmit. Ezek után jól rá kell kapcsolni, hogy utolérd magad, ami nagyon fárasztó tud lenni.

Mit lehet ellene tenni? Ha tényleg mindent megcsináltál, akkor kérj a főnöktől újabb és újabb munkákat, hogy ne unatkozz. Kérdezz rá van-e esetleg valamilyen továbbfejlődési lehetőség, amivel akár elő is léptethetnek. A legjobb érzés, mikor elismerik a munkádat és eredményesen zársz egy napot.

1767920618_1378919081038437.jpg

4, Maximalizmus.

A körülötted lévők azt mondják, hogy túl szigorú vagy magaddal? Nem tudsz megállni, ameddig el nem végzed tökéletesen a munkát? A pszichológusok szerint a maximalizmus nem a legjobb pszichés jellemző, mert ellentétes hatás érhető el vele. Ha egy dolgon órákat tudsz szöszmötölni, akkor a többi munka nem fog haladni, így elmaradásod lesz.

Mit lehet ellene tenni? Ha egyedül nem tudod kordában tartani a maximalizmusod, akkor dolgozz csapatban. Ott úgy is egymásért vagytok és együtt kell működnötök azért, hogy jól menjen a munka.

HIRDETÉS

615399227_1470964219081097.jpg

5, Egészségi állapot figyelmen kívül hagyása.

Ha figyelmen kívül hagyod az egészséged, akkor a tested egy idő után a betegségek célpontjává fog válni. Az emberek már a monoton világ és a megélhetés miatt is dolgoznak, amitől nemcsak kiégnek, de átmenetileg el is tudják veszíteni a munkaképességüket. Ha valaki beteg azt ki kell feküdni, betegen nem lehet ezt csinálni és amúgy is így jobban elhúzódik a betegség.

Mit tegyél ellene? Menj rendszeres szűrővizsgálatokra, a legkisebb figyelmeztető jelnél is fordulj orvoshoz, fontos a megelőzés ezért kezdj el időben vitamint szedni.

HIRDETÉS

1743049194_727353771908117.jpg

6, Munkamánia.

Ha nem tudod elképzelni az életed munka nélkül, akkor nagy veszélyben vagy. Előbb vagy utóbb a lelkesedésedet felváltja az apátia (érdeklődés és a törődés hiánya), ami csökkenti a munkaképességet, krónikus fáradtságot idéz elő és jelentősen megromlik tőle az egészségi állapot.

Mit lehet ellene tenni? Vegyél ki néhány nap vagy akár egy hét szabit, hogy kipihend magad. A testnek és a szervezetnek szüksége van pihenésre ahhoz, hogy jól tudjon működni.

1206984333_1190812334746995.jpg

via

Forrás:
HIRDETÉS