7 optikai illúzió, mely totálisan összezavarta az internetfelhasználókat

HIRDETÉS

Agyunk és szemünk olykor nagyon fura és nagyon csúnya játékot űznek velünk. Bizonyára te is jártál már úgy, hogy elsőre nem azt láttad, ami valójában a képen vagy felvételen volt. Ennek több oka is lehet, ami pedig az illúziókhoz köthető. Számtalan mennyiségű kép kerül fel az internetre, amit az emberek vagy színesnek látnak, vagy fekete-fehérnek, vagy pedig nem is annak, amilyen. Mai cikkünkben is ilyen fotókat és felvételeket hoztunk el nektek. A kérdés már csak az, hogy sikerül-e benneteket átverni vele vagy sem.

1, A fénykép, ami színes fényképnek tűnik.

Ez a fotó “felrobbantotta” az internetet, ugyanis teljesen úgy néz ki, mintha színes lenne, pedig valójában fekete-fehér. A kép készítője úgy érte el ezt a hatást, hogy színes csíkokat tett az emberekre, és azok ruháira, így aki megnézte ezt a épet, elsőre azt hitte, hogy egy színes fotóról van szó.

35168349_996412108065354.jpg

2, A fekete-fehérnek tűnő kép.

HIRDETÉS

Holly McKee ezt a fényképet töltötte fel Twitter oldalára. A fotó egy bevásárlóközpontban készült, és mindenki azt hitte, hogy fekete-fehér szűrőt használt hozzá, de nem így történt. Holly véletlenül egy olyan fal előtt ment el, ahol csak szürke és fekete-fehér gyerekruhák lógtak, ennek köszönhette, hogy a kép úgy tűnt, mintha nem színes lenne. Mivel sokan nem hittek neki, ezért csinált egy videót, amit fel is töltött Youtube-ra, hogy bebizonyítsa igazát.

1796023313_1921080778373140.jpg

Íme a videó:

3, Egy macska, aki mindig figyel minket.

HIRDETÉS

A videón látható, hogy valaki az elveszett macskáját keresi, ám annak fotóját egy egyeletlen felületre ragasztotta fel, ettől pedig úgy tűnhet, mintha a macska folyamatosan minket figyelne. Ha valakit ilyennel akarsz az őrületbe kergetni, akkor nyugodtan tegyél ilyen felületre másik képet.

4, Egy helikopter, ami a propeller mozgása nélkül száll fel.

Elsőre úgy tűnhet, mintha ez a helikopter a propellere segítsége nélkül szállna fel, de valójában azok normálisan mozognak. Ez egy olyan illúzió, amit stroboszkóp-effektusnak hívnak. A stroboszkóp rezgése különböző frekvencián mozog, így ha egy forgó vagy vibráló tárgy mozgása ugyanolyan rezgésen van, akkor úgy tűnhet, mintha az álló helyzetben lenne.

5, Milyen színű ez a komód?

Ezzel a kérdéssel ellátva töltötték fel ezt a fotót Redditre. A kommentelők közül volt aki, kéknek és szürkének látta, ám akadtak olyanok is, akik fehérnek és rózsaszínnek. Kiderült, hogy a komód kék és szürke színű volt, csak a szoba vöröses megvilágítása miatt tűnt fehér-rózsaszínnek.

HIRDETÉS

815143092_421080761498502.jpg

6, Hiányzó láb.

Az Instylemagazine közzétette ezt a képet saját Instagram fiókjában, amire a felhasználók egyből ráharaptak. Az emberek észrevették, hogy Kendall Jenner lába szőrén szálán eltűnt. Voltak, akik vonalakkal jelölték be, hol lehet a lába, és kiderült, hogy bal lába voltaképpen a ruha alatt van.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

gang’s all here! Hello, @HaileyBaldwin, @KylieJenner, @KendallJenner : @kevintachman #InStyleGlobes #GoldenGlobes

instylemagazine (@instylemagazine) által megosztott bejegyzés,

7, Ezek dűnék vagy lyukak?

HIRDETÉS

668728069_1786906210808909.jpg

Ezt a képet Luca Parmitano tette közzé Twitter-fiókjában. A pilótaként dolgozó férfi, azt írta a képhez, hogy ezek dűnék felülnézetből. A követői azonban összezavarodtak, mert úgy tűnt, mintha a képen lyukak lennének, nem pedig dűnék. Hirtelen az egyik felhasználó megfordított a képet, és hopp mindjárt, dűnéknek látszódtak.

1631670074_2059522521080947.jpg

Ezeknek az illúzióknak titeket is sikerült becsapni?

via

Forrás:
HIRDETÉS