7 rendkívül furcsa mód, ahogy egy nő teste megváltozhat a szülés után

HIRDETÉS

A gyermekszülés az élet legértékesebb ajándéka és a legizgalmasabb esemény minden szülő számára. A terhesség és a szülés mindkét szülő életében sok változást eredményez, de az anyák a testükben a legváratlanabb változásokat tapasztalják. Míg néhány szülés utáni tünet, mint például a striák és a hajhullás igen gyakori, vannak olyanok, amik annyira észbontók, hogy még a tapasztalt anyákat is meglepik.

Olyan ritka testi változásokat találtunk, amelyeken a nők a szülés után keresztülmennek, és néhányuk túlságosan rendkívüli!

1. Lehet, hogy ál-rúgást érzel.

873829008_1931984191005356.jpg

Ez valószínűleg az egyik legkülönösebb szülés utáni érzés. Szülés után néhány nő még mindig érzi a „rúgásokat”, ami még arról is meggyőzheti őket, hogy újra terhesek. Számos elmélet létezik, amely megpróbálja megmagyarázni ezt a furcsa jelenséget. Egyikük azt sugallja, hogy a terhesség alatt a nők túlságosan tudatában vannak a méhmozgásoknak és az érzéseknek, és ennek következtében ezek a mozgások könnyebben felismerhetők a szülés után.

HIRDETÉS

2. A hajad szerkezete és színe megváltozhat.

1425328507_804236519100690.jpg

Bár a terhesség alatt és a szülés után a hajhullás gyakori, néhány nő a haj szerkezetének vagy színének változását is észleli. A korábban kócos és göndör haj hirtelen egyenessé és simává válik, vagy fordítva. Az egyik interjújában Keira Knightley elmondta, hogy a szülés után ő is keresztül ment ezeken a változásokon. “Természetesen őrült, göndör hajam van, és mióta megvan a babám, 10-szer sűrűbb lett.”

3. Az ízérzékelés és az élelmiszer-preferenciák is változhatnak.

HIRDETÉS

155569586_506166191007751.jpg

Azt is észreveheted, hogy az ételek, amiket valaha szerettél, most undorítónak tűnnek, és nem is tudsz rájuk nézni. Az étkezési preferenciák terhesség alatt bekövetkezett változása meglehetősen normális, de néhány nő gyermekük születése után is tapasztalhatja. Az ízérzékelés változását dysgeusia (ízérzés zavara)-nak hívják, és általában a terhesség alatt bekövetkező hormonális változások okozzák. Néha az újdonsült anyáknál új élelmiszer-allergiák vagy intoleranciák is kialakulhatnak.

4. A testszagod megváltozhat – vagy a szaglásod más?

1894760657_436519100863921.jpg

Néhány nő azt mondja, hogy testszaguk megváltozott a babájuk születése után. Még nem világos azonban, hogy ez a test szagának vagy a megváltozott szaglásnak köszönhető-e. Ezek a változások meglehetősen gyakoriak a terhesség alatt, sőt még a legkorábbi jelei közé is tartoznak. Tehát nagyon is lehetséges, hogy egyes nők a szülés után is megtapasztalhatják ezt a furcsa tünetet.

5. A fogaid érzékenyebbek lehetnek a szuvasodásra és az ínybetegségekre.

HIRDETÉS

1972895384_462719100880842.jpg

Néhány újdonsült anya észreveszi, hogy gyakrabban kell felkeresniük a fogorvost a lyukak és az ínybetegségek miatt. A szakértők szerint több fő oka van annak, hogy az orális egészség érintett a terhesség alatt és azt követően:

A reggeli rosszullétből vagy savas refluxból származó sav rontja a fogakat.
A terhesség alatt és után fogyasztott cukor mennyisége növeli a szuvasodás kockázatát.
Bizonyos hormonok szintjének növekedése fokozza a test gyulladásos válaszát, ami ínyproblémákat okoz.

6. A csípőd szélesebbé válhat.

HIRDETÉS

956565274_691910080734378.jpg

Sok újdonsült anya tapasztalja, hogy csípője sokkal szélesebbé válik a szülés után. Elég furcsának tűnhet, de élettani magyarázata van. A terhesség ideje alatt a hormonok a medenceövet megtartó szalagokat együttesen lágyítják, annak érdekében, hogy a szülőcsatorna a vajúdás és a szülés során kitáguljon. Ha nem tetszik, ahogy a csípőd közvetlenül szülés után kinéz, ne ess pánikba – a szalagok idővel megerősödnek.

7. Előfordulhat, hogy a lábad mérete egy számmal nő.

61324163_215712191009251.jpg

Valószínűleg tudod, hogy a test sok része megdagad a terhesség alatt, beleértve a lábakat is. Míg a dagadás a szülés után általában eltűnik, előfordulhat, hogy a megnőtt lábad nem tér vissza a gyermek előtti méretre. A lábad csontjai valójában nem nőnek, de a terhességi hormon okozza, hogy a csontokat megtartó szalagok együtt lazuljanak, és ennek következtében a lábad csontjai szétterjednek. A jó oldala ennek, hogy ezt használhatod kifogásként, hogy új pár szép és kényelmes cipőt vásárolj magadnak!

Ha anya vagy, kérjük, mondd el nekünk, hogy voltak-e valaha ilyen tüneteid a baba születése után. Vagy talán az általad tapasztalt testi változások még rendkívülibbek voltak? Nyugodtan oszd meg történetedet kommentben!

Forrás:
HIRDETÉS