8 dolog, amelyet pillanatok alatt megtanulhatsz és igazán hasznos lesz

HIRDETÉS

Mindennapjainkban rengeteg apró problémába ütközünk, és jó, ha tudunk ezekre a gyors megoldásokat. Most összegyűjtöttünk nektek néhány praktikát, amelyek amilyen egyszerűek, pont olyan hatásosak. Rendkívül hasznosak tudnak lenni, és megkönnyítik a mindennapokat. Sajátítsd el ezeket a trükköket, hogy aztán amikor szükséged van rájuk, pillanatok alatt tudd őket alkalmazni! A könnyen elalvósat ma este ki is próbálom. 🙂

Hogyan válasszunk finom és lédús narancsot vagy grapefruitot

A narancsválasztás becsapós, hiszen egy első pillantásra vonzó narancs is lehet rendkívül száraz, ízetlen. Létezik azonban egy egyszerű módszer, amivel elvileg sosem lőhetünk mellé. A gyümölcshúsban lévő nedvességtől ugyanis nehezebb lesz a gyümölcs, így pusztán a súlyuk alapján (a méretükhöz viszonyítva) biztosra vehetjük, hogy a nehezebb gyümölcs lédúsabb és finomabb lesz. Ez minden citrusfélére igaz.

297515411_1998110805797209.jpg

Hogyan tanuljuk meg összpontosítani a figyelmünket

Nem csak az iskolapadban fiatalként, de gyakran még felnőtt korban is nehézségeket tud okozni a munkára történő koncentrálás, hiszen ezer és egy olyan dolog van, ami elterelheti közben a figyelmünket: beszélgető kollégák, e-mailek ellenőrzése, közösségi hálózatok csábítása, stb. Létezik azonban egy módszer, amivel minden mást kizárhatunk, és arra koncentrálhatunk, amire szeretnénk.

HIRDETÉS

Ehhez az első lépés, hogy állítsunk egy időzítőt 10 percre, majd üljünk le egy székre és folyamatosan figyeljünk a légzésünkre. Próbáljunk meg minden mást kizárni, csak a légzésünkre összpontosítsunk. Ha bármikor úgy érezzük, hogy kezd elkalandozni a gondolatunk, minél hamarabb térjünk vissza a légzésre való koncentrációhoz, akár azzal is, hogy mondogatjuk magunkban: ,,kilégzés-belégzés”.

Ezzel a módszerrel napi 10 perc gyakorlás mellett megtanulhatjuk, hogyan zárhatjuk ki a körülöttünk lévő világ frusztrációit és koncentrálhatunk arra, amit csinálunk.

1935230403_978285110806912.jpg

Hogyan férjen be minden holmink a bőröndbe

Pólók, cipők, zoknik, pulóverek… – bármit is viszünk magunkkal egy nyaralásra vagy táborozásra, biztosak lehetünk benne, hogy valaminek a végén nem marad majd hely a táskánkban. Pedig az igazság az, hogy mindent el lehet pakolni, minden a helyes sorrenden múlik.

HIRDETÉS

1724665332_281108072931209.jpg

Hogyan lehet meghatározni a pontos időt óra nélkül

Bármilyen hihetetlen, a pontos idő megállapításhoz semmi másra sincs szükségünk, mint az ujjainkra. Ehhez tegyük a kezünket a képen látható módon, majd számoljuk meg, hogy hány ujjunk fér el a horizont és a nap között. Minden ujj körülbelül 15 percet jelent, szóval ha például három ujjunk fér a nap és a horizont közé, akkor az azt jelenti, hogy 45 perc múlva megy le a nap.

1563638045_2102011080759943.jpg

Hogyan lehet villámgyorsan elaludni

Annak érdekében, hogy megszabaduljunk a rögeszmés álmatlanságtól a legjobb, ha Dr. Andrew Weil módszerével próbálkozunk. Weil doktor szerint a praktikát bárhol és bármikor alkalmazhatjuk, nem vesz fel sok időt, és semmilyen segédeszközre nem lesz szükség.

HIRDETÉS

Először is a szánkon keresztül fújjuk ki a levegőt, hangosan: minél jobban hasonlít a hang a képregényes “fffuuuuuu” hanghoz, annál jobb. Utána csukjuk be a szánkat és csendben szívjuk be a levegőt orrunkon keresztül, miközben négyig számolunk. Ezután tartsuk bent a levegőt, ameddig elszámolunk egytől hétig. Befejezésnek pedig hangosan ffuuuuuuzva fújjuk ki a levegőt lassan, ami alatt nyolcig kell elszámolnunk.

137858108_1872110808747667.jpg

Ezt a gyakorlatsort ismételjük meg háromszor, ugyanis ahhoz, hogy a technika működjön, összesen négy ilyen légzőgyakorlatot kell végeznünk. Fontos, hogy az orrunkon keresztül mindig halkan vegyük a levegőt, a szánkon keresztül pedig mindig hangosan kell kifújni, ráadásul a nyelvünk hegye körülbelül ugyanabban a helyzetben kell hogy maradjon.

Weil szerint nem az egyes fázisokra szánt idő a fontos, hanem a levegővételek egymáshoz viszonyított aránya, a 4:7:8. Ez ugyanis az ősi pranayama légzőgyakorlaton alapul, amelynek hatására az oxigén jobban megtölti a tüdőt. Az extra oxigén pedig igen nyugtató hatással van a paraszimpatikus idegrendszerre, ami miatt könnyebben meg tudunk nyugodni még egy rosszabb nap után is. Ez sokunknak hasznos lehet, ugyanis stresszes időszakokban az idegrendszerünk izgalmi állapotba kerül és nehezebben tudunk elaludni.

HIRDETÉS

A kutató szerint nem fog azonnal menni a 60 másodperc alatti elalvás, ezt is gyakorolni kell, mint minden mást: naponta kétszer kell elvégeznünk és körülbelül 6-8 hét kell ahhoz, hogy szervezetünk hozzászokjon. Ekkor viszont tényleg el tudunk aludni egy perc alatt.

Hogyan lehet kinyitni egy rászorult befőttes üveg kupakot

Az esetek többségében nem a kupak rászorulása jelenti a problémát, hanem a verejtéktől csúszós kezünk, ami miatt nem tudunk megfelelő erőhatást kifejteni a kupakra. Épp ezért semmi másra sem lesz szükségünk, mint egy gumikesztyűre, ez ugyanis kiküszöböli a csúszós kéz okozta rizikót és minden befőttes üveget könnyen nyithatóvá varázsol.

416883493_1110809460802183.jpg

Hogyan kerüljük el a hagymától való könnyezést

Tagadjuk vagy sem, mindannyiunk szemébe csalt már könnyeket a hagymaszeletelés. Nem feltétlenül kell azonban hagynunk, hogy egy zöldség megríkasson bennünket, létezik ugyanis egy hatásos módszer, ami ellen a hagymának semmi esélye sincs. Ehhez mindösszesen 10 percre a fagyasztóba kell tennünk a meghámozott hagymát. Az idő letelte után megkezdhetjük a szeletelését és voilá: a hagyma immáron nem fog könnyeket csalni a szemünkbe.

1623482658_1115606110810205.jpg

Forrás:
HIRDETÉS