8 fontos tény, amelyet tudnod kell a vércsoportodról

HIRDETÉS

Néhány fontos dolog, melyet tudnod kell a vércsoportodról!

HIRDETÉS

297543132_444942206056797.jpg

Köztudottan négy vércsoport létezik: A, B, AB, és 0. Vércsoportunk az a genetikai adottság, mellyel a születésünk pillanatában már rendelkezünk. Mindenik vércsoportnak megvannak a maga jellemzői, melyekre adott esetben jó, ha oda figyelünk!

1. A vércsoport és a táplálkozás

A vércsoportnak fontos szerepe van az adott személy táplálkozásában, hiszen jelentősen befolyásolja az emésztést és a felszívódást. Ezért kerül egyre inkább előtérbe a vércsoport szerinti diéta, melyet minden ember számára javallott lenne követni.

HIRDETÉS

Például az A vércsoportbeli személyeknek kerülniük kellene a húsfogyasztást a zöldségekkel szemben, míg a 0 vércsoporttal rendelkezők a protein, a hús, a halak fogyasztására kellene fektessék a hangsúlyt. Az AB vércsoportú személyek, egészségük megőrzése érdekében, minél több tenger gyümölcseit és sovány húst kell fogyasszanak, míg a B csoportba tartozóknak javasolt a vörös húsok fogyasztása a csirkével szemben.

2. A vércsoport és a személyiség

Mindenik vércsoportnak megvan a rá jellemző személyiség jegye. A 0 vércsoportba tartozó személyek általában szociálisak, önbizalommal rendelkeznek, kreatívak és szeretnek a nyilvánosság felé fordulni. Az A csoport tagjaira a békesség, és a megbízhatóság jellemző, míg a B csoportba tartozók erősek, függetlenek és általában elérik a céljaikat. Az AB csoport tagjait a megbízhatóság, a szerénység, a fokozott felelősségtudat és a másokról való gondoskodás jellemzi.

3. A vércsoport és a terhesség

HIRDETÉS

A vércsoportnak meghatározó szerepe van a terhesség során is. Az AB csoport női tagjainál nagyobb az esély a magzat megfogantatására.

4. A vércsoport és a terhelhetőség

Mindannyian más- más mértékben vagyunk terhelhetőek és másként dolgozzuk fel a stressz helyzeteket. A 0 csoport tagjainak adrenalin szintje magasabb. ennél fogva hamarabb dühbe gurulnak és több időre van szükségük, hogy megnyugodjanak.

5. A vércsoport és a has

A hastáji hízás mértékét is nagyban befolyásolja a vércsoport. Az A csoport tagjai nem kell tartsanak ettől, míg a 0 csoport tagjai nagy hajlamot mutatnak a problémára.

6. A vércsoport és a házasság

HIRDETÉS

Általában az emberek szerelemből házasodnak, de jó odafigyelni a vércsoportra is, hiszen az A és B csoport tagjai között létrejött házasság a későbbi gyerekvállalás során problémákat okoz az RH, RH+ és RH- kapcsán.

7. A vércsoport és a sport

Mivel az A csoport tagjai nehezen viselik a stresszes állapotot, ezért számukra javasolt a relaxáló, jóga gyakorlatok végzése, napi rendszerességgel. Ezzel szemben a B csoport tagjai inkább a teniszt, az alpinizmust és a harcművészetet részesítik előnyben.

8. A vércsoport és a sürgősségi estek

Mindannyiunk számára hasznos tanács, hogy a vércsoportunk megjelölése mellett, mindig legyenek nálunk személyes adataink, legyen lejegyezve, ha valamilyen betegségbe szenvedünk, hogy egy esetleges baleset kapcsán könnyebben és hamarabb történhessen meg az ellátásunk.

Forrás:
HIRDETÉS