9 egyszerű teszt, mellyel magad ellenőrizheted egészségügyi állapotodat

HIRDETÉS

A rendszeres orvosi vizsgálat biztosít minket róla, hogy minden rendben a szervezetünkkel, azonban két orvosnál tett látogatás között magad is megvizsgálhatod egészségi állapotodat bizonyos egyszerű módszerekkel. 

717175254_1080006061058716.jpg

HIRDETÉS

Léteznek olyan speciális tesztek, amelyek eredményei alapján komoly betegségek gyanújára deríthetsz fényt te magad, még mielőtt az első tünetek jelentkeznének.

1 – Szív- és tüdőbetegségek

Told össze a két mutató ujjadat behajlítva úgy, hogy a körmeid szembe feküdjenek egymással. Látod a rést a körömházak között? Akkor minden rendben.

Ha nem, akkor dobverő ujj esete állhat fenn, ami a rossz oxigénellátás eredménye. Következtében megvastagodnak a körmös ujjpercek, a köröm kidomborodik.

2 – Stroke és demencia

Ehhez egy kis idő kell. Állj egyenesen, térdnél behajlítva emeld fel az egyik lábadat úgy, hogy a combod párhuzamos legyen a talajjal és indíts el egy stoppert. Ha képes vagy 2 percig így állni, akkor kicsi az esélyed ezekre a problémákra. Ha nehezen tartod meg az egyensúlyodat, akkor az agyi erek nem funkcionálnak megfelelően.

3 – Vérszegénység

HIRDETÉS

Állj meg egy tükör előtt és húzd le az egyik alsó szemhéjadat. Ha rózsaszín, akkor minden rendben, viszont ha halvány vagy sárgás, nagy eséllyel vérszegény vagy. Emellett könnyen fáradhatsz és néha nehézlégzést is tapasztalhatsz.

4 – Hormonzavar és ásványi anyag hiány

A hajhullás természetes folyamat. Nagyjából 50-100 hajszálat veszítünk el egy nap.

A teszthez tiszta és száraz kell, hogy legyen a hajad. Fogj meg egy nagyobb tincset és húzd meg, de ne túl erősen. Ha csak 2-3 hajszál marad a kezedben, akkor nincs gond, ha ennél pár szállal több, akkor lehet, hogy a fenti problémák állnak fenn nálad.

5 – Ínhüvelygyulladás

HIRDETÉS

Emeld fel a karjaidat könyöknél behajlítva, hogy az alkarok párhuzamosak legyenek az arcoddal. Próbáld meg az ujjaid hegyével megérinteni a tenyered alsó pontját. Ha ezt tartani tudod 1-2 percig, akkor minden rendben. Ha zsibbad, bizsereg vagy fáj a csuklód, akkor lehet, hogy ínhüvelygyulladásod van.

6 – Cukorbetegség

Ehhez kell egy segítő kéz. Kérj meg valakit, hogy vegyen fel egy ceruzát, ami ki van hegyezve és a vége radír. Érintse meg a talpadat egyik, majd a másik végével, de ne mondja meg, hogy melyikkel érinti éppen. Tudsz különbséget tenni?

Ha igen, akkor rendben vannak az idegeid, ha nem érzed, akkor az idegvégződések nem funkcionálnak megfelelően. Ez a cukorbetegség egyik jelzője.

7 – Artériás érproblémák

Keress egy csupasz falfelületet, feküdj a földre, emeld fel a lábadat nagyjából 45 fokos szögben és támaszd a falnak talppal. Hagyd így pár percig. Nézd meg a színét.

HIRDETÉS

Nagyon sápadt? – Rossz a vérkeringésed. A két lábad ugyanolyan vagy van közöttük különbség? Ha perifériás érbetegséged van, akkor az erek nem tudnak elegendő vért szállítani a szövetekbe elzáródás vagy szűkület miatt. Ilyenkor fájdalmat, zsibbadást érezhetsz.

8 – Hallás

Egy csendes helyiségre lesz szükséged. Tedd közel a kezedet a füledhez és dörzsöld össze az ujjaidat. Hallod a hangját? Majd tedd a lehető legtávolabb a füledtől és ismételd meg. Még mindig hallod? Nagyszerű, akkor jó a hallásod. Csináld meg mindkét füleddel.

9 – Szív-érrendszeri betegségre való hajlam

Menj egy olyan helyre, ahol hosszú lépcsősor van (házon kívül is lehet természetesen). Kezdd el megmászni, miközben énekelsz vagy beszélsz valakivel telefonon. A lényeg, hogy miközben lépcsőzöl, beszélj. Ha a szíved 12 fok után majd kiugrik a helyéről és alig kapsz levegőt, akkor a szíved és a tüdőd nehezen bírja a fizikai aktivitást.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

Forrás:
HIRDETÉS