9 részlet a megjelenésben, amely tilos a First Ladyk számára (de nem mindenki hajlandó lemondani róluk)

HIRDETÉS

Az elnök feleségének megjelenése az állam imázsának egy jelentős részét képezi. Az öltözködési szabályokat és magatartási formákat szigorú diplomáciai előírások szabályozzák. Ezeket a first ladyknek kötelességük lenne betartani, például ha nemzetközi találkozóra mennek, esetleg egy fontosabb eseményen vesznek részt. Vannak olyan szabályozások, melyek meghatározzák az állam első számú személyeinek társadalmi életét is. Sajnos azonban a legtöbb first lady fittyet hány ezekre a szabályozásokra, és úgy öltözködik valamint sminkeli magát, ahogy csak akarja.

Elhoztunk egy listát azokról a dolgokról, amiket az ország első hölgyeinek nem lenne szabad csinálni, mégis megteszik.

1, Feltűnő smink viselése.

Az elnök felesége nem engedheti meg magának, hogy feltűnő sminkje legyen, füstös szemekkel és élénk színű rúzzsal. Ezt a szabályt a királyi családoktól vették át. A szemhéjfestéknek pasztell árnyalatúnak kell lennie és ezenkívül egy kis szempillaspirál is megengedett. Ezt Melania Trump egyáltalán nem követi, sőt ő mindig kedvenc füstös hatású sminkjében jelenik meg a nyilvánosság előtt.

925286653_849876822061960.jpg

2, Szandál viselése.

HIRDETÉS

A first lady nem jelenhet meg nyitott cipőben egy rendezvényen. Még a szélsőséges időjárási viszonyokban sem szabad felfedni a lábujjakat és a sarok részt. A cipőn nem lehet se cipzár, se strasszkő, se szegecs, semmilyen díszítő elem. Sőt platformos sem lehet. Eme szabály alól gyakran kibújik Argentína first ladyje, név szerint Juliana Awada.

1008831656_562760242206195.jpg

3, Élénk rúzsok, ajakfények használata.

A vörös rúzs és a fényes ajakbalzsamok vonzzák a tekinteteket, ám az elnökök feleségeinek tilos hivatalos eseményeken ilyen sminket feltenni. Ez a szabály mér évek óta érvényben van, ami voltaképpen a brit királyi család etikettjéből származik. A rúzsnak igazából világosnak és mattnak kell lennie. Azerbajdzsán first ladyje Mehriban Aliyeva, viszont szeret ilyen rúzsokat feltenni így erre a szabályra fittyet hány.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Əziz dostlar, Ad günüm münasibətilə təbriklərə, ürəkdən gələn xoş arzulara görə hər birinizə təşəkkür edirəm. Ad günümdə aldığım ən gözəl hədiyyə sizin dəstəyiniz, etimadınız və sevginizdir. Buna görə sizlərə dərin minnətdarlığımı bildirirəm. Hamınıza xeyirxahlıq, xoşbəxtlik, əmin-amanlıq və tərəqqi arzulayıram. Səmimiyyətlə, sizin Mehriban Əliyeva. Дорогие друзья, Сердечно благодарю всех за поздравления с моим днём рождения. Спасибо каждому из вас за теплоту, искренность и добрые пожелания. В свой день рождения я получила от вас самый дорогой подарок – вашу поддержку, доверие и любовь. Глубоко признательна вам за это. Желаю всем добра, счастья, согласия, мира и процветания. Искренне, Ваша Мехрибан Алиева

Mehriban Aliyeva (@firstvicepresidentazerbaijan) által megosztott bejegyzés,

4, Harisnya hiánya.

Az elnök feleségének nem szabad mezítelen lábakkal a nyilvánosság elé állni. Nem hivatalos események esetén megengedett, hogy fekete harisnyát viseljen a first lady, de minden más eseményen test színű és matt anyagú harisnyát kell hordania. Egyetlen olyan elnök feleség van, aki ezt megszegi, ő Melania Trump.

HIRDETÉS

473210481_1220620261840299.jpg

5, Feltűnő színű manikűr.

A first ladyknek ahogy a királyi család női tagjainak is, el kell felejteniük a feltűnő színű, köves és agyon dekorált körmöket. A köröm halvány rózsaszínű vagy pasztell lehet. Műkörmöt egyáltalán nem tetethetnek fel. Ennek az az oka, hogy a körmöket mindig olyanra kell festeni, ami megegyezik a ruházattal. Néha az is előfordul, hogy egy nap többször át kell festeni.

1140500630_942206216284357.jpg

6, Fényes púder, alapozó használata.

HIRDETÉS

Alapozók, highlighterek, púderek… stb. használata szintén tilos. Az elnökök feleségei gyakran állnak kamerák elé, és a felvételeken egyértelműen lehet látni, hogy milyen sminkek vannak felkenve az arcra. A púdernek, alapozónak és egyéb kiegészítőknek tökéletesen bele kell épülnie az arcbőrbe. A világos árnyalatú sminkek elfogadottak. Egy londoni bankett során Kína first ladyjével egy kis baj történt, ugyanis olyan sminket használt, amit nem kellett volna. Peng Liyuan arca, majdnem minden képen úgy nézett ki, mintha belisztezték volna az arcát.

Embed from Getty Images

7, Rövid szoknya és nyakkivágás.

Szerintünk nyilvánvaló dolog, hogy az elnökök feleségei nem mutathatják meg fedetlen testrészeiket. A legtöbb ruhának hosszú ujjúnak kell lennie, mivel a first ladytől elfogadhatatlan, ha felfedi hónalját. Nagyon sok nő azonban fittyet hány erre a szabályra. Sőt, Brigitte Macron a francia elnök felesége sokszor jelenik meg térd felett érő szoknyákban, amit szintén nem lehetne.

961009700_353457852206216.jpg

8, Színes ruhák viselése.

HIRDETÉS

Az elnök felesége 2 vagy 3 árnyalatot használhat egyetlen öltözés alkalmával. A first lady ruháját össze kell kombinálni a férje ruháival. Meg kell jegyezni, hogy nemcsak a fényes, és színes ruhákat, hanem a mély kivágású darabokat sem preferálják. Ezt a követelményt leggyakrabban Michelle Obama sértette meg, aki szeretett volna színes, virágos mintájú ruhákban megjelenni a rendezvényeken.

621082956_492922062239026.jpg

9, A ruháknak összhangban kell lennie az eseményekkel.

Az elnökök feleségeinek néha olyan ruhákat kell felvenniük, ami összhangban van a hivatalos eseményekkel, diplomáciai kirándulásokkal vagy jótékonysági alapítványi látogatásokkal. Ezt legtöbbször Melania Trump sértette meg.

1147369261_2125388220622566.jpg

Forrás:
HIRDETÉS