A 4 éves kisfiú sírva fakad, miután a pedagógus kidobja az ebédjét, mondván, hogy azt soha nem eheti meg az iskolában

HIRDETÉS

Mindannyiunknak egészségesen kell étkeznünk és az egészséges szokások már gyermekkorunkban elkezdődnek. Amit szerettünk enni, és amivel etettek minket fiatalabb éveinkben, az alakítja az étel utáni sóvárgást, ahogy öregszünk.

Ez magában foglalja azt is, amit az iskolában eszünk. Egyes iskolákban a biztosított ebédek és reggelik nem mindig a legegészségesebbek, és néhány szülő inkább csomagol ebédet a saját gyerekének.

Mindig csomagolt ebédet vittem az iskolába, de irigykedve néztem a gyerekekre, akik sült krumplit és csokoládét ettek. Ma örülök, hogy nem ettem minden nap azt az ételt.

Néhány Kanadai iskolában azonban a szülők panaszkodtak, miután a személyzet egy kicsit túl messzire ment az egészséges táplálkozással.

HIRDETÉS

1773206171_504166181006776.jpg

Az Ontario-i Durham-ban egy egészséges táplálkozási kezdeményezést vezettek be az iskolákban, ahol a gyerekeket nemcsak egészséges ebédet kaptak, hanem arra is ösztönözték őket, hogy egészséges ételeket hozzanak otthonról.

De egy iskolában egy gyerek nagyon zaklatott maradt, miután a házi banánkenyér szeletét elvették tőle, és kidobták uzsonnaidőben.

HIRDETÉS

Zaklatott és zavarodott
A személyzet azt mondta, az oka az volt, hogy csokoládé darabok voltak benne.

A fiú, aki akkoriban csak 4 éves volt, zaklatott és zavarodott volt, és amikor hazament, és elmondta az édesanyjának, az panaszt tett az Ajax iskolavezetőjénél.

A kétgyermekes anyja, Elaina Daoust, azt mondta, hogy megdöbbentette, hogy a fia ételét kidobták, és aztán a szőlőt kellett az uzsonnás dobozából megennie.

HIRDETÉS

2106260160_1286401810065844.jpg

„Egy táblázattal (amin egészséges snack-ötletek voltak felsorolva) jött haza, és azt mondta, hogy ő és a tanár beszéltek róla és az egészséges választásokról. Egy rövid levelet is küldött nekem. Nagyon, nagyon, nagyon dühös voltam több okból is – mondta Elaina a The Starnak.

Több mint 30 szülő mondta el azt, hogy gyermeküktől ételt vettek el.

Leckék az egészséges táplálkozásról
Néhány dolog, amit kidobtak: gyümölcslé, Goldfish sós kekszek, gyümölcs-snackek, granola szeletek, csokoládés tej és zsinór sajt.

HIRDETÉS

242069220_1488181007184899.jpg

A Durham-i Katolikus Kerületi Iskola Igazgatósága szerint az egészséges táplálkozással kapcsolatos leckék az iskolai tanterv részét képezik.

„Sehol nincs a politikánkban vagy eljárásunkban benne, hogy a munkatársaink elvehetik az ételt egy diáktól” – mondja James MacKinnon, az iskolaszék tanítási és tanulási tanácsadója.

Mit gondolsz erről? Nyugodtan hagyj egy kommentet a Facebook oldalunkon. Ne felejtsd el megosztani ezt a történetet a barátaiddal, hogy megtudd, mit gondolnak.

Forrás:
HIRDETÉS