A “deformált” kutyust a családok újra és újra kirakták: végül egy hős mindent rendbe hoz

HIRDETÉS

Luckynak kevés oka volt, hogy élvezze az életét. Az összes tulajdonos és család, akivel élt elhanyagolta őt; senkit sem érdekelt, hogy megmutassa neki a megérdemelt szeretetet.

Lévén, hogy egy kiskutya gyárban született, Lucky soha nem talált senkit, aki örökbe akarta volna fogadni. Végül ingyen odaadták.

Az Ok? Lucky deformált arccal rendelkezett, és nem úgy nézett ki, mint más kutyák.

422390447_1197390231006354.jpg

Lucky az élete azzal telt, hogy egyik helyről a másikra adogatták – soha nem élt egy házban, vagy nem volt lehetősége bizonyítani magát. Gyakran ingyen adták át a következő tulajdonosnak; senki sem akarta hosszú időre megtartani.

Az évek során Luckynak sok tulajdonosa volt, de közülük egyikük sem igazán figyelt az igényeire megfelelően. Legutóbb egy családdal élt Austinban, Texasban, de sajnos elhanyagolták, és hagyták, hogy magáról gondoskodjon.

Mivel a család macskái nem szerették, hogy Lucky ott van, a nap 24 órájában kint kellett maradnia.

HIRDETÉS

450998130_340053682310075.jpg

Az udvarban hagyták, egy fához kötve, megfelelő étel vagy kényelmes alvóhely nélkül.

Amikor a család úgy döntött, hogy elköltözik, megejtettek egy hívást, hogy megszabaduljanak Lucky-tól, gondolkodás nélkül.

1804693393_1248275231007275.jpg

Kapcsolatba léptek egy a környéken lévő kutyamenhellyel. A menhely önkéntesei elkezdtek új helyet keresni neki, ahol lakhat, mialatt Lucky a ’családjánál’ maradt, amíg el nem költöztek a házból.

Az állatmenhely végül talált egy új családot, aki hajlandó volt gondozásba venni Lucky-t. Sajnos nem tartott sokáig, hogy meggondolják magukat; egy pillantást vetettek Lucky arcára és visszakoztak.

Szerencsére, egy poszt a közösségi médiában mindent megváltoztatott.

HIRDETÉS

727279126_39155231008977.jpg

A menhely egyik önkéntese elvitte Lucky-t, hogy kicsinosítsa, mielőtt néhány képet posztolt róla a közösségi médiában.

Végül a poszt Jamie Hult tudomására jutott, aki kérte, hogy azonnal találkozhasson a kutyával.

”Azonnal kapcsolatba léptem vele, és azt mondtam: ’Akarom azt a kutyát. Nem csak ideiglenesen befogadni, hanem végleg magamhoz akarom venni azt a kutyát’” – mondta Jamie az iHeartdogs-nak.

Lucky megmentése
Sajnos, Lucky nem volt jó állapotban. Több évnyi bántalmazás és elhanyagolás után többek között alultápláltságban szenvedett.

Tele volt bolhákkal és férgekkel, és soha nem volt mikrochipje.

Jamie azonban úgy döntött, hogy hazaviszi. Nem lesz könnyű, de minden áron megteszi.

981408392_712102310098818.jpg

Jamie-nek köszönhetően Lucky megtalálta örök otthonát. Végül megkapta a szeretetet és törődést, amit oly sokáig keresett.

HIRDETÉS

Ez egy pokolian göröngyös út volt, de Lucky teljesen felépült, és most egészséges kutyaként élvezi az életet.

“Majdnem nem sikerült neki. Egy hétig volt az oxigéntartályban. Végül 8000 dollárt költöttem a kezelésre, hogy kapjak egy MRI-t, hogy lássam, mi folyik itt, mert annyira fertőzött volt… Csont és bőr volt” – mondja Jamie.

Halálhoz közel
Jamie-nek annyira határozott szándéka volt, hogy segít Lucky-nak, hogy tudta, mindent megtesz azért, hogy helyreállítsa az egészségét.

“Kockázatos volt, és egyszer majdnem elvesztettük. Azt mondtam az állatorvosomnak, hogy ’Nem érdekel, ezért a kutyáért tegyél meg mindent, ami szükséges, és bármit kifizetek.’ És sikerült. Egészséges. Szabad és tiszta.”

Az állatorvosok és Jamie hatalmas szíve segítségével Luckynak sikerült megváltoztatnia a dolgokat. Most ragyogóan van!

7747924_105231009149767.jpg

Lucky befogadása óta Jamie-nak több szelíd észrevételt kellett tennie, ahogyan néz ki. Bár őt nem érdekli; úgy szereti Lucky-t, ahogy van.

Jamie azt mondja: „Amikor először megkaptam őt, nagyon szerettem volna, hogy kapcsolódjon az emberekhez, de az emberek kérdezgettek az arcáról, és kinevették. Úgy voltam vele, hogy ’Ne aggódj, menj előre, és nevess.’ Elkezdtem nyakkendőket készíteni neki. Csak hogy ellensúlyozza az arcát, és talán a nyakkendő felhívja a figyelmet, hogy ő kedves és hogy nem olyan ijesztő.”

HIRDETÉS

456689534_966623101025085.jpg

Jamie még azt is eldöntötte, hogy megváltoztatja Lucky nevét. Beaux Tox-nek nevezte át, két okból.

„Az ok, amiért Beaux Tox-nek neveztem el, mert egyértelműen úgy néz ki, mintha botoxra lenne szüksége, és ez rendben van. Nagyra értékeljük a szépséget minden formában. És a kutyával kapcsolatos számlák egy vagyonba kerültek nekem, ami miatt nekem nincs botoxom!”

Más állatok segítése
Lucky minden tekintetben gondtalan és szeretetteljes kutya. Jól gondoskodik fiatalabb nővéréről, és segített a Jamie által befogadott kiscicák felnevelésében is.

“Hálás vagyok, hogy megkaptam Beaux-ot, és még mindig mentünk és támogatunk“ – mondta Jamie. “Cicákat nevelt. Beaux Tox bármihez jó. Jó a kiscicákkal, bébi görényekkel, macskákkal. Egy órára felügyelni fogja a tarantellapókot. Nagyon érdekli minden… neki, minden izgalmas.

265001923_1231010821269692.jpg

Milyen szívélyes örökbefogadási történet, és egy klasszikus példa arra, hogy miért ne ítéljünk meg soha egy könyvet a borítója alapján. Csak azért, mert egy állat eltér a többitől, nem jelenti azt, hogy kevésbé érdemel esélyt az életben.

Oszd meg ezt barátaiddal és családoddal Lucky csatájának tiszteletére!

Forrás:
HIRDETÉS