A férfi élelmiszert ad egy szegény öregembernek, majd felismeri benne gyermekkora egyik alakját

HIRDETÉS

Egy férfi megpróbál segíteni egy rongyos koldusnak, de megdöbbenve tapasztalja, hogy a koldus ugyanaz a fiú, akit fiatalabb korukban terrorizált.

John Masonnak sok minden járt a fejében, amikor azon a hétfő reggelen a pénztár felé gurította a kocsiját. “Ez 149,50 dollár lesz, uram!” – mondta az eladó, egy fiatal tinédzser, többszörös arcpiercinggel és punk hajjal, miután feldolgozta az árut.

Az összeg sokkolta Johnt, akinek közel sem volt szüksége annyi dologra, amennyit vásárolt. “Miért vettem meg mindezt?” – kérdezte magától, miközben a bevásárlószatyrokért nyúlt.

John éppen az élelmiszerboltban volt, amikor meglátott egy idős koldust, és úgy döntött, hogy megosztja vele a bevásárlását.
HIRDETÉS

“Nincs szükségem ezekre a dolgokra” – mondta, és megállt, mielőtt kilépett volna a bolt ajtaján.

John már egy éve elvált, de még mindig nehezen tudta feldolgozni ezt a tényt, így gondjai voltak az újbóli beilleszkedéssel. Ezúttal kétszer annyit vásárolt, mint amennyire valójában szüksége volt.

“Lehet, hogy meg kell szabadulnom ezektől. Amúgy sem vagyok valami jó szakács – mondta.

HIRDETÉS

Éppen kilépett a boltból, amikor egy férfi lépett a látóterébe. Gyorsan felkeltette John figyelmét, és azonnal felgyulladt egy villanykörte a fejében.

A férfi valamiért ismerősnek tűnt, aztán Johnnak eszébe jutott, hogy volt egy ember, aki mindig ott állt az üzlet bejáratánál, és alamizsnáért könyörgött a vásárlóktól, akik általában nem törődtek vele.

John lassan odasétált a férfihez, majd felajánlotta neki, hogy megosztja vele az ételét, de az gyanakodva fogadta az ilyen ajánlatot és visszautasította. “Ez valami tréfa?” – kérdezte. “Ennyi ételt akar megosztani velem? Ilyenre még nem volt példa. Mi a csapda?”

HIRDETÉS

Johnt zavarba hozta a férfi elutasítása; ő csak azt akarta elkerülni, hogy az étel nagy részét kidobja, és olyan embernek szerette volna adni, akinek szüksége van rá.

Mégis, a koldusnak értelmet nyert, aki a korától függetlenül képes volt felidézni, hogy ki volt John. “Ígérem, hogy nincs semmi csapda, csak nem akarom elpazarolni az ételt, ennyi az egész.” – mondta.

Johnnak eszébe jutott, hogy az idősebb férfi volt az, aki a bolt bejáratánál koldult alamizsnáért.

Néhány pillanat múlva az idős férfi beleegyezett, de úgy tűnt, nem tud John szemébe nézni, és szorosabbra húzta a kapucniját, hogy még jobban elrejtse az arcát.

HIRDETÉS

“Mintha nem lenne elég a kócos, benőtt szakáll és az arcszőrzet” – gondolta magában John.

John éppen egyenlő arányban osztotta el az ételt kettejük között, amikor eszébe jutott, hogy a koldus mankóval közlekedik.

“Nem tud segítség nélkül járni, ugye?” – érdeklődött.

A cikk még nem ért véget, folytatás a következő oldalon:

Forrás:
HIRDETÉS
Oldal ( 1 / 3 ): 1 23Következő oldal »