A férfi örökbe fogadta a küszöbén hagyott kislányt – évekkel később felbukkan az anyja

HIRDETÉS

Egy egyedülálló férfi, aki nagyon szeretett volna gyereket nevelni, megkapja az esélyt, amikor valaki otthagy neki egy kosarat, amelyben egy kislány van – képzeld el, milyen sokkot kap, amikor évekkel később rájön, ki az édesanyja.

Paul Matthews ismerte a kemény munka előnyeit; munkamániás volt a kaliforniai San Franciscóban, ahol egy technológiai cég vezetője volt, amelyet a semmiből épített fel.

A cég jól ment, de hamarosan magányosnak kezdte érezni magát, ami után rájött, hogy a cég növekedésére való összpontosítása miatt nem maradt esélye a szocializálódásra.

Paul egy kosarat fedezett fel egy kisbabával a verandáján.
HIRDETÉS

Először 30 évesen jutott eszébe a gondolat, de akkor még nem sokat számított. Amikor 42 éves lett, már csak erre tudott gondolni.

“Ugyan már Paul, ez mindenkivel előfordul. Az emberek általában azt feltételezik, hogy az életüknek vége, amint elérnek egy bizonyos kort, és szerintem normális, hogy aggódsz emiatt. Ne veszítsd el azonban a fejed, még rengeteg időd van” – mondta neki Dr. Liv Weaver, a terapeutája, amikor megnyílt neki.

“Úgy beszélsz, mintha olyan könnyű lenne ismerkedni!” – motyogta Paul.

HIRDETÉS

“Nem az, és ezt nem lehet erőltetni. De azt mondom, hogy ha találkozol a megfelelő emberrel, a szerelembe esés olyan természetes, mint az első hó a télen. Egyébként ki volt az utolsó barátnőd?”

“Rose-nak hívták. Hónapok óta nem beszéltünk. Elméletileg sok közös vonásunk volt, mert mindketten a műszaki szakmában dolgozunk. De amikor a lényegre tértünk, nem tudtunk együtt dolgozni” – válaszolta Paul.

HIRDETÉS

“Pontosan. Erőszakkal mentél bele egy kapcsolatba egy olyan nővel, akit megfelelőnek tartottál. Csak ennyit mondok, Paul. Ismerkedhetsz, de ami utána történik, annak természetesen kell folynia. Különben egyáltalán nem fog működni” – mondta neki Dr. Weaver.

Paul tudta, hogy amit az pszichológus mond, annak van értelme, de ő ambiciózus ember volt, és a türelem nem volt az erőssége. Gondolataiba beletemetkezett, miközben hazafelé tartott.

Paul terapeutája, Dr. Liv Weaver azt tanácsolta neki, hogy gyakoroljon türelmet, és ne aggódjon túlságosan a kora miatt.

Még mindig ezen gondolkodott, amikor behajtott a kocsifelhajtójára, és kiszállt a járművéből. Éppen tett néhány lépést előre, amikor észrevette, hogy egy kosár van az ajtaja előtt.

HIRDETÉS

Ahogy közelebb lépett, látta, hogy rengeteg takarót tartalmaz. Éppen azon tűnődött, hogyan kerülhetett oda, amikor hirtelen megmozdultak a takarók, és egy csecsemő nyöszörgését hallotta.

“Micsoda?” – gondolta. “Valaki egy csecsemőt hagyott a küszöbömön?” Elválasztotta a takarókat, és valóban, egy apró kisgyerek bámult rá varázslatos kék szemekkel.

Paul letérdelt, és gügyögni kezdett a babának, aki könnyes szemmel bámult rá, felemelt apró kezekkel, könyörögve, hogy vegye fel.

A cikk még nem ért véget, folytatás a következő oldalon:

Oldal ( 1 / 5 ): 1 23 5Következő oldal »
Forrás:
HIRDETÉS
Oldal ( 1 / 5 ): 1 23 ... 5Következő oldal »