A fiú ápolja idős nagymamáját, Washington portréját örökli annak halála után, és kulcsot talál benne

HIRDETÉS

“Azok a levelek egy vagyont fognak érni a gyűjtőknek!” – kiáltotta Bryony.

Chris áhítattal kinyitotta az első levelet, és gyorsan elolvasta. “Mi áll benne?” – kérdezte Steven izgatottan. “Gyerünk Chris, olvasd fel hangosan!”

Chris megnyalta az ajkát és olvasni kezdett: ‘Legdrágább Elizabeth-em! Ma este írok neked, egy olyan csata előestéjén, amely eldönti életünket és azt a jogunkat, hogy úgy éljük azt, ahogy kívánjuk, szabadon a zsarnokságtól.’

HIRDETÉS

“Szeretném elmondani neked, hogy az elmém tele van nagy eszmékkel, Elizabeth, de csak rád tudok gondolni, és a mi kis Davidünkre, és arra, hogy mennyire szeretnék mindkettőtökkel lenni, távol a háború borzalmaitól.

“Nem számít, milyen nemes az ügy, én belefáradtam a háborúba. Éppen néhány jelentést írtam a fegyverkezésről, amikor a tábornok bejött, és meglátott, hogy még mindig az íróasztalomnál ülök. Azt mondta, hogy ő sem tud aludni a csata előtt.

“Mondtam neki, hogy félek, félek, hogy nem leszek képes megfelelni a feladatnak, hogy elbukom. És ő nevetett! A nagy George Washington nevetett, és azt mondta: “Marten, több hibát követtem el és több csatát vesztettem el, mint amennyit megszámolni szeretnék.

Mindig félek, de mindig tanulok a hibáimból. Tudod, mi tart engem nap mint nap harcban?” Tisztelettel mondtam neki, hogy úgy képzelem, a forradalom eszméi, de ő csak a fejét rázta.

HIRDETÉS

‘Nem, Marten, én haza akarok menni a feleségemhez, és azt akarom, hogy ti is így tegyetek. Nem tudom elképzelni magam boldogabbnak, mint hogy újra farmer legyek Virginiában…’. Aztán elmosolyodott, jó éjszakát kívánt, és elsétált.

“Látod tehát, szerelmem, nem tévedek annyira, hogy itt ülök a sötétben, és rólad álmodozom, ahelyett, hogy dicsőségesen néznék szembe a kánontűzzel, egy nálam nagyobb ember ugyanúgy hazavágyik, mint én”.

Chris megköszörülte a torkát. “Van még valami. Arról mesél, hogy Washington mesélt neki arról, hogy fiatalemberként forrófejű volt, és megtanulta, hogyan uralkodjon az érzelmein, soha ne hagyja, hogy a düh vagy a vágy irányítsa a tetteit… Azt hiszem, Marten hősszerelmesen imádta a tábornokot!”

HIRDETÉS

“A férfi valóban elnök lett!” mondta Steven.

“Szerintem ennél többről volt szó, apa” – mondta Steven. “Szerintem Washington mértéktartásáról, higgadtságáról szólt. Bárcsak nekem is lenne…”

“Azt hiszem, azok a levelek talán segíthetnek neked” – mondta Steven. “Talán ezért hagyta őket nagyi rád, nem rám.”

“Nos, azt hiszem, fel kellene vennünk a kapcsolatot egy antikváriussal, hogy megtudjuk, mennyit érnek azok a levelek!” – mondta Bryony. “Ha egy árverésen elég pénzért eladják őket, akkor egy életre bebiztosíthatod magad!”

HIRDETÉS

De Chris megrázta a fejét. “Nem, soha!” – kiáltotta. “Ezek a levelek nem eladóak, és amíg élek, soha nem is lesznek azok! Remélem, hogy egy nap majd az unokámnak vagy az unokámnak adhatom át őket, ahogy a nagyi adta át nekem.

“Ezek tényleg kincsek, egy olyan örökség, amelynek a családunkban kell maradnia!”

Mit tanulhatunk ebből a történetből?

  • A legfontosabb dolog az életben a családunk, nem a hatalom és a dicsőség. Chris őse feljegyezte a tábornok szavait és vallomását, miszerint ő csak haza akart menni, és békés földműves akart lenni.
  • Adjatok örömet szeretteiteknek ebben az életben, mert ha egyszer elmennek, már késő. Chris elhatározta, hogy nagymamája utolsó napjait a lehető legboldogabbá teszi, és ez sikerült is neki.

Oszd meg ezt a történetet barátaiddal. Talán feldobja a napjukat és inspirálja őket.

Ezt a beszámolót olvasónk története ihlette, és egy profi író írta. Bármilyen hasonlóság a tényleges nevekkel vagy helyszínekkel pusztán véletlen egybeesés. Minden kép kizárólag illusztrációs célokat szolgál.

Forrás:
HIRDETÉS
Oldal ( 3 / 3 ): «12 3