A fiú ápolja idős nagymamáját, Washington portréját örökli annak halála után, és kulcsot talál benne

HIRDETÉS

Egy fiatal fiú ápolja beteg nagymamáját, és amikor az meghal, ráhagyja Amerika első elnökének, George Washingtonnak a portréját.

Christopher Marten és szülei megdöbbentek, amikor az orvos felhívta a hírrel, hogy apja szeretett édesanyja, Fiona Marten nagyon beteg, és kérte, hogy láthassa a családját.

Martenék leutaztak Virginiába, hogy meglátogassák a kórházban fekvő Fionát. Az orvosok szerint Fiona állapota rosszabbodott, és már nem sokat tudtak tenni érte. Fionának azonban volt egy kérése: otthon akart meghalni.

Fiona a kórházi ágyában feküdt, nagyon aprónak és törékenynek tűnt, Christopher pedig megdöbbent. A nagymamája mindig is egy dinamó volt – élénk, vicces és energikus. Most azonban annyira megtört volt…

HIRDETÉS

Christopher a nagymamája aprócska kezét a kezébe vette, és gyengéden megcsókolta. A nagymama kinyitotta a szemét, rámosolygott, és egy pillanat alatt visszatért régi önmagához, szikrázóan huncut volt.

“Chris!” – mondta elgyengült hangon. “És Steven!” Fiona kinyújtotta a másik kezét Christopher apja felé. “Nagyon kedves tőletek, hogy eljöttettek, és Bryona is!”

“Anya” – mondta Steven. “Miért nem mondtad el nekünk, hogy beteg vagy? Veled akartunk lenni.”

Fiona felsóhajtott. “Ezt a fajta háborút egyedül kell megvívnunk, és most azt mondják, hogy elvesztettem az utolsó csatát. Ezért kértem az orvosokat, hogy hívjanak titeket.”

HIRDETÉS

“De anya” – tiltakozott Steven. “Az elmúlt hat hónapban hetente kétszer hívtalak, és te soha nem mondtad, hogy ennyire beteg vagy!”

“Kérlek, Steven” – mondta Fiona. “Kérlek, ne haragudj rám. Szükségem van rád.”

“Ó, anya” – suttogta Steven. “Itt vagyok neked, ezt te is tudod.”

“Szeretném, ha hazavinnél, Steven, kérlek” – kérte Fiona. “A saját ágyamban akarok meghalni, abban a házban, ahol olyan boldog voltam”.

“Oké, anya” – mondta Steven halkan. “Persze, hogy elviszlek.”

HIRDETÉS

Ekkor Christopher anyukája lépett előre. “Nem teheted, Steven” – kiáltotta Bryony. “Épp most kértek fel, hogy állítsd össze a keleti part legnagyobb projektjét! Ezzel eldobod a karriered!”

“Nem tudtam” – mondta Fiona. “Semmi baj, Steven, elmegyek egy palliatív ellátó intézménybe.”

“Nem!” Mondta Christopher. “Veled maradok nagyi, 18 éves vagyok, tudok gondoskodni rólad.”

Bryony ingerültnek tűnt. “De Chris, te már két éve spóroltál, hogy elmenj a barátaiddal Hawaiira szörfös nyaralásra!”

HIRDETÉS

“Ez sokkal fontosabb, anya” – mondta Chris. “Jövőre elmehetek Hawaiira.”

Bryony dühös volt, de igyekezett békülékeny hangot megütni. “Miért nem beszéljük meg ezt hárman később a szállodában?” – javasolta.

“Nincs mit megbeszélni, anya!” – mondta határozottan Chris. “Te és apa visszarepültök Bostonba. Én a nagymamámmal maradok.”

“Semmit sem tudsz arról, hogyan kell egy halálos beteg embert ápolni…” Bryony tiltakozott.

A cikk még nem ért véget, folytatás a következő oldalon:

Forrás:
HIRDETÉS
Oldal ( 1 / 3 ): 1 23Következő oldal »