A fiú autót mos, hogy pénzt gyűjtsön egy idős úr kezelésére – Hatalmas csomagot kap jutalomként

HIRDETÉS

Egy jószívű tízéves kisfiú úgy dönt, hogy autómosással gyűjt pénzt idős szomszédja műtétjére. Megdöbben, amikor valaki úgy dönt, hogy megjutalmazza őt.

Amikor Max Weaver ötéves volt, édesapja meghalt, és az élete darabokra hullott. Két évvel később az anyja nem tudta fizetni a jelzáloghitel törlesztőrészleteit, így el kellett hagyniuk az otthonukat.

Max anyja úgy döntött, hogy Kaliforniából Arizonába költöznek, és a nagymamájával, Moirával fognak élni. Ez azt jelentette, hogy Max nem csak az apját veszítette el; elvesztette a barátait és minden kapcsolatát azzal, ami egy boldog, gondtalan életet jelentett.

Ez akár Max gyermekkorának végét is jelenthette volna, de aztán találkozott Mr. Kelseyvel. Mr. Kelsey Moira nagyi szomszédja volt.

HIRDETÉS

Amikor Max először találkozott vele, meglepődött. Soha nem látott még ilyen idős embert. A kevés haja csomókban állt ki a feje oldaláról, és a bőre olyan vékony volt, hogy az erek és a csontok kilátszottak rajta. Aztán Max észrevette a szemét. Kelsey úr szeme fényes, kíváncsi és fiatal volt.

Max akkor találkozott először Mr. Kelseyvel, amikor egy hétig Moira nagymamánál volt. Kivitte a labdáját a hátsó udvarra, és rúgkapált vele. Egyedül nem volt túl szórakoztató játszani, ezért Max megpróbálta eltalálni a nagymama kerítésének léceit.

Belerúgott a labdába, és az átrepült a kerítésen a szomszéd udvarra. Max odaszaladt a kerítéshez, és felkapaszkodott. Látta, hogy a labdája a gyep közepén fekszik, egy nyugágy mellett.

Abban a nyugágyban egy férfi ült, a legidősebb férfi, akit Max valaha is látott, és az égre nézett, a kezében pedig valami olyan volt, mint egy horgászorsó.

HIRDETÉS

“Elnézést, uram – mondta Max udvariasan. “A labdám az önök udvarára esett. Át tudná dobni?” A férfi nagyon lassan felállt a székéből, és letette az orsót.

Max látta, hogy nagyon magas és vékony, a keze pedig csontos és nagy, duzzadt ízületekkel. “Jó napot – mondta a férfi. „Ön bizonyára Moira unokája.”

“Igen, uram – mondta Max udvariasan. “Max vagyok. A Max a Maxwell rövidítése, nem a Maximilliané”.

„Örülök, hogy megismerhetem, Max” – mondta a férfi. “John Kelsey vagyok. Jöjjön ide, és hozza el a labdáját.”

HIRDETÉS

Max átmászott a kerítésen és bemászott Kelsey úr udvarába. Felvette a labdáját, a hóna alá dugta, és ekkor meglátta Mr. Kelsey sárkányát. Max még soha nem látott ilyen sárkányt. Élénksárga volt, és ijesztő démonszemek voltak ráfestve.

„Hűha!” mondta Max. „Ez egy király sárkány.”

„Köszönöm” – mondta Mr. Kelsey. “Ez a legjobb, amit valaha csináltam. Kár, hogy már nem tudok harcolni.”

„Harcolni?” – kérdezte Max zavartan. „Ez meg mit jelent?”

HIRDETÉS

„Tudod, én kereskedelmi pilóta voltam” – mondta Mr. Kelsey. „És amikor nyugdíjba mentem, nem bírtam elviselni a gondolatot, hogy a földön ragadjak.”

“Ezért elkezdtem harci sárkányokat készíteni és repíteni, és elég jó voltam! Ez egy harci sárkány. Amint látod, csak egy zsinór van rajta. Ez a zsinór be van vonva ragasztóval és őrölt üveggel, így ha ügyes vagy, akkor el tudod vágni egy másik sárkány zsinórját.”

„Elvágni a zsinórt?” – kérdezte Max. „Mint egy kutyaviadal?”

„Pontosan” – mondta Mr. Kelsey. “Kutyaviadal sárkányokkal. Nagyon jól kell felmérni a szél irányát és manőverezni a sárkányoddal. Ki akarod próbálni?”

A cikk még nem ért véget, folytatás a következő oldalon:

Oldal ( 1 / 3 ): 1 23Következő oldal »
Forrás:
HIRDETÉS
Oldal ( 1 / 3 ): 1 23Következő oldal »