A fiú azt hiszi, hogy édesanyja autóbalesetben elhunyt – évekkel később véletlenül találkozik vele

HIRDETÉS

Joseph édesanyja nélkül maradt, miután kiderült, hogy egy üzleti útja során autóbalesetben meghalt. Évekkel később meglepődve találkozott egy nővel, aki pontosan úgy nézett ki, mint néhai édesanyja, csak idősebb volt.

“Anya, tényleg muszáj elmenned arra a kongresszusra?” mondta Joseph, és belekapaszkodott az anyja lábába, miközben az arra készült, hogy elhagyja a várost. Egy kémiai kongresszusra készült Bostonba, ami körülbelül egy órányi autóútra volt a manchesteri lakásuktól.

HIRDETÉS

“Drágám, pár nap múlva visszajövök. Előadást kell tartanom a kongresszuson” – mondta Mrs. Avery Waltham. Ő a tekintélyes Harvard Egyetem professzora volt, és őt bízták meg azzal, hogy tartsa meg a főelőadást az idei kémiai kongresszuson.

“Legalább veled mehetek?” Kérdezte Joseph, könyörögve, hogy tartson vele. Ekkor lépett közbe a férje, Richard, aki cipelte a fiát, hogy az ne kapaszkodjon az anyjába.

Joseph azt hitte, hogy örökre elvesztette az édesanyját, miután az nem tért haza egy munkahelyi kongresszusról.
HIRDETÉS

“Joseph, anya csak három éjszakára megy el. Majd találkozunk vele, ha visszajön, jó?” – mondta, és homlokon csókolta a feleségét, amikor az ajtót nyitott.

“Drágám, mindenhová magammal vinnélek, ha tehetném! De ez a konferencia felnőtteknek szól, és téged nem engednek be. Nem lenne jó móka a helyszín előtt várni anyára, igaz?” – mondta, és szorosan megölelte Richardot és Josephet is.

HIRDETÉS

Amikor bepakolt a taxiba, még egyszer utoljára elbúcsúzott a családjától. Sajnos ez volt az utolsó alkalom, hogy látták őt. Néhány nappal később Richardot felhívták a rendőrök, hogy Avery halálos balesetet szenvedett, miközben hazafelé tartott egy professzortársával.

Richard soha nem láthatta Avery arcát, mivel a baleset olyan súlyos volt, hogy lehetetlen volt azonosítani az elhunytat. Avery táskáját azonban megtalálták az autóban, és Richard megerősítette, hogy a holmik az övéi voltak.

Avery halálos autóbalesetet szenvedett.
HIRDETÉS

Aznap este Richard a legszívszorítóbb beszélgetést folytatta le Joseph-fel. Tudatnia kellett vele, hogy az édesanyja autóbalesetben meghalt, miközben hazafelé tartott hozzájuk.

A tízéves Joseph nehezen tudta feldolgozni a veszteséget. Tizenévesen azonban gondoskodott arról, hogy keményen tanuljon, hogy az édesanyjához hasonlóan vegyész lehessen. “Szeretném, ha anya büszke lenne rám” – mondta az apjának, és éjjel-nappal tanult, hogy bejusson az ország legjobb egyetemeire.

A cikk még nem ért véget, folytatás a következő oldalon:

Forrás:
HIRDETÉS
Oldal ( 1 / 3 ): 1 23Következő oldal »