A fiú fehér liliomokkal látogatja meg az édesanyja sírját, ahol egy férfit ugyanilyen virágokkal pillant meg

HIRDETÉS

Lucas minden hónapban meglátogatta édesanyja, Lily sírját, és egy csokorral hozta magával kedvenc fehér liliomát. Az egyik alkalommal meglepődve tapasztalta, hogy egy férfi közeledik a sírhoz, aki ugyanilyen virágokat visz.

Amikor Lucas mindössze nyolcéves volt, édesanyja, Lily rákban meghalt. Sajnos a harca rendkívül rövid volt, mindössze néhány hónappal a diagnózis felállítása után hagyta el a világot.

Nyolcévesen Lucas elveszettnek érezte magát édesanyja elvesztése után. Évekig gyászolta, míg édesapja, Leo nem könnyeket sem ejtett. Sőt, nem is telt bele sok idő, mire újabb kapcsolatba lépett, és Lucas mostohaanyját, Samanthát vette magához.

HIRDETÉS

Lucas udvarias volt Samanthával, amikor kezdett rájönni, hogy a nő tartózkodása az otthonukban valószínűleg végleges lesz. Egy ideig a Samantha anyafiguraként kezdett viselkedni a fiatal fiúval, de ez megváltozott, amint aláírták a házassági szerződést.

Lucasnak rettenetesen hiányzott néhai édesanyja.

Miután Leo és Samantha összeházasodtak, Lucas-t háttérbe szorították. Csak magukkal törődtek, és csak a legszükségesebbet adták Lucasnak, annyit, amennyi az iskolai szükségleteinek megvásárlásához kellett.

Egy nap, tudván, hogy már régóta nem kért pénzt az apjától, odament hozzá, hogy némi készpénzt kérjen, hogy megvehesse Lily kedvenc virágait a 35. születésnapja alkalmából. Ahogy belépett a szobájukba, Samantha rávillantott egy pillantást. “Mit keresel itt?” – kérdezte.

HIRDETÉS

“Csak pár dollárt akartam kérni, hogy vehessek egy szép csokrot anyának. Ma van a 35. születésnapja, és meg akartam látogatni a sírját” – válaszolta Lucas.

Samantha megforgatta a szemét. “Takarodj innen! Az anyád meghalt, úgyhogy ne pazarold rá a pénzünket. Nem jön vissza, édesem!”.

“Kérlek, kérlek, csak pár dollárt. Ez volt az utolsó alkalom, hogy pénzt kérek tőled. Apa? Kérlek?” Mondta Lucas, és könnyek töltötték meg a szemét.

Hiába könyörgött, semmi sem változott. Az apja támogatta Samantha megjegyzéseit, és becsukták az ajtót az arca előtt. Csalódottan, sírva rohant ki Lucas a házból, az anyja bekeretezett képébe kapaszkodva.

HIRDETÉS

“Sajnálom, anya. A kedvenc virágaidat akartam ma neked adni”.

Lucas nem tudott pénzt szerezni az apjától, hogy virágot vegyen Lilynek.

Lucas azon kapta magát, hogy egy virágüzlet kirakatán keresztül bámul. Amikor a virágárus észrevette, hogy sír, kiment hozzá, hogy megkérdezze, mi a baj. “Nagyon szeretnék anyukámnak virágot venni, de csak 2 dollárom van” – mondta.

“Sajnálom, drágám, de a virágokra most nagy a kereslet, mert Valentin-nap van. Nem tudok neked csokrot adni 2 dollárért” – mondta a virágárus. Lucas bólintott, és az ajtó felé fordult, amikor hirtelen megszólalt egy férfi, hogy segítsen neki.

HIRDETÉS

“Adjon a fiúnak, amit csak kér. Én kifizetem a csokrot” – mondta. Lucas meglepődve fordult felé. “Nagyon szépen köszönöm, kedves uram. Ma van anyukám születésnapja, és azt hiszem, ennek nagyon fog örülni” – mondta, és megölelte a férfit.

A férfi mosolyogva megveregette Lucas fejét. “Minden anyuka szerencsés lenne, ha te lennél a fia! Egyébként szerintem anyukádnak remek ízlése van. Én is azért jöttem, hogy fehér liliomot vegyek!” – mondta a férfi, és felemelte a kezében tartott csokrot.

Lucas megkérdezte, hogy az édesanyjának vette-e, mire a férfi megrázta a fejét. “Nem, nem az édesanyámnak veszem őket. De megmondom neked; egy számomra nagyon különleges embernek adom. Mindenesetre most már megyek és oda is adom neki. Kellemes napot, fiatalember” – mondta, mielőtt átnyújtott a virágárusnak némi készpénzt, hogy kifizesse Lucas csokrát.

A cikk még nem ért véget, folytatás a következő oldalon:

Forrás:
HIRDETÉS
Oldal ( 1 / 3 ): 1 23Következő oldal »