A fiú kifizeti az éhező idős hölgy élelmiszereit és megkéri, hogy kívánjon valamit

HIRDETÉS

Edith a szupermarket előtt állt, és szomorú szemekkel bámult mindenkire, hogy vegyen neki élelmiszert. Az asszony napok óta nem evett semmit, és éhezett. De senki sem segített neki, kivéve egy fiatal fiút, aki különleges módon kérte meg, hogy viszonozza a szívességet.

A tízéves Sam Evans megrögzött futballrajongó volt, és hónapok óta spórolt, hogy megvehesse kedvenc focifelszerelését. Amikor azonban a boltba ért, felfedezte, hogy annak ára megemelkedett, és most néhány dollárral többe került, mint amennyit sikerült megtakarítania.

HIRDETÉS

A fiú csüggedten majdnem sírva fakadt, de ekkor egy hangot hallott hátulról. „Jól vagy, Sam?”

A fiú megfordult, és meglátta Mr. Barney-t, a szomszédját, kezében egy zacskó élelmiszert. „Igen, Mr. Barney” – válaszolta a fiú, miközben letörölte a könnyeit, és odalépett hozzá. „Én csak…”

„Hát, nem úgy nézel ki, mint aki jól van, fiatalember” – szakította félbe Mr. Barney. „Mondd, ha van valami, amiben segíthetek.”

HIRDETÉS

„Pénzt spóroltam a futballfelszerelésemre” – zokogott Sam. „De amikor ma jöttem, láttam, hogy néhány dollárral több, mint amennyim van.”

“Ennyi? Ezért vagy ideges?” Mr Barney hatalmas mosollyal nézett rá. „Ne aggódj, kölyök, majd én kifizetem a többletköltséget”.

HIRDETÉS

„Jaj, ne, Barney úr!” Kiáltott fel Sam. “Ha anya megtudja, hogy pénzt kértem, dühös lesz. Iskola után gyakran focizással töltöm a napot, ezért amikor új szerelést kértem tőle, nemet mondott. Úgyhogy spóroltam rá. Ráadásul azt mondta, hogy ne kérjek kölcsön senkitől. Azt mondja, nem jó dolog, ha nem tudod viszonozni a szívességüket, és nincs pénzem, hogy visszafizessem”.

Barney úr felnevetett a fiú ártatlanságán. „Hát akkor mi lenne, ha most azonnal visszafizetnéd?”

„Most?” Sam zavarba jött.

HIRDETÉS

“Igen, ígérd meg, hogy visszafizeted ezt a kedvességet. Ez azt jelenti, hogy ha találkozol valakivel, aki rászorul, és van anyagi lehetőséged segíteni neki, habozás nélkül segítesz neki. Megegyeztünk?”

„Megegyeztünk, Barney úr” – kiáltotta Sam örömmel, és elmentek bevásárolni a futballfelszerelését.

A cikk még nem ért véget, folytatás a következő oldalon:

Oldal ( 1 / 3 ): 1 23Következő oldal »
Forrás:
HIRDETÉS
Oldal ( 1 / 3 ): 1 23Következő oldal »