A kisfiú az édesanyjára várt a buszmegállóban, míg egy nő le nem szállt a buszról és haza nem vitte őt

HIRDETÉS

Egy nő úgy döntött, hogy odamegy egy kisfiúhoz, akit egyedül látott a buszmegállóban, mert szomorúnak tűnt; meg sem fordult a fejében, hogy a találkozás örökre felforgatja az életét.

Clara Mitchell türelmetlennek érezte magát, és a lábával ütemesen dobbantva világosan jelezte ezt. Már harminc perce felszállt a buszra, de a nő még mindig nem érte el a célállomását, és kezdett besötétedni.

Amikor a busz végre megérkezett Clara megállójához, ő gyorsan leszállt. Este hét óra volt, de egyre sötétebb és hidegebb lett, és egyre kevesebb ember kóborolt az utcákon.

Clara a buszmegállóban látta meg a síró kisfiút

HIRDETÉS

Betért egy közeli kávézóba forró kávéért, de ahogy ment, a sálja leoldódott és a szél pár méterre elfújta.

“Csak nekem lehet ekkora szerencsém” – dörmögte Clara, majd a sál után eredt. De ahogy lehajolt felvenni, egy síró hangot hallott maga mögül.

Clara azonnal körülnézett, és a tekintete egy buszmegállóban síró kisfiúra esett. “Hogyan nem vettem észre?” – kérdezte magától, majd a hóban odacaplatott a rosszul öltözött kisfiúhoz.

HIRDETÉS

Amikor közelebb ért, látta, milyen törékenynek tűnik, és a szíve egyből megesett rajta. Körülnézett, hátha vannak, akikkel jött, de nem látott senkit, ezért úgy döntött, hogy odalép hozzá.

“Hé, kisfiú, mit csinálsz itt egyedül? Hol vannak a szüleid?” – kérdezte gyengéden.

Clara meglátta a kisfiú kivörösödött, dagadt szemét, amikor az felnézett rá – látszott, hogy nagyon bánatos, és a duzzadt szemei elárulták, hogy már jó ideje sírt.

Clara meghallotta a zokogást, körülnézett, és a tekintete egy buszmegállóban síró kisfiúra esett

“Apukám meghalt, amikor még csecsemő voltam” – felelte a zokogások közepette. “Csak anyukám van, de nem találom. Őt keresem. Itt kellene lennie.”

HIRDETÉS

“Mondta, melyik busszal jön vagy mikor érkezik?” – kérdezte Clara. “Ha tudod az anyukád telefonszámát, felhívhatom őt.”

“Ne! Ne csináld!” – kiáltott fel a kisfiú. “Lehet, hogy még sokáig tart, mire idejön. Amikor anyukám megbetegedett, átadott a gondviselőimnek. De megígérte, hogy hamarosan eljön értem, de sosem jött.”

Clara nem akart hinni a fülének. A kisfiú azt mondta, hiányzik az anyukája, de úgy tűnt, ő elhagyta. Miért tette volna ezt? – töprengett Clara értetlenül. És milyen törékeny és beteg lett szegény!

HIRDETÉS

Amikor észrevette, hogy a fiú elhallgatott, megkérdezte: “Szóval valakit elkísértél ide, hogy együtt keressétek az anyukádat?” A fiú megrázta a fejét.

“Nem, azért jöttem ide, mert megszöktem a nevelőotthonomból” – felelte a fiú, letörölve a könnyeit. “Többször is könyörögtem nekik, mondják meg, mikor jön értem anyukám, de mindig kitértek a válasz elől, vagy csak annyit mondtak, hamarosan itt lesz. De sosem jött vissza értem, ezért úgy döntöttem, hogy egyedül keresem meg.”

“Értem” – sóhajtott Clara. “Kell segítség megtalálni őt? Szívesen segítek, ha szeretnéd.” Erre a kisfiú szeme felragyogott és izgatottan felkiáltott: “Tényleg megtennéd?!

A cikk még nem ért véget, folytatás a következő oldalon:

Oldal ( 1 / 3 ): 1 23Következő oldal »
Forrás:
HIRDETÉS
Oldal ( 1 / 3 ): 1 23Következő oldal »