A kisfiú naponta ételt visz a koldusnak és kutyájának, egy nap a fiú látja, hogy a kutya ugat az ajtajában

HIRDETÉS

Egy rendőr fia összebarátkozik egy hajléktalannal és a kutyájával, és minden nap ételt visz nekik. Aztán a kutya váratlanul megjelenik, és felhívja a figyelmét egy igazságtalanságra.

Tizenkét évesen Brian Devlin korához képest kicsi volt, és nem túl sportos. Apja, Gary nem igazán értette meg félénk, könyvmoly fiát. A fia egyáltalán nem hasonlított rá…

Magas, stramm, pökhendi fiú volt, aki mindig fülig ért a csínytevésekben. Gary próbálta építeni a fia önbizalmát, de minél jobban próbálkozott, Brian annál inkább úgy tűnt, hogy elhúzódik.

Brian okos volt, ezt Gary nem tagadhatta le, és ösztöndíjat kapott egy neves magánfőiskolára a város másik végében. A fiú félt a buszozástól, de mivel az iskola közel volt a munkahelyéhez, Gary minden délután felvette őt.

HIRDETÉS

Gary íróasztalos őrmester volt a helyi őrsön, és mire a munkája délután ötkor véget ért, az iskolai nap már régen véget ért. Télen Brian a könyvtárban várakozott, és megcsinálta a házi feladatát. Nyáron azonban az iskola lépcsőjén ült, és várta az apját, élvezve a napsütést.

Egy délután, amikor Gary megérkezett, Brian nem volt a lépcsőn. Az iskola kapuja előtt állt, és egy kutyát simogatott. Brian boldog vigyorral nézett fel az apjára.

„Nézd, apa!” – kiáltotta, majd azt mondta a kutyának: „Táncolj!”.

A kutya felugrott a hátsó lábaira, és egy kis táncot lejtett, mellső mancsát a levegőbe emelte, nyelvét pedig boldogan kidugta.

HIRDETÉS

„Hát nem király?” – kérdezte a fiú.

„Igen” – mondta Gary, meglepve Brian lelkesedésétől. „Kinek a kutyája az?”

„Carlé” – mondta Brain, és egy férfira mutatott, aki a járdán ült, és az iskola kerítésének dőlve hátradőlt. A férfi a negyvenes éveiben járt, és egyértelműen hajléktalan volt.

Egy rongyos pokrócköteg hevert mellette a földön, és borotválatlan volt. A kutya viszont gondozott volt. Golden retriever volt, a szőre ápolt és csillogó.

HIRDETÉS

A férfi visszahúzódott, amikor Gary ránézett, ezért azt mondta a fiának: „Gyere, most már ideje indulni”.

Hazafelé menet Gary azt mondta: „Figyelj, Brian, szeretném, ha távol maradnál attól az embertől és a kutyájától, oké?”.

„Carl rendben van, és szeretem Goblint!” Brian tiltakozott.

„Goblin?” Gary megkérdezte. „Ez a kutya neve? Nos, Goblin biztos jó kutya, de nem akarom, hogy csavargókkal barátkozz, Brian. Megértetted?”

HIRDETÉS

„De apa…” Brian tiltakozott.

„Egy szót se többet” – csattant Gary.

Másnap, amikor Gary eljött Brianért, a fiú szorgalmasan ült a lépcsőn és könyvet olvasott, de aznap este a felesége panaszkodott, hogy hiányzik a fél sült csirke.

„Nem értem!” – kiáltott fel. „Félretettem, hogy szendvicseket készítsek Brian ebédjére, és most eltűnt!”

A cikk még nem ért véget, folytatás a következő oldalon:

Forrás:
HIRDETÉS
Oldal ( 1 / 3 ): 1 23Következő oldal »