A kislánya felébredt a kómából és azt kiabálta: „Tudom az igazságot az anyukámról!”

HIRDETÉS

A nyolcéves Kelly felébredt a kómából, és segítségért könyörgött. Az orvos megdöbbent, milyen szörnyű helyzetből szabadult ki a kislány, és azonnal hívta a rendőrséget. A lány már majdnem feladta a reményt, hogy megmentheti anyukáját, mígnem néhány nappal később váratlan látogató lépett be a kórházi szobájába.

Kelly felébredt. Ránézett a testét a csipogó gépekkel összekötő csövekre, és megértette. Ez a szoba pont olyan volt, mint azok a kórházak, amelyeket a tévében látott. A szíve úgy dobogott, mint a pókhálóba akadt légy, amikor eszébe jutott, mikor utoljára látta anyát, akinek az arcát a hold világította meg, amikor azt parancsolta Kellynek, hogy fusson.

Ekkor az egyik gép ijesztő hangot adott ki, és Kelly szobájának ajtaja kitört. Kelly összerezzent, de a feléje lépő felnőtteknek kedves arcuk és szelíd hangjuk volt, nem úgy, mint azoknak az undok férfiaknak az istállóból.

“Kérem, segítsenek – mondta Kelly a kedves tekintetű embereknek. “Tudom az igazságot az anyámról. Ki kell hívniuk a rendőrséget! A mostohaapám ölte meg őt.”

HIRDETÉS

A férfi leült a székre Kelly ágya mellett. “Hívni fogjuk a rendőrséget, de előbb egy kicsit többet kell tudnunk arról, hogy mit láttál, és hogy ki vagy. Doktor Freeman vagyok.”

Kelly mély levegőt vett, és mindent elmondott az orvosnak.

Néhány nappal korábban

Kelly nem volt az iskolában, mert beteg volt. A korlátba kapaszkodott, miközben lassan lefelé ment a lépcsőn. El kellett mondania anyának, hogy a fürdőszoba padlójára hányt.

HIRDETÉS

„A vállalkozásod megmérgezte Kellyt!”

Anyja suttogása megállította Kellyt. A düh a hangjában ijesztő volt.

“Jerry, az orvos kifejezetten azt mondta, hogy a szennyezett víz lehet az oka. Állítólag sok gyereket és idős embert látott már pontosan ugyanezekkel a tünetekkel” – folytatta anya.

Kelly a homlokát ráncolta. Jerry volt a mostohaapja. Sokféle munkát végzett, amit néha meg is említett vacsora közben, de még soha nem hallotta, hogy a mérgezésről beszélt volna. Néha beszélt vegyszerekről – talán azok is mérgezőek voltak.

„Nem, ez nem várhat!” Anya csettintett. “Hogy mondhatsz ilyet? Az egész város érzi a vállalkozásod hatását. Ha nem állítod le azonnal, akkor nekem kell megtennem.”

HIRDETÉS

Anya léptei egyre közelebb értek. Kelly visszarohant az emeletre, és elbújt a szobájában, miközben hallgatta, ahogy anya felsétál, és belép a hálószobájukba. Kelly hallotta, ahogy a fiókok kinyílnak és becsukódnak. Lábujjhegyen végigsétált a folyosón, és az ajtóból figyelte, ahogy anya néhány dolgot bepakol egy hátizsákba.

„Minden rendben van, anya?”

Anya zihált, és a mellkasára szorította a kezét. “Megijesztettél, édesem! Igen… minden rendben van.” Anya rámosolygott Kellyre. “Csak van néhány dolog, amit el kell intéznem. Sajnálom, hogy itt kell hagyjalak, amikor nem érzed jól magad, de ez nagyon fontos.”

Kelly aggódva figyelte, ahogy anya vállára veszi a hátizsákját. Nem akarta, hogy anyja belekeveredjen ebbe a furcsa, veszélyesnek hangzó „üzletbe”, ezért az egyetlen dolgot mondta, ami eszébe jutott, hogy maradjon:

HIRDETÉS

“Rosszul voltam a fürdőszobában. Sajnálom, anya. Megpróbáltam a vécében csinálni, de nem sikerült”.

„Ó, kicsim!” Anya letérdelt Kelly elé, és szorosan átölelte. “Majd én feltakarítom, úgyhogy nincs miért aggódnod. Baleset volt, és mindenki csinál baleseteket.”

Anya megcsókolta Kelly feje búbját. “Most pedig vissza kell feküdnöd az ágyba és pihenned kell, érted? Hamarabb hazaérek, mint gondolnád, és a kedvenc ételed lesz vacsorára, rendben?”

Kelly bólintott. Még mindig nem örült ennek, de hallgatnia kellett anyára. Így hát hagyta, hogy anya betakarja az ágyába, és hallgatta, ahogy elmegy.

A cikk még nem ért véget, folytatás a következő oldalon:

Oldal ( 1 / 5 ): 1 23 5Következő oldal »
Forrás:
HIRDETÉS
Oldal ( 1 / 5 ): 1 23 ... 5Következő oldal »