A magányos hölgy életében először kap tortát a 100. születésnapjára egy fiútól, aki azt állítja, hogy az unokája

HIRDETÉS

Egy gyermektelen idős asszony egyedül töltötte be a századik születésnapját, és nem volt kivel ünnepelnie. Egy fiú jelenik meg az ajtajánál, és a dédunokájaként mutatkozik be.

Ruby hihetetlenül fontos születésnapot ért el bármelyik ember számára, de ez senkit sem érdekelt. Száz éves lett, de nem volt senki, aki vele együtt ünnepelte volna ezt a pillanatot.

Ruby egyedül volt, ahogyan élete nagy részében is. Attól kezdve, hogy nyolcéves volt, és az apja elment harcolni a háborúba, Ruby egy felnőtt terhét viselte.

HIRDETÉS

Az anyja törékeny és távolságtartó asszony volt, az apja pedig félrevonta Rubyt. „Szükségem lesz arra, hogy nagylány legyél, Ruby” – mondta komolyan. „Nagyon felelősségteljesnek kell lenned, és vigyáznod kell a mamára, oké?”.

„Oké, apa” – válaszolta Ruby, és ezzel vége lett a gyerekkorának. Ruby lett a felnőtt a családban, és gondoskodott az anyjáról és négy fiatalabb testvéréről.

Alig várta, hogy apa hazajöjjön, hogy újra gyerek lehessen, de apa sosem jött haza. Amikor Ruby tizenkét éves volt, a családot értesítették, hogy az apjuk meghalt a harcban.

Apa soha nem jött haza. Anya összeomlott, úgy sikoltozott és sírt, hogy a többi gyereket iszonyúan megijesztette. Orvosnak kellett jönnie, és beadni anyának egy injekciót, és utána megint csendes és összetört volt.

HIRDETÉS

A nyugdíj, amit anya a kormánytól kapott, nagyon kevés volt, és nem tudott dolgozni. Ruby abbahagyta az iskolát, és munkát vállalt egy közeli boltban, ahol szövetet, cérnát, gombokat és szalagokat árultak – mindent, amire csak szükség lehetett a ruhák készítéséhez azokban a nehéz időkben.

Ruby okos és energikus volt, és hamarosan a rövidáruüzlet tulajdonosa, Mrs. Dorris hasznára vált. Mrs. Dorris háborús özvegy volt, akárcsak anya, és a maga módján kedves volt Rubyhoz.

Néha odaadta Rubynak a legszebb nyomatok és színes szalagok darabkáit, hogy Ruby kis váltóruhákat varrhasson magának. Ruby gyakran használta az anyagot a testvérein és az anyján.

HIRDETÉS

Anya még távolságtartóbbá vált, ahogy öregedett. Hálóingben bolyongott a házban, Rubynak pedig figyelnie kellett, hogy ne menjen ki így a házból.

Ruby eltökélte, hogy a négy nővére befejezi az iskolát, és nem engedte, hogy dolgozni menjenek, hogy segítsenek. „Koncentráljatok az iskolára” – mondta nekik szigorúan. „Ez a legnagyobb segítség, amit adhattok nekünk!”

Ruby betöltötte a tizennyolcat, és senki sem vette észre. Nem volt ünneplés, nem volt ajándék, nem volt születésnapi torta. Mrs. Dorris nem tudta, vagy nem érdekelte – érzelemmentes nő volt.

Anya elmerült a saját világában, Ruby testvérei pedig a gyerekek veleszületett önzésével észre sem vették, hogy Rubynak is van születésnapja.

HIRDETÉS

Ez volt az az év, amikor Ruby megismerte Bradet. Magas volt és vékony, és félénk mosolya volt. Azért jött a boltba, hogy tűket vegyen az anyjának, és ott maradt, hogy beszélgessen Rubyval.

Elkezdtek „kiruccanni”, ahogy akkoriban nevezték. Elmentek táncolni és moziba, és leparkoltak és csókolóztak a Lover’s Lane-en. Aztán a csókolózásból több lett.

Amikor Ruby felfedezte, hogy terhes, Brad azt mondta neki, hogy elveszi feleségül, lesz egy szép házuk, felnevelik a gyerekeiket, és nagyon boldogok lesznek. Aztán Ruby mesélt neki anyáról és a lányokról.

A cikk még nem ért véget, folytatás a következő oldalon:

Forrás:
HIRDETÉS
Oldal ( 1 / 3 ): 1 23Következő oldal »