A pszichológusok szerint emiatt rágják egyesek a körmüket

HIRDETÉS

Egyáltalán nem jó, ha rágod a körmöd! A pszichológusok most megmondják, miért!

HIRDETÉS

1337623122_1909584200605040.jpg

HIRDETÉS

A körömrágást illetően eddig az elfogadott szakvélemény úgy hangzott, hogy a feszültség egyfajta levezetésével van összefüggésben, de újabban a pszichológusok úgy vélik, hogy a körömrágás a perfekcionista emberek kényszeres cselekedete.

HIRDETÉS

A szakemberek szerint a tökéletességre törekvő személyek a körömrágással igyekeznek leküzdeni a frusztrációjukat, a türelmetlenségüket, az elégedetlenségüket, illetve, mikor nem tudják elérni a céljukat, vagy mikor nagyon rájuk tör az unatkozás.

A kutatók ezt abból a kísérletből állapították meg, melynek révén perfekcionizmusra hajlamos embereket vizsgáltak meg, és frusztrációt, szorongást, idegességet, stresszt, unalmat előidéző élethelyzeteket teremtettek meg számukra. Volt olyan szituáció, amikor egy zuhanó repülőgépes szimulációban kellett részt venniük az embereknek, máskor meg egy üres szobában kellett 6 percet várakozniuk.

HIRDETÉS

A tudósok gyanúja beigazolódott: a körömrágás nem azon kényszeres cselekedetek közé tartozik, amelyeket az idegesség vált ki, hanem egy viselkedési zavar eredményeképpen jelentkezik, amit leginkább a perfekcionista életszemlélet okozhat.

A körömrágás nem csak esztétikai problémákat generálhat, vannak, akik véresre rágják a körmüket, ami már fertőzésveszélyt is eredményezhet. Ha valakinél súlyosabb szintre vált a körömrágás, akkor érdemes pszichológushoz fordulni – javasolják a szakértők.

Forrás:
HIRDETÉS