A tanár örökbe fogadta a kislányt, aki a néhai lánya teljes hasonmása – évekkel később felbukkan az anyja

HIRDETÉS

Steve megdöbbent, amikor az iskolában meglátott egy fiatal lányt, aki hasonlított néhai lányára. Nem is sejtette, hogy a lány édesanyja néhány nappal később megjelenik a küszöbén.

Palmer professzornak már tíz perccel ezelőtt az osztálytermében kellett volna lennie.

A gyerekek nyugtalanul kopogtak a lábukkal az asztaluk alatt. Készen álltak a rajzfüzetükkel, amely egy friss, új oldalra nyílt. Vadonatúj csomag pasztellkrétáik szinte sorakoztak az egyik oldalon, a másikon pedig minden ceruzájuk tökéletesen ki volt hegyezve.

A gyerekek mindannyian összekulcsolt kézzel ültek, és az osztályterem másik végében a legjobb barátaikra mosolyogtak, próbálták leplezni az izgatottságukat.

HIRDETÉS

Ma volt az év első rajzórája, és izgatottan várták, hogy mit tanít nekik kedvenc Mr. Palmerük.

Hol van Mr. Palmer?

Közben a szeretett Palmer úr a tanáriban ült, távol a vidáman csevegő tanárok rajától. Nem mintha egyedül akart volna lenni. Az elmúlt két évben csak azt tudta, hogyan kell egyedül lenni.

HIRDETÉS

Az íróasztalánál ült, és azt a napot játszotta újra, amikor elvesztette az örömérzés képességét.

Érezte a felesége, Sonia hajának illatát, aki mellette aludt. Látta a napfény mintáit, ahogy a függönyökön átcsúsznak és a falakon szétszóródnak. Érezte a kávéskanna illatát és a tál friss, apróra vágott eper illatát, amelyet a lánya, Mindy épp lakmározott. Érezte Sonia és Mindy utolsó csókjának lágyságát. Hallotta, ahogy az ajtó becsukódik, amikor elindultak az iskolába és a munkába, és a kedvenc dalukat énekelték.

Palmer úr, vagy a kollégáinak Steve, bármit megadott volna azért, hogy újra láthassa az arcukat, és hallhassa a buta éneklésüket. Bármelyik istennek megadta volna magát, hogy megállítsa a halálos autóbalesetet azon a reggelen. Legfőképpen pedig bármit megadna azért, hogy újra láthassa a kis nyolcéves Mindy mosolygó arcát.

“Halló?” – egy kislány hangja riasztotta vissza a jelenbe.

HIRDETÉS

A lány a tanári szoba előtt integetett neki. És Steve újra meglátta a lánya mosolyát.

“Mr. Palmer!”

Steve túlságosan hitetlenkedve bámult, hogy válaszoljon.

HIRDETÉS

“Mr. Palmer, jó reggelt! Maggie Boone vagyok a 3A osztályból. Most van a művészeti óra – nem jön?”

A tanárra pillantva, aki megpróbálta felismerni, Maggie azt mondta: “Ó, én vagyok az új diák, Mr. Palmer. Az új nevelőszüleim végre megengedték, hogy csatlakozzam az iskolához. Ma van az első napom!”

Steve rájött, hogy egész idő alatt nem mosolygott, és nem is válaszolt a gyereknek.

“Á, helló… Mindy?”

A cikk még nem ért véget, folytatás a következő oldalon:

Forrás:
HIRDETÉS
Oldal ( 1 / 3 ): 1 23Következő oldal »