A tudósok megállapították, hogy azok a párok, akik rendkívül szeretik egymást, hajlamosak a hízásra

HIRDETÉS

Az a gondolat, hogy a boldog párok meghíznak, amikor szeretik egymást, kissé eltúlzottnak hangzik, de meglepő módon vannak olyan bizonyítékok, amelyek alátámasztják ezt az állítást. Több tanulmány szerint a párok, akik boldogok és elégedettek a kapcsolataikban/házasságukban, nagyobb valószínűséggel híznak meg.

Követtük az elvégzett tanulmányokat, és megtudtuk, mit vizsgáltak, és mi lett a kutatás eredménye.

A házas párok súlygyarapodása

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sempre più noi #fatcouple #babe #loveu

Martina Volpe (@martinavolpe__) által megosztott bejegyzés,

Az Észak-Karolinai Egyetem által végzett kutatás során több mint 8000 ember súlymérését követték, és azt a következtetést vonták le, hogy egy házas nő átlagosan 11 kilót szedhet fel házasságának első 5-6 évében. Ezen kívül azok a nők, akik együtt éltek a partnereikkel, de nem voltak házasok, 10 kilót szedtek fel, míg a nők, akik randizgattak, de nem éltek a partnerükkel, csak 6 kilót híztak.

HIRDETÉS

A tanulmány azt is kimutatta, hogy a férfiak az egyedülállóból házassá válás folyamata során egyre nagyobb súlyt szedtek fel, és azt is kimutatták, hogy azok a férfiak, akik több mint két éve éltek együtt párjukkal, kétszer nagyobb valószínűséggel híztak több mint 11 kilót, mint azok a férfiak, akik nem élnek a partnereikkel.

1118180097_319100587160698.jpg

A tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy szoros összefüggés áll fenn a romantikus kapcsolatok és az elhízással kapcsolatos eredmények között. Annak ellenére azonban, hogy a hosszú távú romantikus kapcsolatok súlygyarapodást mutatnak, jelentősen csökkent a dohányzás és az alkoholfogyasztás, ami azt mutatja, hogy a párok hajlandóak egészségesebb életmódra törekedni.

Friss házas párok

HIRDETÉS

Az Országos Egészségügyi Intézet több kutatást végzett annak vizsgálatára, hogy az újonnan házasodott pároknál jelentkező súlygyarapodás pozitív vagy negatív tükröződése-e a boldogságuknak. A tanulmány során olyan párokat követtek nyomon, akik több mint 4 éve házasok voltak, és megvizsgálták érzelmi egészségüket és stressz-szintjüket. Megállapították, hogy a párok, akik még csak nemrég éltek boldog házasságban, kétszer nagyobb valószínűséggel híztak meg, míg a párok, akik nem voltak olyan boldogok a házastársukkal, kevésbé voltak hajlamosak a hízásra.

376925354_90942191006022.jpg

A tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a boldog párok nagyobb súlyt szednek fel, mert nem kell vonzaniuk egy másik partnert, és boldogabbnak érzik magunkat úgy, ahogy vannak. Míg a párok, akik boldogtalanok a kapcsolataikban, képtelenek meghízni a stressz miatt. Azonban a boldog házaspároknak, akik híztak, ajánlott gondolniuk a BMI-re, elsősorban az egészségük, nem pedig a megjelenésük miatt.

HIRDETÉS

A súlygyarapodás ragályos

A New England Journal of Medicine vizsgálata azt mutatta, hogy a súlygyarapodás ragályos is a házaspároknál. Ha egy partner egyre jobban hízik, a másik partner 37%-os eséllyel fog több súlyt felszedni. Ez azért van, mert alkalmazkodnak egymás szokásaihoz, mivel annyi időt töltenek együtt. Míg a párkapcsolatokban boldogtalan párok kerülik az együtt töltött időt, így nehezebbé válik egymás étkezési szokásainak átvétele.

986670036_1815719100704564.jpg

A tanulmányban elemezték a párok szociális környezetét, szokásait és közös tevékenységét, és arra a következtetésre jutottak, hogy a kölcsönös súlygyarapodásban mindkét fél szerepet játszik, mert pszichológiailag befolyásolják egymást az étkezési szokásaikkal.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

+7kg#pornfoods #foodlover #foodblogger

Rosa Odierna ↬24 (@_dailyrose_) által megosztott bejegyzés,

HIRDETÉS

Fontos megjegyezni, hogy bár ezeket a tanulmányokat egészségügyi szakemberek készítették, csak néhány esetet mutatnak a világon és nem az egész világot, így nem vonatkozik mindenkire. Mindig vannak kivételek, és ez nem jelenti azt, hogy ha nem hízol el, amikor házas vagy, akkor nem vagy boldog a partnereddel. Ezek a tanulmányok elsősorban azért készültek, hogy megértsék a párok élethelyzetét és segítsék az elhízás elleni küzdelmet.

Létfontosságú, hogy pozitív módon befolyásoljuk egymást az egészséges táplálkozási szokásokkal és életmóddal a súlytól függetlenül, annak érdekében, hogy élvezhessük egymás társaságát egész életünk során.

Mit gondolsz ezekről a vizsgálatokról? Gondolod, hogy több súlyt szedhetsz fel, ha boldog házasságban élsz? Kérjük, oszd meg velünk a gondolataidat kommentben!

 

Forrás:
HIRDETÉS