A tulajdonos hajléktalannak öltözve látogatja meg éttermeit, hogy megtalálja az örökösét

HIRDETÉS

Carter Santiago úr elgondolkodott az életén, és rájött, hogy még nem írt végrendeletet. De vajon ki örökölné a vagyonát, amelyhez több chicagói luxusétterem is tartozott? Ezért úgy döntött, hogy elvégzi a tesztet, és váratlan dologra bukkant.

Annak ellenére, amit Chicago városának nagy része szeretne elhitetni, Santiago úr nem régi pénzből származott. Az édesanyja egyedül nevelte fel, miközben minimálbérért dolgozott, ő pedig alkalmi munkákat vállalt szülővárosában, az illinois-i Aurorában, hogy kisegítse magát.

HIRDETÉS

Mr. Santiago egy étteremben kezdett mosogatni, és végül szakácssegéd lett. De ennél többet akart csinálni. Ezért elkezdett esti üzleti kurzusokat venni a helyi közösségi főiskolán, és később a saját főnöke lett.

Első étterme kicsi volt, és egyszerű étlapja volt. De zseniális volt és népszerű az emberek körében. Ezután kérte első banki hitelét, hogy nyithasson egy helyet Chicagóban, és a sikere onnantól kezdve szárnyalt. Éttermei díjakat nyertek.

HIRDETÉS

Az ország legjobb séfjei akartak nála dolgozni, és onnantól kezdve hólabda volt a dolog. Ő volt a legelismertebb vendéglős a környéken.

HIRDETÉS

De ahogy telt az idő, Santiago úr már nem tudta tovább működtetni az éttermeit, mert betegsége miatt alig tudta elhagyni a házát. Orvosai elmagyarázták neki, hogy ideje lenne rendbe tenni az ügyeit, és így került dilemmába.

Santiago úrnak nem maradt családja. Soha nem találta meg élete szerelmét, annak ellenére, hogy rengeteg női közeledést kapott, és gyermekei sem voltak. Kire hagyjam a vagyonomat? Gyakran elgondolkodott.

HIRDETÉS

Az egyik ügyvédje azt javasolta, hogy hagyja azt egy mentee-re vagy jótékonysági szervezetre. De ő át akarta gondolni a dolgokat, mielőtt hivatalossá tenné a végrendeletét. Leült a széles verandájára egy jegyzettömbbel.

„Akárkire is hagyom ezt, olyan küzdelmet kell vívnia, mint én, hogy igazán értékelni tudja. Hogyan tudnám ezt kideríteni? Megnézzem a vezetők és a szakácsok önéletrajzát? Az olyan személytelennek tűnik” – töprengett hangosan Santiago úr.

A cikk még nem ért véget, folytatás a következő oldalon:

Forrás:
HIRDETÉS
Oldal ( 1 / 3 ): 1 23Következő oldal »