“Apám azért hagyott egy nevelőcsaládnál, mert anyámra emlékeztettem…”

HIRDETÉS

Egy férfi, aki nem tudta feldolgozni felesége halálát, annyira összetörte a szívét, hogy két gyermeküket nevelőszülőkhöz adta. Gyermekei később teljesen összetörtek, amikor megtudták, miért hagyták el őket.

Jane mindössze 11 éves volt, amikor édesanyja, Lucy rákban elhunyt. Lucy halálakor a legkisebb fia, Prince alig töltötte be a hetedik életévét. Sötét időszak volt ez a gyászoló család számára.

HIRDETÉS

John, az apjuk már régóta rettegett attól a naptól, amikor a felesége meghal. Tudta, hogy el fog jönni, de hamis reményt táplált, amely hamarosan összeomlott, és a világa darabokra tört.

Joe nem dolgozta fel felesége halálát.

A legtöbb gyászoló apához hasonlóan Lucy halála olyan volt, mint egy éles kés, amely sietve elválasztotta Johnt a való világtól, beleértve a kisgyermekeit is, akiknek mindennél nagyobb szükségük volt a biztató ölelésére és jelenlétére.

HIRDETÉS

Ahelyett, hogy jelen lett volna, John elmerült a gondolataiban. Napról napra zsugorodott a jelenléte a házban, és ami korábban a nevetés háza volt, hamarosan olyan otthonná változott, ahol a szavak ritkák voltak.

Látva, hogy az anyja nincs többé, és az apja sem volt már megbízható, Jane bátran vállalta a feladatot, hogy gondoskodjon a kisöccséről, és rendet tegyen a házban.

HIRDETÉS

Meséket olvasott neki édesanyjuk kedvenc gyerekkönyvéből, a “Túl nagy a világ” címűből, és mire végzett, sikerrel járt, mert a 7 éves öccse olyan aranyos mosolyt osztott meg vele, amilyet alig lehetett találni.

Jane bátran vállalta a kistestvére gondozását és a ház rendben tartását.

A dolgok hamarosan kezdtek eldurvulni a magukra hagyott kisgyerekek számára. Az élelmiszerkészleteik hamarosan elfogytak, és mivel az apjuk alig volt otthon, és alig látta őket, nem volt mód arra, hogy feltöltsék őket.

HIRDETÉS

Jane ahhoz folyamodott, hogy a szomszédjukat, Jacksont kérje segítségül. Jacksonnak három gyermeke volt, és megsajnálta a túlélő gyerekeket, de hamarosan aggódni kezdett amiatt, hogy magukra maradtak.

Egy este szociális munkások érkeztek John házához, és egy piros bársonyinges nő nyugodtan mondta Jane-nek és az öccsének: “lehet, hogy egy időre velünk kell jönnötök, amíg apa rendezi a dolgokat”.

A cikk még nem ért véget, folytatás a következő oldalon:

Forrás:
HIRDETÉS
Oldal ( 1 / 3 ): 1 23Következő oldal »