Az idősebb tanárt az egyik diákja anyja kirúgatja – egy hónappal később könyörög neki, hogy térjen vissza

HIRDETÉS

Egy diák édesanyja felháborodik, mert úgy érzi, az egyik tanár túlságosan kemény elvárásokat támaszt a drága fiával szemben, és kirúgatja őt – aztán meglátja a jegyeit.

Margaret Yarrow dühös volt. Ránézett a fia, Mark legutóbbi természettudományos dolgozatának margójára firkált jegyzetekre, és az ajkába harapott. „Át kell gondolnod a válaszaidat” – állt az egyik megjegyzésben. Egy másik azt írta: „Ennél jobbat is tudsz!”.

HIRDETÉS

A fia végső jegye C+ volt, ami nem éppen fényes eredmény, különösen annak fényében, hogy milyen keményen tanult a tesztre! Margaret ki akarta javítani, ha ez is volt az utolsó dolog, amit tett!

Mark álma az volt, hogy tengerbiológus legyen.

Felhívta az iskolát, és időpontot kért Mark természettudományi tanárától. Még nem találkozott vele, mivel Mark nemrég került az osztályába, de nem tartotta sokra a módszereit és az eredményeit.

Marknak minden nap hatalmas mennyiségű természettudományos házi feladata volt, ráadásul javításokkal, némelyik az elmúlt két év anyagából! „Mi ez, Mark?” – kérdezte.

HIRDETÉS

Mark zavarba jött. „Mr. Adrews azt mondja, hogy hiányzik néhány alapelv a nyolcadik és hetedik osztályból, és ha nem pótolom…”.

„Őszintén, Mark!” Mondta Margaret. “Tavaly is jól teljesítettél Collins asszonnyal! B+ tanuló voltál!”

HIRDETÉS

Így amikor Margaret három nappal később elment az iskolába, hogy találkozzon Mr. Andrews-szal, hadilábon állt. Mr. Andrews egy magas, vékony, hatvanas évei végén járó, kedves arcú férfinak bizonyult.

„Jó napot” – mondta. „Ön bizonyára Mark anyukája.”

Mr. Andrews sok házi feladatot adott Marknak.

Margaret mereven kinyújtotta a kezét, és azt mondta: – És Ön Mr. Andrews, Mark természettudományi tanára. Meg kell mondanom, nem tetszenek a módszerei.”

HIRDETÉS

Mr. Andrews felvonta a szemöldökét. „A módszereim?” – kérdezte zavartan. „Nem értem, mire gondol!”

Margret előhúzott egy köteg papírt, és felháborodottan lóbálta Mr. Andrews orra előtt. “Ezt nézze meg! A fiam ÓRÁKAT tölt a hetedikes és nyolcadikos tankönyvek tanulmányozásával és gyakorlatokkal! Pedig ő kilencedikes! És még mindig meg kell írnia EZT a házi feladatot! Túlhajszolja a fiamat! Rengeteg dolga van a tanulással és a sporttal is. És nem mintha jó jegyeket kapna. Keményen dolgozik, és csak 3-ast kap? Szóval, hogy hat a sok munka, amit ad neki, a jegyeire? ROSSZUL!”

A cikk még nem ért véget, folytatás a következő oldalon:

Oldal ( 1 / 3 ): 1 23Következő oldal »
Forrás:
HIRDETÉS
Oldal ( 1 / 3 ): 1 23Következő oldal »