Az ügyvéd hallja, ahogy fia kigúnyol egy fiút, akinek az apja “csupán” egy bolti csomagoló

HIRDETÉS

Egy apa, aki hallja, hogy a fia kigúnyol egy fiút, amiért az egy olyan férfi fia, aki egy szupermarketben csomagol élelmiszert, úgy dönt, hogy megleckézteti a fiát.

Amikor először tartottam a kezemben a fiamat, nem gondoltam volna, hogy egyszer majd kemény leckéket kell adnom ennek az aprócska kis csöppségnek az életről. Azt képzeltem, hogy természetesen édes, szeretetteljes és kedves lesz.

Elfelejtettem, hogy a gyerekek néha kegyetlenek tudnak lenni, és hogy nekünk, szülőknek az a feladatunk, hogy irányítsuk őket, és formáljuk a jellemüket, hogy jó, gondoskodó emberekké váljanak.

HIRDETÉS

Egy délután korán végeztem a munkával, és úgy döntöttem, hogy elhozom a 12 éves fiamat az iskolából, hogy egy kis időt töltsek vele. Éppen egy kimerítő hat hónapos tárgyaláson voltam túl, és szerettem volna egy kis minőségi időt tölteni a családommal.

Leparkoltam a kocsimmal, és elsétáltam az iskola kapujához. Megszólalt a csengő, és azonnal gyermeklavina özönlött ki. Néhány perccel később megláttam a fiamat. Néhány barátjával állt, és egy másik fiúval beszélgetett, akit nem ismertem.

Hallottam, hogy azt mondja: „Csak azért, mert ebbe az iskolába jársz, még nem jelenti azt, hogy érsz valamit! Te is egy lúzer vagy, mint az apád, az élelmiszercsomagoló, és mindig is az leszel!”

HIRDETÉS

Megdöbbentem. Kegyetlen szavai visszhangoztak a fülemben, és keserű emlékeket ébresztettek a saját múltamból. Két lépést tettem előre, és így szólítottam meg: „Sean!”. A fiam megfordult, meglátott, és elvigyorodott.

„Apa!” – kiáltotta, és felém szaladt. „Hé, vége a tárgyalásnak? Nyertél?” Ránéztem a ragyogó, boldog arcára, aztán mögötte a fiú könnyes szemébe néztem, akit megalázott.

„Mit hallottam, mit mondtál annak a fiúnak, Sean?” Kérdeztem tőle.

HIRDETÉS

Az, hogy egy ember honnan származik, nem korlátozza a jövőjét vagy az eredményeit.

„Ó, ő? Ugyan már! Ő egy senki! Ő egy ösztöndíjas diák.”

„Ah…” Mondtam halkan, „ami azt jelenti, hogy annyira intelligens és tehetséges, hogy ingyen járhat ebbe az iskolába, míg én évi 50 000 dollárt fizetek, hogy te járhass.”

HIRDETÉS

A fiam elszíneződött, és döbbenten nézett fel rám. Még soha nem hallotta az „udvari” hangomat. „Én – én – azt hiszem…” – dadogta.

„És mit mondtál neki?” Kérdeztem.

„Én csak azt mondtam… Ő soha… Úgy értem, az apja egy élelmiszercsomagoló valami élelmiszerboltban, egy igazi lúzer, tudod?”

A cikk még nem ért véget, folytatás a következő oldalon:

Forrás:
HIRDETÉS
Oldal ( 1 / 3 ): 1 23Következő oldal »