Ebben a 12 testrészben halmozódik fel a legtöbbször a stressz okozta feszültség

HIRDETÉS

Ezekben a testrészekben halmozódik fel a leggyakrabban a stressz okozta feszültség! Íme, a lelki okok!

1879203356_2019060699796356.jpg

HIRDETÉS

Emberek milliói szenvednek krónikus stresszben, amely különböző testi tüneteket, fájdalmakat is eredményez. Amerikában a stresszkutatásnak is saját intézménye van, és az itt dolgozó szakemberek vizsgálatai szerint a krónikus stressz hosszútávon nagyon ártalmas tud lenni.

Most következzenek azok a testrészek, amelyek a leggyakoribb elszenvedői a stressznek.

1. Fej

A gyakori fejfájás leginkább az aggódásnak tudható be. Ez azért alakul ki, mert az életben felmerülő problémákra folyamatosan és gyorsan megoldást kell találni.

2. Nyak

HIRDETÉS

A nyakfájdalmak kialakulása mögött rendszerint bűntudat, önvádaskodás áll. Próbálj megbocsátani másoknak, és önmagadnak, így megkönnyebbül a lelked és a stresszből is kevesebb jut.

3. Vállak

A stressz miatt a vállaidban kialakuló fájdalmak nagy valószínűséggel a bizonytalanság, a kiszámíthatatlanság miatt következhetnek be. A megoldás érdekében kérj segítséget, tanácsot.

4. A felső hát

Ha itt érzel szúró, vagy tompa fájdalmat, akkor leginkább a szerelmi csalódástól félsz, vagy attól, hogy nem tartanak elég értékesnek. Próbálj őszintén kommunikálni mindenkivel.

5. Az alsó hát

Ezt a fájdalmat a veszteségtől való félelem idézi elő. Attól tartasz, hogy megfosztanak a pénzedtől, vagyonodtól. Azonban ne feledd: a boldogság nem minden esetben pénzfüggő.

6. Könyökök

HIRDETÉS

Ha gyakran fájnak a könyökeidben lévő ízületek, az leginkább annak tudható be, hogy félsz a változásoktól. Próbálj meg egy kissé lazábban élni.

7. Kezek

A kezeid leginkább a magánytól való félelemtől fájnak, ezért igyekezz minél nyitottabb lenni, találkozz a barátaiddal, ismerőseiddel. Hívd meg őket vacsorára.

8. Csípő, derék

Ha félsz a változástól, az újdonságoktól, akkor bizony, nem ritka a derékfájdalom. Az élet része a változás is, ezért örülj minden egyes percnek.

9. Térdek

HIRDETÉS

Ha túl nagy az egód, akkor ettől bizony begyulladhatnak a térdeid. Figyelj oda másokra is a környezetedben, és ha szükségük van segítségre, ne habozz, cselekedj.

10. Lábszár

Az itt kialakuló fájdalmak párkapcsolati problémákra utalnak, ilyen lehet a féltékenység, a birtoklásvágy. Tanulj meg bízni a párodban, és lazíts.

11. Bokák

Túl sok mindennel foglalkozol egyszerre, és emiatt elhanyagolod magad, és az álmaidat. A bokáidban jelentkező fájdalom erre figyelmeztet. Próbáld csökkenteni a tempót.

12. Lábak

A fájdalom akkor jelentkezik a lábaidban, mikor túlzottan borúlátó vagy. Úgy gondolod, hogy minden rosszul megy, nincs semminek értelme. Éppen emiatt próbáld észrevenni az élet szép oldalát, mert így a lelkedre nehezedő nyomás csökkenhet, és enyhülhet a lábaidban kialakuló fájdalom.

Forrás:
HIRDETÉS