Egy fényképész különös módot talált, hogy segítsen egy vak menyasszonynak „látni” az esküvői fotóit. Elképesztő!

HIRDETÉS

James Day, Sidney-i fotósnak, egyedülálló élményben volt része, amikor egy olyan párral dolgozott, ahol a menyasszony teljesen vak volt. Hogyan lehet lefényképezni egy esküvőt, tudván, hogy a jövendőbeli felesége soha nem fogja látni a fotókat? Ez egy olyan kérdés volt, amelyre csodálatos választ talált. James nemcsak egyedülálló hangulatot hozott létre az esküvő napján, de a párnak olyan ajándékot is adott, amely örökre megőrzi értékes emlékeiket.

Olyan mélyen megérintett bennünket ez a történetet, hogy alig várjuk, hogy megosszuk veled!

“Steph nem akarta az esküvőt.”

2010222194_2181006075361842.jpg

HIRDETÉS

Steph röviddel azelőtt vesztette el látását, mielőtt találkozott Rob-al. Csap-pálcika dystrophiában szenved, egy szembetegség, melyet édesanyjától, Lindától örökölt. Feladta, hogy valaha is meglegyen álmai esküvője, mert látás nélkül nem tudná teljes mértékben megtapasztalni.

“Steph kislánykora óta azt akarta, hogy mesebeli esküvője legyen. Olyan szomorúak voltunk, amikor azt mondta, hogy nem hiszi, hogy meg tudja csinálni” – mondta az édesanyja.

De Jamesnek sikerült különlegessé tennie.

Ez a történet sohasem történhetett volna meg, ha a pár nem találkozik James Day-el, egy fotóssal, aki megtalálta a megható módját, hogy ezt a napot emlékezetessé tegye. “Szükségem volt arra, hogy ez a pillanat különleges legyen. Olyan megoldást akartam találni, amely mindannyiótokat összehoz“ – mondta.

“És olyan boldogok vagyunk, hogy meggondolta magát.“

HIRDETÉS

2130602552_1235561810077873.jpg

Igazán kemény munka volt James számára. Elmagyarázta: „Kerestem a Google-n, megkérdeztem mindenkit, akit csak tudtam … 12 hónapig töprengtem ezen az ötleten. A nap folyamán 1000-szer lejátszottam a fejemben.”

Így született meg az ötlet a 10 különböző illóolajjal átitatott szövet használatára. A nap folyamán bemutatta a darabokat, így visszahozhatják az értékes pillanatokat. “Hihetetlen, hogy később azon az éjszakán, Linda valóban megszagolta és megérintette ezeket a szöveteket, és már fel tudott idézni minden egyes illatot és a nap azon pillanatát, amelyhez kapcsolódott.”

Az ajándék

HIRDETÉS

1303971893_1959554181007357.jpg

De a legnagyobb meglepetés még hátra volt. A menyasszonynak lehetősége nyílt arra, hogy „megnézze” az esküvői fotókat, úgy, hogy végigfuttatja a kezét a speciálisan elkészített felvételeken. „Lényegében a kép fel lett melegítve, és kiemelkedik” – magyarázta James.

1244034862_1842629471810087.jpg

A szövetek és a megfelelő illatok is bekerültek az esküvői albumba. Minden oldal olyan képeket tartalmazott, amelyeket a pillanatok alatt rögzített hangrészletek kísértek. A tapintható fotók, illatok, szövetek és hangok segítik Steph-et, hogy visszatérjen az életének egyik legboldogabb napjához, és újra érezhesse azokat az érzelmeket.

HIRDETÉS

“Hihetetlen … Hogy ti srácok mennyi mindenen mentetek keresztül, hogy ez egy ilyen csodás esküvő legyen. És ez olyan sokat jelent nekem” – kiáltott fel Steph.

466132417_919796518100994.jpg

További fotókat találsz James Day Facebook vagy Instagram oldalán. Az ilyen történetek melegítik a szívünket, és ragyogóbbá teszik a világot. Nagyon jó tudni, hogy vannak olyan csodálatos emberek, akik ilyen sokat tesznek azért, hogy másokat boldoggá tegyenek.

Mit gondolsz erről a történetről? Ismersz valaki mást, akinek kedvességétől elállhat a szavunk? Oszd meg velünk kommentben!

 

Forrás:
HIRDETÉS