Egy idős hölgy, akinek nincs pénze cipőre, egy új pár piros cipőt talál a küszöbén

HIRDETÉS

May és Richard öregek és szegények voltak, és nem sok mindenre futotta nekik. May gyakran megbetegedett attól, hogy az esőben elázott, és még kórházba is került emiatt. Amikor a nővér megkérdezte, mi történt, Richard sírva fakadt. Egy meglepő ember meghallotta a történetet, és valami megdöbbentő dolgot tett értük.

Richard a felesége kórházi ágya mellett ült, és siránkozott a helyzetén. Sok évtizede voltak házasok, de soha nem született gyermekük, és most mindketten a nyugdíjukból éltek. Alig engedhették meg maguknak az életüket. Egyetlen vigaszuk az volt, hogy a lakásuk bérleti díja New Yorkban szabályozott volt.

HIRDETÉS

A pénzük nagy része a lakbérre és az élelmiszerre ment el, így semmi másra nem volt bevételük. A ruháik legapróbb darabjaikra estek, és a városban egyre hidegebb lett az időjárás.

Váratlanul kaptak egy pár piros cipőt valakitől.

May cipője alig volt egybe, és emiatt mindig fázott. Esőzések alkalmával elázott a lába, és egy nap ez vezetett a legutóbbi kórházi tartózkodásához. Tüdőgyulladást kapott, ami nem is lenne olyan rossz, de a kora nem segített rajta. Richard arra gondolt, hogy talán ha lenne gyerekük, nem lennének olyan egyedül a világban.

HIRDETÉS

Komor gondolatait az ápolónő szakította félbe, aki végre eljött, hogy megnézze a feleségét. Más betegekkel volt elfoglalva.

HIRDETÉS

“Jó napot, Mr. Mason. Hogy van?” – kérdezte a kedves asszony.

“Az orvos adott neki valamit, és azt mondta, hogy pihenjen. Azt hiszem, most már jobban van, bár a légzése még mindig kicsit akadozik” – válaszolta Richard.

HIRDETÉS

“Ez várható volt. De hamarosan jobban lesz. Egyébként Becky nővér vagyok. Meg tudná mondani, hogy miért lehetett beteg?” – kérdezte a nő.

Richard könnyekben tört ki.

Richardnak fogalma sem volt, mi tört rá, de olyan volt, mintha egy gát nyílna meg. Kétségbeesetten sírni kezdett, a keze képtelen volt elég gyorsan letörölni a könnyeit. Becky nővér közelebb lépett hozzá, és megveregette a hátát. “Minden rendben lesz – vigasztalta. „Csak mondja el, mi a baj.”

A cikk még nem ért véget, folytatás a következő oldalon:

Oldal ( 1 / 3 ): 1 23Következő oldal »
Forrás:
HIRDETÉS
Oldal ( 1 / 3 ): 1 23Következő oldal »