Egy nő ételt hagy a hajléktalanoknak a pékségben, másnap az emberek követik a példáját

HIRDETÉS

Katherine bement a helyi pékségbe, és egy előtte álló hajléktalan férfi kért tőle egy kis ételt. A nő vett neki a pékség egyik híres szendvicsét, és elkezdte naponta tenni érte. Egészen addig, amíg egy nap a férfi nem volt a közelben, ezért a nő olyat tett, ami a többi vásárlót is meghökkentette, és néhány életet jobbra változtatott.

Katherine-nek rengeteg munkát kellett elvégeznie otthon – a cége még mindig szigorúan az otthonról dolgozó rendszereket alkalmazta -, ezért Philadelphia utcáin keresztül rohant kedvenc péksége felé. A világ legjobb kenyereit és süteményeit készítették, de különösen a szendvicseik voltak híresek a környéken.

HIRDETÉS

Saját házi kovászukból készültek, kívülről pelyhes, belülről puha, fokhagymás vajjal, amitől nem maradt büdös a szája. Volt benne mozzarella sajt, cseresznyeparadicsom, prosciutto és fekete olajbogyó is. Már a gondolatától is összefutott a nyál a szájában, és ma nem volt türelme rendelni egy kiszállító alkalmazásból. Ezért elment érte, hogy maga vegye át.

Katherine már nagyon várta a kedvenc szendvicsét a pékségből.

De ahogy az ajtóhoz ért, egy zilált férfi állította meg. Több réteg kabátot viselt, amelyek különböző állapotúak voltak, a kesztyűje pedig szakadt volt, így Katherine azonnal feltételezte, hogy hajléktalan.

HIRDETÉS

„Asszonyom, kérhetnék egy kis aprót, hogy vehessek valami ennivalót?” – kérdezte a férfi, és a kezét nyújtotta felé.

„Ó, uram. Elnézést kérek. Nincs nálam készpénz” – válaszolta a lány, és az ajtó felé vette az irányt. De a nő összeszorította az ajkát, és megfordult. „Szeretne inkább egy szendvicset?”

HIRDETÉS

„Igen, köszönöm szépen” – felelte a férfi, és buzgón bólintott.

„Szereti a fekete olajbogyót?” – kérdezte, és rámosolygott a férfira, aki ismét bólintott. A lány látta a férfi viselkedésén, hogy őszintén rászorul. Néhányan hajléktalannak vagy nincstelennek tettették magukat, hogy alamizsnát kapjanak, de ez a férfi tényleg éhes volt.

Felajánlotta neki a to-go táskát, és elképesztően jól érezte magát a jótettétől.
HIRDETÉS

Sajnos nem sokat tehetett azon kívül, hogy megkínálta egy szendviccsel, aminek mára elégnek kellett lennie. Vett két darabot a kedvenc szendvicséből a boltban, és jutalomként egy üdítőt is adott neki. Megkínálta a szendvicset és az italt tartalmazó zacskóval, és szinte meghajolt előtte köszönetképpen.

„Nem is tudod, mit jelent ez nekem. Nagyon köszönöm!” – mondta, és átment az utcán, hogy a park egyik padján egyen.

A cikk még nem ért véget, folytatás a következő oldalon:

Oldal ( 1 / 3 ): 1 23Következő oldal »
Forrás:
HIRDETÉS
Oldal ( 1 / 3 ): 1 23Következő oldal »