Mentős érkezik egy idős hölgy házához vészhelyzet miatt, és véletlenül meglátja saját fényképét a falon

HIRDETÉS

Leo gyorsan letérdelt a hason fekvő nő mellé, és elkezdte ellenőrizni az életfunkcióit, miközben Ezra megvizsgálta, hogy nincs-e rajta sérülés. A pupillái normálisan reagáltak a fényre, ami arra ösztönözte Leót, hogy megkérdezze, el tudja-e mondani, mi történt.

Mrs. Garret lassan bólintott, és azt suttogta: “A székre álltam… hogy kicseréljek egy hibás izzót, megcsúsztam, amikor utána nyúltam, és… a lábam… azt hiszem, eltört!”.

“Asszonyom – mondta Ezra. “Úgy tűnik, nincs életveszélyes sérülése, de azért be kell vinnünk a kórházba, hogy megvizsgálják…”.

“Ne várjon!” – kiáltotta Mrs. Garret. “Kérem, fel kell hívnia a lányomat. Az unokám nem maradhat egyedül itthon! Van egy címjegyzékem a folyosón, és rajta van a száma, pont a legfelső!”

Leo gyorsan letérdelt a fekvő nő mellé, és elkezdte ellenőrizni az életfunkcióit, miközben Ezra megvizsgálta, hogy nincs-e rajta sérülés.
HIRDETÉS

Ezra elment, hogy megszerezze a telefonszámot, amit felhívhatnak, hogy elérjék Eric anyját, míg Leo előkészítette az idős nőt a szállításhoz. Éppen befejezte ezt, amikor felnézett, és valami ismerőset látott.

Egy fotó volt, amelyen egy nő pózolt egy kisgyerek mellett – ezt a fényképet nagyon jól ismerte, mert ez volt az utolsó fotó, amelyet az édesanyjával készített; nagy becsben tartotta.

Hogyan került a kép az idősebb hölgy házába? Aztán hallotta, hogy Mrs. Garret fájdalmában felnyög, és Leo úgy döntött, hogy a kérdéseket későbbre hagyja.

HIRDETÉS

A kórházba vezető úton Leo fogta Mrs. Garret kezét, és a tekintetét szinte le sem vette az asszony arcáról. Egyáltalán nem hasonlított a fényképen látható hölgyre, de úgy tűnt, hogy a színük megegyezik, és akkor ott volt a szemük…

A kórházban az orvosok megállapították, hogy az eséstől három helyen eltört a lába, és műtétre lesz szüksége, ezért Leo úgy döntött, hogy néhány nap múlva vissza kell térnie, hogy megtudja, ki volt az a nő.

Talán rokon volt, valami távoli unokatestvér, akiről nem tudott. Az apja azt mondta, hogy elvesztette a kapcsolatot az anyja családjával, miután elköltözött Floridából.

Három nappal később az odaadó mentős meglátogatta Garret asszonyt, kezében egy nagy csokor virággal. Az ágyban ült, és visszatért a szín az arcába. Elmosolyodott, amikor meglátta Leót, és ez a mosoly megérintett egy húrt Leo emlékezetében.

HIRDETÉS

“Üdvözlöm!” – mondta az asszony vidáman. “Micsoda kellemes meglepetés! Azok ott virágok? Imádom a virágokat. Szokása virágot vinni azoknak, akiket megment?”

Leo meglátott egy fotót, amelyen egy nő pózolt egy kisgyermek mellett, amit nagyon jól ismert.

Leónak nem volt kedve a csevegéshez, ezért egy csendes és szigorú “Nem”-mel válaszolt. A nő felfogta a komolyságát, és várta, hogy folytassa. “Azért vagyok itt, mert egy fotóról akartam kérdezni, amit a házában láttam. Egy kisfiú és az anyja képe volt rajta.”

Erre a nő felegyenesedett, és elvékonyodott az ajka. “Ez magánügy. Kérem, távozzon!”

HIRDETÉS

Leónak esze ágában sem volt meghallgatni. “Sajnálom, de ezt nem tehetem. Tudja, a gyerek a képen én vagyok, az a nő pedig az anyám. A felvétel napokkal azelőtt készült, hogy meghalt, és egyszerűen csak szeretném tudni, miért van Önnél.”

Mrs. Garret ismét elsápadt. “Az édesanyja?” – suttogta. “Egy kép az anyukádról?”

“Igen” – mondta Leo. “Azt hiszem, jogom van tudni, hogy ki maga, és hogyan került magához a fénykép!”

Mrs. Garret remegni kezdett, és a szeme csillogott a könnyektől. “Leonard?” – suttogta. “Tényleg te vagy az?”

A cikk még nem ért véget, folytatás a következő oldalon:

Forrás:
HIRDETÉS
Oldal ( 2 / 3 ): «1 2 3Következő oldal »