Mentős érkezik egy idős hölgy házához vészhelyzet miatt, és véletlenül meglátja saját fényképét a falon

HIRDETÉS

Leo úgy érezte, mintha egy pörölykalapáccsal ütötték volna meg. “Tudod a nevemet? Honnan ismersz engem?”

“Ó, tökfej, én vagyok az, én vagyok a mami…” Mrs. Garret felsírt, és kinyújtotta a karját.

“Nem, az nem lehet” – mondta Leo, és hátrált. “Huszonhárom évvel ezelőtt meghalt… apa…” – kezdte mondani, de hirtelen hátat fordított Mrs. Garretnek, és mindent figyelmen kívül hagyva kisietett a szobából.

HIRDETÉS

Később aznap este meglátogatta az apját, aki vidám mosollyal nyitott ajtót. “Szia, fiam!” – mondta a férfi. “Micsoda kellemes meglepetés!”

Leo a kórházban elkezdte kérdezgetni Mrs. Garretet a házában látott képről.

Leónak nem volt ideje a csevegésre. “Apa, miért hazudtad nekem, hogy anya meghalt?” A férfinak a kérdésre leesett az álla, és üres tekintet ült ki az arcára. “Az anyád… meghalt!”

“Nem, apa” – mondta Leo. “Nem halt meg, és ezt onnan tudom, hogy találkoztam vele. Sőt, ma láttam őt. Életben van, és még a nevemet is tudta. Miért mondtad nekem, hogy meghalt?”

HIRDETÉS

Fred tudta, hogy a trükknek vége, amint meghallotta Leo kijelentését, ezért úgy döntött, tisztázza magát.

“El akart hagyni engem, Leo. El akart vinni téged…” Felemelte a fejét, és a szemei hidegnek tűntek. “Én csak megelőztem őt.”

“Miatta gyászoltam meg a halálát, pedig csak kétéves voltam!” Leo dühöngött. Látta, hogy Fred kifogásokat próbál kitalálni, hogy megvédje magát, de nem akart hallgatni rá, ezért hátat fordított neki, és elsétált.

HIRDETÉS

Még aznap Leo ismét az öreg Mrs. Garret ágya mellett találta magát.

“Azt mondta, hogy meghaltál – mondta, és a torka összeszorult az érzelmektől. “Annyira sírtam… el sem tudod képzelni.”

Az asszony ismét széttárta a karját, és Leo nem vesztegette az időt, hogy az ölelésébe lépjen.

HIRDETÉS

“Eleinte én is vigasztalhatatlan voltam” – suttogta Mrs Garret. “Soha nem adtam fel, hogy keresselek, még akkor sem, amikor újra férjhez mentem, és megszületett a húgod, a gondolataim soha nem szálltak ki a fejemből.”

Az anya és fia az egész éjszakát azzal töltötte, hogy bepótolják az elmulasztottakat, és Leo többé nem hagyta el az anyja oldalát.

Leo apja bevallotta, hogy hazudott neki édesanyja haláláról.

Mit nyertünk ebből a történetből?

  • A szeretet nem ismer időbeli korlátokat. Leo sosem felejtette el az édesanyját, ezért is volt eltökélt, hogy kideríti az igazságot, amikor meglátott egy fényképet róla Mrs. Garret otthonában. Mindketten soha nem szűntek meg szeretni egymást, és végül a sors ismét keresztezte az útjaikat.
  • A tragédia vezethet jobb dolgokhoz, de ez csak rajtad múlik. Leo azt hitte, hogy az anyja meghalt, és ez a törekvés, hogy más gyerek ne szenvedjen úgy, mint ő, tette őt jó mentőssé.

Oszd meg ezt a történetet barátaiddal. Talán feldobja a napjukat, és inspirálja őket.

Ezt a beszámolót olvasónk története ihlette, és egy profi író írta. Bármilyen hasonlóság a tényleges nevekkel vagy helyszínekkel pusztán véletlen egybeesés. Minden kép csak illusztrációs célokat szolgál.

Forrás:
HIRDETÉS
Oldal ( 3 / 3 ): «12 3