Miért fontosabb nekem a feleségem, mint a gyermekeim

HIRDETÉS

Mike Berry író és több gyermek édesapja a blogjában elmagyarázza, hogy miért fontosabb neki a felesége, mint a gyermekei, és miért kellene ezt az eszmét minden családnak elfogadnia. A blog cikk nagyon népszerű és megosztó lett: néhány ember kritizálta a szerzőt, míg másokat inspirált, mert valóban megváltoztatta a gondolkodásmódjukat.

Mike és felesége, Kristin 8 örökbefogadott gyermeket nevelnek. 17 éve élnek boldog házasságban, és aktív szociális munkát végeznek, hogy segítsenek más családoknak a problémák kezelésében és a harmonikus kapcsolat kialakításában.

Úgy döntöttünk, hogy megosztjuk veled Mike érdekes cikkét.

Általában este fél 9-kor szólok először a két tizenéves lányomnak, hogy eljött az idő. És 9-kor már azt mondom nekik: “Be kell mennetek a szobátokba.” Majdnem minden este ezt csinálom. És ők minden alkalommal vitatkoznak: “Miért kell 9-kor lefeküdnünk? Már nem vagyunk gyerekek!”

“Nem kell most lefeküdnötök, egyszerűen csak arra kértelek titeket, hogy menjetek ki a nappaliból. Anya és én nem láttuk egymást egész nap, mert a munkánkra koncentráltunk. Szükségünk van az együtt töltött időre.”

A lányok a szemüket forgatják.

HIRDETÉS

606320423_1892310058705553.jpg

Őszintén szólva, azóta követjük ezt a szabályt, mióta az eszemet tudom. 15 éve vagyunk szülők, és a gyerekek soha nem vették el az összes időnket. A feleségem és én sok időt töltünk a gyermekeinkkel, de soha nem non-stop. Szeretjük gyermekeinket, és természetesen hatalmas szerepet játszanak az életünkben. Mindig számíthatnak ránk, mindig segítjük és támogatjuk őket.

De a gyerekeken felül vagyunk “mi” is. A kapcsolatunk. Kristin és én mindig figyelünk arra, hogy a házasságunk erős és egészséges legyen. Számos oka van annak, hogy miért fontos ez, íme, négy ezek közül.

1. Az egészséges házasság az otthon sarokköve.

HIRDETÉS

1506616113_122310060789713.jpg

A gyerekek nem a családod sarokkövei. Hatalmas részét képezik, de nem ők azok, akik összetartják ezt a kaotikus szervezetet, amit családnak hívunk. A család legfontosabb része te és feleséged, a férjed – a partnered. Ti vagytok azok, akié minden felelősség. És a gyerekek a ti példátok alapján fogják majd a saját utukat választani.

2. Előttük ’mi’ voltunk.

1385873596_523100709114353.jpg

Mielőtt léteztek volna, ketten voltunk. Egymásba szerettünk, együtt lógtunk az órákról, egész éjszaka beszélgettünk telefonon (ami zsinórral a falhoz volt kötve), és úgy döntöttünk, hogy örökké együtt leszünk. Az út elején voltunk. És elkezdtük ezt az egész család dolgot. Aztán lettek a gyönyörű gyerekeink. Természetesen boldogok vagyunk, hogy vannak nekünk. De a házasságunk szent. És mindent meg kell tennünk, hogy megvédjük.

HIRDETÉS

3. Utánuk is ’mi’ leszünk.

1754673202_1125572310081051.jpg

Semmi sem tart örökké. Eljön a pillanat, amikor a gyerekek felnőnek és elhagyják a fészket. Nem tudom veled mi a helyzet, de az én házamban nincs hely egy 30 éves gyermeknek. Tehát, amikor elhagyják a házunkat, saját családjuk lesz, és saját gyermekeiket nevelik, szeretném, ha a feleségemmel való kapcsolatom olyan erős és intim lenne, mint a legelején. És ahhoz, hogy a jövő ilyen legyen, most kell a kapcsolaton dolgoznunk. Kapcsolatunknak elsőbbséget kell élveznie. Természetesen ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik.

4. Példát kell mutatnunk a jövőre nézve

HIRDETÉS

984541433_586546923100854.jpg

Ahogy korábban említettem, a gyerekek látnak minket és tanulnak tőlünk. Azt teszik, amit csinálunk, és figyelik minden lépésünket. Gyakran mondom azt, hogy: „Felnőtteket nevelünk, nem gyermekeket.” Megint csak nem tudom, nálad mi a helyzet, de én azt akarom, hogy a gyermekeim a randizáshoz, a szerelemhez és a családhoz való normális hozzáállással nőnének fel. És azt akarom, hogy a házasságunk példaként szolgáljon számukra. Tehát, a feleségem a gyermekeim előtt áll. Nagyon közel vannak, de akkor is a feleségem után.

A nap végén mindannyian fáradtak és feszültek vagyunk. És igen, a gyerekeidnek szüksége van rád, ők nagyon fontosak. Nem a hobbid, nem a barátaid, nem a munkád. És törődnöd kell velük. De elsősorban a kapcsolatoddal kell törődnöd. Amikor a gyerekek látják, hogy a szüleik szeretik egymást, biztosak abban, hogy a szülők őket is szeretik. De a legfontosabb dolog az, hogy magukban és a körülöttük lévő világban is bízni fognak.

Őrült időbeosztásunk van. Sosincs szabad időnk. Az egész napot a gyermekeinkkel töltjük. Ezért kérem őket minden este 21 órakor, hogy menjenek a szobájukba. Ezért randizunk és megyünk el itthonról havonta kétszer a feleségemmel. Mert ez számít.

Ezért áll a feleségem a gyermekeim előtt.

Te egyetértesz a szerző véleményével? Mondd el nekünk kommentben.

 

Forrás:
HIRDETÉS