Minden lefekvés előtt csináld meg ezeket a gyakorlatokat és a tested totálisan meg fog változni

HIRDETÉS

Az álmatlanság és az alvászavar egyre több embert érint. Ahhoz, hogy Morfeusz karjaiba zuhanhass, bemutatunk neked néhány olyan mozdulatot, amelyet érdemes minden este lefekvés előtt megcsinálnod. Meg fogsz lepődni az eredményeken.

Az álmatlanság oka számos, de az esetek többségében a szorongás vagy a stressz valamilyen formája. A jóga az egyik legjobb módszer arra, hogy olyan mélyen alhass, mint egy csecsemő. Ugyanakkor számos ponton segít megkönnyebbülni lelkileg és elérni a belső béke állapotát.

Amellett, hogy a jóga segít könnyebben álomba szenderülni és csökkenti a szorongás és stressz okozta tüneteket, a hajlékonyságot és a testtudatot is képes javítani.

Balasana – Gyermekpóz

Juss el a teljes relaxáció állapotába. Szilárdan ülj rá a lábikráidra és hajolj előre. Kilégzés közben a felsőtested pihentesd meg a combjaidon, míg a homlokodat a padlón. A karjaidat lazítsd el a fejed előtt a talajon. Ez a testhelyzet nyugalmat és introspekcióra való képességet hív meg hozzád, egyúttal a test és az elme teljes ellazulását segíti elő.

HIRDETÉS

704925684_1678276782306060.jpg

Supta Baddha Konasana – Hanyatt fekvés

Ezt a pozíciót úgy is hívják, hogy pillangó póz vagy az alvás istennőjének póza. Ekkor hanyatt kell feküdni és a térdeket felhúzni, majd a talpakat összeérinteni és lassan leereszteni két oldalra a térdeket. Ez a póz kiváló a stressz, szorongás, depresszió és fáradtság oldására. Jó hatása van a szívre, tüdőkre, húgyhólyagra, vesékre és az ágyéki régióra.

HIRDETÉS

1014500771_1853360252306062.jpg

Dhanurasana – Hurok póz

Ez a póz kedvező hatással van a hát izmaira. Lágyítja és behangolja a gerinc helyzetét, miközben a szervezetben lévő energiát keringeti. Ezáltal segít az elmének megszabadulni a külső “szennyeződésektől”, elősegítve a tökéletes mentális nyugalmat.

Ehhez hason kell feküdni, a kezek elől, tenyérrel lefelé. Ezután egy kilégzés alkalmával be kell hajlítani a térdeket úgy, hogy a lábak a lehető legközelebb kerüljenek a farhoz, majd a kezekkel elérni a bokákat. A lábaknak nem szabad a csípő szélességénél nagyobb távolságban lenniük. Innen kell elemelni a sarkakat a lehető legtávolabbra a fartól.

HIRDETÉS

1827727267_1869528392306077.jpg

Supta Matsyendrasana – Gerinccsavarás

Ez a póz segít ellazítani a gerincet, miközben képes enyhíteni a derékfájdalmat. Behangolja a csípőt és segít megszabadulni a méreganyagoktól. Finom terápiás hatást gyakorol a stressz okozta álmatlanságra.

Hanyatt kell feküdni, behajlítani a lábakat, majd elfordítani őket először a bal oldalra. A jobb lábat át kell emelni a balon és lefektetni a talajra. Eközben a kezek oldalt kinyújtva a talajon, tenyérrel lefelé. A fej a lábakkal ellentétes oldalra legyen fordítva. A jobb lábat lehet fixálni a bal kéz segítségével. Közben mélyen kell lélegezni, majd megismételni a másik oldalra is.

HIRDETÉS

1396197758_1729623060712940.jpg

Matsyasana – Hal póz

Ez a póz segít elűzni a stresszt és javítja a koncentrációt, hogy képes légy megtalálni a teljes szellemi nyugalmat.

Törökülésben kell leülni a talajra és meg kell fogni a nagylábujjakat. Ezután lassan hanyatt kell feküdni úgy, hogy a fejedet képes légy visszahúzni annyira, hogy magad mögé tudj tekinteni. A fej teteje érintse a talajt. A könyökeiddel támaszthatod magad a talajon.

77976631_1230607045286704.jpg

Forrás:
HIRDETÉS