Hazatérve az ünnepekre, a fiú megtudja, hogy az anyja eltűnt, és romlott élelmiszereket lát a hűtőben

HIRDETÉS

“John!” Sarah döbbenten kiáltott fel. “Nem számítottam rá, hogy itt látlak, tökfej.”

“Először is el kell mondanod, miért vagy itt, anya. Ez a hely annyira undorító” – mondta John a sírás határán.

“Ó, kicsim” – mondta Sarah zavartan.

HIRDETÉS

“Azután kezdtem itt dolgozni, hogy elvesztettem az állásomat a boltban….” – mondta a nő, és elárulta, mi minden történt.

Kiderült, hogy Sarah-t azért bocsátották el, mert gyakran késett, beteg volt, vagy túl fáradt volt a munkához. Küzdött azért, hogy máshova felvegyék, mígnem néhány hete egy állatmenhelyen talált munkát.

John megtalálta az édesanyját, amint a szemetet pakolta és kukákba rakta.

A fizetés azonban alacsony volt, ezért minden keresetét Johnnak tartogatta, hogy ne legyen gondja az egyetem folytatásával.

HIRDETÉS

“Most itt dolgozom éjszakai műszakban, kicsim. Az a feladatom, hogy minden nap kitakarítsam a menhelyet, ami nem túl nehéz nekem, és mindig találok ételt vagy érméket. A ház elhanyagolódik, mert reggelente hazamegyek, és a nap végére mindig kimerülök, így képtelen vagyok takarítani. Ennek ellenére élvezem a munkámat, és nem is olyan rossz!” Sarah halvány mosollyal az arcán mondta.

Amikor John mindezt hallotta, rájött, hogy mindez azért van, mert a nő támogatni akarja őt.

“Sajnálom, hogy ezt az egészet el kellett viselned, anya – mondta a fiú, miközben átölelte az anyját, és zokogott. “Mindez miattam történt. Többé nem fogsz itt dolgozni, anya. Nem is kell.”

HIRDETÉS

“De John…” Mielőtt a nő mondhatott volna valamit, a férfi félbeszakította.

“Támogatni foglak, anya, és fiadként is jobban fogok viselkedni. Kérlek, bocsáss meg nekem!” Mondta John, és betartotta az ígéretét.

Részmunkaidőben dolgozott egy étkezdében az otthonuk közelében, és az első fizetéséből vett neki egy csokrot és egy kártyát, amiben az szerepelt, hogy ő a legjobb anya a világon.

HIRDETÉS

Amikor eljött az ideje, hogy visszatérjen az egyetemre, azt kérte, hogy részmunkaidőben dolgozhasson laborasszisztensként.

Küldött egy levelet a dékánnak, amelyben hivatkozott édesanyja egészségügyi problémájára és anyagi gondjaira, és szerencsére a dékán beleegyezett, így továbbra is támogatni tudta édesanyját.

Másrészt Sarah is elkezdett pénztárosként dolgozni egy ruházati boltban, és támogatást ígért a fiának. Néhány évvel később John befejezte az egyetemet, talált egy jó állást, majd visszaköltözött az édesanyjához, és elkezdte teljes munkaidőben ápolni őt.

John bocsánatot kért Sarah-tól mindazért, amin keresztülment, miközben átölelte őt és zokogott.

Mit tanulhatunk ebből a történetből?

  • Becsüld meg a szüleidet. Sarah azért kezdett el dolgozni az állatmenhelyen, hogy támogassa a fiát az álmai megvalósításában. Kész volt elmenni, ameddig csak tudott, annak ellenére, ahogy a férfi bánt vele. Csak úgy igazságos, ha ő is viszonozza kedvességét.
  • Vállald a felelősséget a hibáidért azzal, hogy kijavítod őket. Amikor John rájött, hogy Sarah mennyi áldozatot hozott érte, tudatára ébredt, hogy mekkora hibát követett el, amikor meggondolatlanul bánt vele, ezért keményen dolgozott, hogy mindkettőjüket támogassa.

Ezt a beszámolót olvasónk története ihlette, és egy profi író írta. Bármilyen hasonlóság a tényleges nevekkel vagy helyszínekkel pusztán véletlen egybeesés. Minden kép csak illusztrációs célokat szolgál.

Forrás:
HIRDETÉS
Oldal ( 3 / 3 ): «12 3